10448566_681396525242278_4028965064818650234_oDe beide teams van Brouwer Rallysport hebben naar tevredenheid gepresteerd in de Vechtdal Rally die afgelopen weekend rondom Hardenberg werd verreden. Gerben en Niels waren wederom de snelsten in de West Euro Rally Cup en pakten hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap! Pierre en Marc waren op weg naar een top 15 klassering maar moesten helaas opgeven met technische problemen. De winst in de 10e Vechtdal Rally ging naar Arjen de Koning met een Mitsubishi Lancer EVO10 R4.

De Vechtdal rally had een totale lengte van 214km, waarvan 82km op snelheid (8 klassementsproeven) en voerde voor 92% over verharde wegen. Het weerbeeld was bewolkt met soms een zonnetje en een temperatuur van ca. 18 graden celsius.
Door de compactheid van de rally was het zaak om spoedig in het juiste ritme te komen, want enkele seconden tijdverlies betekend al vaak 1 of meerdere plekken in het klassement.

Na de eerste boucle van 3 proeven stonden Gerben en Niels op de 10e plek in het algemene klassement en besloot men om er nog “een tandje” bij te doen. Dit zorgde in eerste instantie voor een plek winst, maar op kp 5 werd een handremactie van Gerben afgestraft…de Audi schoof iets te ver door en belande met de neus in de bosjes. De handelingen die volgden voordat ze weer verder konden kostte het team direct 2 plekken in het klassement. Als 11e in de tussenstand keerde de equipe terug voor de laatste service. Op de laatste proef ging het duo er nog even goed voor zitten en klokten een keurige 7e tijd algemeen. Dit zorgde uiteindelijk voor een mooie 9e plek in het algemene eindklassement, 1e in de West Euro Rally Cup en een 2e plek in de klasse H16.

Het doel werd behaald en team Brouwer/Kroeze verstevigden hun leidende positie in de West Euro Rally Cup! De volgende afspraak op de rallykalender is de Rally Sokndal in het zuiden van Noorwegen.

Voor Pierre en Marc begon de rally vo10455358_587711891350428_1808318149276654024_nortvarend met een 16e tijd op de eerste klassementsproef, en weer als snelste Volvo Turbo! Helaas werd op de 2e klassementsproef merkbaar dat de motor aanzienlijk minder vermogen ging leveren, wat op de derde klassementsproef ook duidelijk parten speelde.
Na de eerste boucle keerde het team , ondanks het vermogensverlies, op p19 terug op het serviceterrein. Het serviceteam stortte zich direct op de oranje Volvo 240 Turbo, en al gauw werd de oorzaak gevonden. Een gescheurde turboflens was de boosdoener. Met wat improvisatiewerk hoopte het team de wedstrijd een goed gevolg te kunnen geven.
Helaas was dit van korte duur want op het einde van kp 4 was een groot deel van het motorvermogen wederom “zoek” .

Op de 5e klassementsproef kwam ook een 2e probleem opzetten, namelijk een defecte tussenaslager van de aandrijfas, waardoor de auto “stuiterend” de bochten uitkwam.
Na deze klassementsproef besloot het duo in de 240 Turbo de wedstrijd voor gezien te houden, om niet meer schade aan de auto aan te richten.
Ondanks deze opgave ,was het team opgewekt gezien de progressie die nog steeds gemaakt wordt! De volgende rally op de kalender van team Brouwer/Groeneveld is de Hellendoorn Rally halverwege September.

Prima optreden equipes Brouwer Rallysport
Call Now Button