edfo_gtc13_d1_9858_gtc-rally-etten-leurAankomend weekend staat in het Belgische Tielt de 2e manche van de nieuwe West Euro Rally Cup (WERC) op de kalender. De TAC Rally telt mee voor zowel het nationaal Belgisch rallykampioenschap als het WERC. Gerben Brouwer en navigator Niels Kroeze deden in de 1e ronde , de Tank S Rally rondom Emmeloord, goede zaken door als 2e in de WERC te eindigen.

In Emmeloord wist Brouwer zijn Audi S2 Quattro naar een uitstekende 2e plek in het WERC te sturen, achter de Belg Claude Bal met een Mitsubishi Lancer EVO10 R4.
Brouwer en Kroeze maken zich weinig illusies voor de rally rondom het Belgische Tielt. Terreinkennis is bij rally`s in Belgie van degelijk belang om snel te kunnen zijn, en beide heren hebben nog nooit aan deze rally deelgenomen.

Ondanks dat Gerben al 20 jaar actief is in de rallysport en in diverse landen rally`s heeft gereden, is dit voor hem pas de 2e keer dat hij in België aan de start komt. In 2009 reed hij de Sezoensrally, deze rally heeft echter een heel ander karakter heeft dan de TAC. Belangrijk voor het team is genieten van de prachtige klassementsproeven en de finish halen. Uiteraard hoopt men daarbij ook weer de nodige punten te vergaren voor de WERC.

Ook in Tielt is de Audi helaas nog niet voorzien van de nieuwe sequentiële versnellingsbak. Het team wacht al ruim een half jaar op de levering.

De TAC Rally telt 16 klassementsproeven met een totale lengte van 183km op snelheid. 99,6% van het parcours bestaat uit verhard wegdek. De rally staat bekend om zijn snelle parcours op smalle wegen met heel glad asfalt. Zaterdagochtend vindt de start plaats omstreeks 07.45u , en de finish van de eerste deelnemer staat gepland om 20.58u. Ruim 100 deelnemers staan er op de startlijst. Gerben en Niels hebben startnummer 57 toebedeeld gekregen.

Stand WERC na 1e ronde:

1. C. Bal / B. Deforche (B) Mitsubishi Lancer EVO10 R4
2. G.Brouwer / N.Kroeze (NL) Audi S2 Quattro
3. S.Andersen / I.Louring (DK) Mitsubishi Lancer EVO10

– VOLVO 240 TURBO –

Het team rond de Volvo 240 Turbo is de auto momenteel aan het klaarmaken voor de ADAC Rallye Sulingerland die op 2 en 3 Mei rondom de Duitse plaats Sulingen wordt verreden.
Een aantal aanpassingen aan o.a. de motorkoeling en grotere remmen aan de achterzijde zullen worden uitgevoerd evenals het “standaard” onderhoud en vervanging van slijtagedelen.
Pierre en Marc zullen de uitstekende start van het seizoen in Duitland een goed vervolg willen geven!

Gerben voor de eerste maal aan de start in Tielt (B)
Getagd op:                        
Call Now Button