gerben_altena Afgelopen weekend werd in het land van Altena een nieuw rallyevenement verreden. Regen en veel modder zorgden voor spekgladde klassementsproeven en zeer extreme omstandigheden. Gerben Brouwer en Niels Kroeze wisten na de 9e plek algemeen in de Hellendoorn Rally, ook in dit nieuwe evenement weer een top 10 notering te noteren! Het team reed naar een 8e plek algemeen, 1e in de klasse HA16 en 2e in het nationale rallykampioenschap!
Na de verkenningen bleken de 4 proeven in het land van Altena uitermate snel te zijn. Door de vele lange rechte stukken vreesden Gerben en Niels toch voor de hoge topsnelheden van de snelste divisie 5 auto`s en de Nissans , waardoor de Audi in het nadeel zou zijn.
Vlak voor het evenement startte was het nog droog, maar de voorspelde regen kwam…en zou gedurende de rally ook niet meer ophouden!
De snelle asfaltproeven veranderden in spekgladde modderige wegen , waar soms de weg niet meer van de berm te onderscheiden was. Overleven en uitrijden was de enige optie om punten voor het nationale rallykampioenschap te vergaren.
Gezien het feit dat Brouwer al 5 jaar niet meer op full-wet (regen) banden had gereden, en deze daarom ook niet meer in zijn vrachtwagen had liggen, werd er gestart op intermediates.
De eerste boucle van vier klassementsproeven was dan ook tevergeefs zoeken naar grip, wat in de geklokte tijden ook tot uiting kwam. Als 19e in de algemene rangschikking en 6e nationaal werd de eerste service aangevangen.
Het serviceteam van Brouwer had inmiddels regenbanden weten te regelen, zodat de Audi in ieder geval op beter schoeisel kwam te staan.
De eerste klassementsproef na de service was het nog even wennen aan het rijden met regenbanden ,maar al gauw werd het vertrouwen gevonden en het tempo opgeschroefd.
Diverse auto`s vonden hun waterloo in één van de vele sloten langs het parcours, waarmee nogmaals werd benadrukt dat de extreme omstandigheden echt de optimale concentratie van de coureurs vereiste. Op de 8e klassementsproef verloor het duo nog zo`n 15 seconden doordat een andere deelnemer op de rondkoers voor hen was rondgegaan en dwars op de weg stond. Maar met een prima 11e en 9e tijd op proef 7/8 werd de koers richting de top 10 ingezet.
gerben_altena2Als 12e algemeen en 3e nationaal werd aan de laatste boucle van 4 klassementsproeven begonnen.
Na neutralisatie van klassementsproef 10 en twee maal een tijd binnen de top 10 werd de finish gehaald met als resultaat een uitstekende 8e plek algemeen, 2e nationaal en 1e in de klasse HA16!
“Wederom een top 10 notering in het algemene klassement! Dit had ik echt niet verwacht met al die lange stukken , aangezien de Audi amper 180km/u haalt. De omstandigheden waren echt extreem. We hebben ons een aantal keren verremt en werden dus gewaarschuwd om controlerend te gaan rijden. Door die tactiek en het uitvallen van een aantal concurrenten zijn we geklommen naar het podium in het nationaal rallykampioenschap! ” vertelt Gerben enthousiast.Navigator Niels Kroeze was voor deze rally wederom een weekend overgekomen vanuit Portland (USA), wat hij in de Euregio Rally over 3 weekjes nog een keer zal doen: ,, Ik kijk nu alweer uit naar de laatste rally van het kampioenschap! Wij hebben dit jaar tot op heden een fantastisch rallyjaar gehad en kunnen dat in de Euregio rally bekronen met in ieder geval een 3e plaats in het Nationaal Nederlands rallykampioenschap! Ik heb er nu al zin in!“

Theoretisch gezien behoort zelfs de Nationale rallytitel nog tot de mogelijkheden! Bij uitval van v.Deijne en Hoondert in Hengelo en finish van Brouwer , zal de nationale titel naar Rogat kunnen gaan. Echter verwachten de heren niet dat het zover zal komen. Maar een top 3 in het nationale kampioenschap is al veel meer dan we van tevoren gehoopt hadden.
Brouwer en Kroeze zijn er dus weer bij in Hengelo en hopen het seizoen op een waardige manier te kunnen afsluiten.
In de Euregio short rally zal Pierre Brouwer (junior) voor de gelegenheid de nieuwe Nissan 350Z van het Deltion Rallyteam gaan besturen.

 

 

Gerben Brouwer klimt naar P3 in Nationaal Kampioenschap
Getagd op:        
Call Now Button