3Brouwer Rallysport staat op 2-3 Mei aanstaande op volle sterkte aan de start van de ADAC Rallye Sulingerland in het Duitse Sulingen! Gerben Brouwer en Niels Kroeze verdedigen in hun Audi S2 Quattro de eerste plek in de West Euro Rally Cup en equipe Pierre Brouwer/Marc Groeneveld willen hun sterke seizoens opening een goed vervolg gaan geven met de brute Volvo 240 Turbo.

G.Brouwer / N.Kroeze – Audi S2 Quattro
1ste plek in de West Euro Rally Cup

Gerben en Niels verdedigen in Sulingen de eerste plaats in de West Euro Rally Cup. Na een puike prestatie in zowel de Tank S Rally als de TAC Rally in het Belgische Tielt mag het team rondom de Audi S2 zich met trots “koploper” noemen in de nieuw opgezette West Euro Rally Cup (WERC)!
De derde rally op de kalender van 2014 is de ADAC Rallye Sulingerland. Voor duo Brouwer / Kroeze is de rally in Sulingen in de afgelopen jaren een vaste afspraak op de rallyagenda geworden. De mooie klassementsproeven en gemoedelijke sfeer zorgen ervoor dat het Drentse team hier jaarlijks terugkeert. Extra leuk dat deze rally ook meetelt voor de WERC.
Veel concurrentie kan men hier verwachten aangezien van de nummer 2 in de cup, Claude Bal. Ondanks dat Bal met een veel snellere en modernere Mitsubishi Lancer Evo10 R4 start , is finishen en daarmee punten sprokkelen ook van groot belang. De snelle en 22 jaar oude Audi is in de afgelopen 3 jaar bijzonder betrouwbaar gebleken, en in combinatie met de jarenlange ervaring van Gerben zorgt dit voor een competatieve combinatie!

De rally Sulingerland in 2013 werd door Gerben en Niels op een fraaie 10e plek in het algemene klassement afgesloten. Het team hoopt ook dit jaar weer een plek bij de eerste 15 algemeen te kunnen bemachtigen en daarmee ook hun eerste plaats in de WERC te kunnen behouden.

Equipe Brouwer/Kroeze start met nummer 14 op de witte Audi S2 Quattro.

P.Brouwer / M.Groeneveld – Volvo 240 Turbo10005838_284029485104279_6631509099998463480_o
Vervolg sterke seizoensopening

Na een jaar afwezigheid door een heftige crash in de Tank S Rally van 2013, waren er enkel stralende gezichten en blijdschap te zien bij de finish van de Tank S Rally, halverwege Maart jl.
De Volvo die tot op dat moment veelal te kampen had met technische problemen en “kinderziektes” leek eindelijk betrouwbaar! Zonder noemenswaardige problemen wisten Brouwer en Groeneveld met het oranje monster de finish te halen. En dat met een verrassende 15e plaats in het algemene klassement en een 3e plek in de divisie 5! De start van rallyseizoen 2014 is een feit en daarmee zeer geslaagd voor het team!
In de afgelopen weken zijn er nog enkele aanpassingen gedaan en is het nodige onderhoud uitgevoerd aan de Volvo. Zowel de auto als het team zijn dan ook optimaal geprepareerd voor de rally in Sulingen.
De heren willen de sterke seizoensstart een goed vervolg gaan geven door ook in Sulingen aan de finish te komen, met daarbij een mooi resultaat. Voor beide heren is het de 4e keer dat ze aan de start staan in Sulingen, waarbij slechts 1 keer de finish werd gehaald. Een extra mooie uitdaging voor het team!

Gezien het gebrek aan ritme en de gewenning aan de ‘vernieuwde’ auto tijdens de Tank S Rally , zit er nog heel veel potentieel in zowel de auto als de equipe. Brouwer en Groeneveld hebben in 2014 een eigen kalender samengesteld om leerzame kilometers te maken en de auto helemaal “op punt” te zetten en daarmee potentie te boeken. Als dit naar ieders tevredenheid verloopt zal het duo in 2015 weer aan een kampioenschap willen gaan deelnemen. In Sulingen heeft men leuke concurrentie van de Deen Mejer en de Nederlanders de Jong en Bosscha , die ook met een Volvo 240 Turbo aan de start komen.
Equipe Brouwer/Groeneveld start met nummer 31 op de oranje Volvo 240 Turbo.

ADAC Rallye Sulingerland

De rally wordt verreden op 2 en 3 Mei aanstaande in de omgeving van de Duitse plaats Sulingen.
Vrijdagavond 2 Mei staan er 2 klassementsproeven op het programma en zaterdag 3 mei de overige 13. In totaal wordt de wedstrijd verreden over 401km waarvan 147 km op snelheid. 2 kilometer bestaat uit onverharde wegen en het overige uit verharde paden.
Zaterdag wordt ook 2 maal de ruim 20km lange proef over het militair terrein IV Gelande gereden. Een unieke en fantastische klassementsproef voor zowel mens als machine!
De rally telt mee voor onder andere de ADAC Masters, Nederlands rallykampioenschap, de West Euro Rally Cup en diverse merkencups! Meer informatie vindt je op de website www.msg-sulingen.eu

Op volle sterkte naar ADAC Rallye Sulingerland
Call Now Button