foto-aslotmanTegenwoordig heet het de GTC Rally, de afgelopen jaren stond deze rally te boek als onder andere de Exotic Green Rally, BHV Expo Groep Rally en West-Brabant Rally. Maar voor de echte rallyfanaten spreekt ‘De Nacht van Achtmaal’ het meest tot de verbeelding. In het verleden reed men hier tot in de late nachtelijke uurtjes door , wat ook dit jaar weer gedeeltelijk in de wedstrijd terugkomt!

Gerben Brouwer reed in de jaren`90 ook al diverse malen de beruchte “Nacht van Achtmaal” , en kan zich dan ook goed vinden in het terugbrengen van “de nacht”! Het geeft deze rally een extra dimensie en vergt veel van je concentratie, iets wat het rally-rijden bijzonder maakt. Prachtige landelijke klassementsproeven zoals “de Hel” rondom Achtmaal, de proef bij Rijsbergen en het vele publiek wat in grote getale aanwezig is , maken deze dimensie compleet!

Brouwer en navigator Niels Kroeze hebben dit jaar geen planning gemaakt met betrekking tot de rallykalender, maar bekijken alles per wedstrijd. Afgelopen jaar streed het team mee voor de titel in het Nationale Kampioenschap , waarin uiteindelijk knap op het podium werd geëindigd . Voor dit jaar geen doelstelling omtrent een kampioenschap, maar gewoon “lekker” wat wedstrijden rijden.

Na de Vechtdal Rally, drie weken geleden, besloot het team om zich toch in te schrijven voor de GTC rally. Met de Audi S2 Quattro reed het team vorig jaar in West-Brabant naar een 15e plek algemeen. Of dat dit jaar tot de mogelijkheden behoort is voor aanvang van de rally moeilijk te zeggen, aangezien er nog wat “onbekende” deelnemers op startlijst prijken waarvan de snelheid moeilijk in te schatten is. Brouwer kan zich berusten op zijn vele ervaring en dat ze dit jaar in alle rally`s nog gefinisht zijn in de top 12!

De Audi is in de afgelopen weken weer “opgelapt” , nadat na een onverwachte jump in de Vechtdal Rally de ophanging van de intercooler afbrak, en is verder weer helemaal gecontroleerd en nagekeken. Vrijdagavond zal de eerste deelnemer omstreeks 17.30u het startpodium afrollen, waarbij deze na 9 klassementsproeven rond de klok van 2.02u weer in het Parc Ferme meld! Gerben en Niels zullen met startnummer 18 op de Audi , daar rond 2.20u weer arriveren.

Zaterdag start men op klassering van de vrijdagetappe en zal men na een goede nachtrust de rally voortzetten om 11.01u , waar de winnaar omstreeks 20.30u met de champagne mag gaan spuiten! Een lange rally , met 19 fraaie klassementsproeven, totale afstand 634km waarvan 210km op snelheid…..
Concentratie, helderheid, fitheid en doorzettingsvermogen in combinatie met snelheid en continuïteit worden zeer belangrijk! Team Brouwer Rallysport is er klaar voor!

Gerben Brouwer maakt zich op voor ‘Nacht van Achtmaal’
Getagd op:                
Call Now Button