Gerben_Hengelo2012-1Een uitstekend rallyseizoen 2012 werd door Gerben Brouwer en zijn team bekroond met de beste prestatie in zijn 18 jarige rallycarrière! Samen met navigator Niels Kroeze reed het team een ijzersterk jaar , met diverse top 10 klasseringen in het algemene klassement, en wisten dat in de Euregio Rally te bekronen met de 3e plaats in het Nationaal Nederlands Rallykampioenschap!

Geheel vanzelf ging dat in de omgeving van Hengelo (ov) niet, want een haperende versnellingsbak gooide bijna roet in het eten…
Met startnummer 12 op de Audi S2 gingen Gerben en Niels voor behoud van de 3e plaats in het nationale rallykampioenschap. De zaterdagetappe bestond uit 6 klassementsproeven die door de vele regenval en herfstachtige omstandigheden bijzonder glad waren geworden.

Na een stabiele eerste boucle keerde het team op een 13e plaats algemeen terug voor de eerste service. Gerben was gematigd tevreden, aangezien de Audi zeer weinig grip had, iets wat normaalgesproken een stuk beter is. Ook begon de versnellingsbak steeds meer verkeerde geluiden te produceren, waardoor Gerben meer met zijn gedachte bij de versnellingsbak dan bij het rijden was. Hij sloot ondanks deze problemen de zaterdagetappe toch af op een 14e plaats algemeen.

De zondagetappe bestond eveneens uit 6 klassementsproeven met daarin de beruchte klassementsproef op industrieterrein Twentekanaal en de fraaie en zeer snelle proef bij Bentelo. De dag begon waterkoud , maar wel droog en zonnig! De versnellingsbakproblemen van de zaterdagetappe begon zondagochtend steeds meer parten te spelen, waardoor op een gegeven moment zelfs de 2e en 5e versnelling niet meer te gebruiken was. Het team wilde niet opgeven en besloot tijdens de tweede service om de versnellingsbakolie te verversen en daar een speciale toevoeging bij te vullen. Dit bracht in eerste instantie wel een stuk verbetering met zich mee, maar na de eerste proef werd het al gauw een stuk minder.

Gerbe_Hengelo2012-4Met nog 2 klassementsproeven te rijden besloot duo Brouwer/Kroeze de rally verstandig uit te rijden, en de versnellingsbak met souplesse te behandelen.
De versnellingsbak hield het vol, en zo kon een lastig rallyweekend met een zeer goed gevoel worden afgesloten met een 12e plaats algemeen en de winst in de klasse HA16.
Door dit resultaat kon de eindbalans van het seizoen 2012 worden opgemaakt, en wist het team de 3e plaats in het Nationaal Nederlands Rallykampioenschap te behouden!

“We hebben dit jaar een fantastisch rallyjaar gehad! Het team stond, de samenwerking met Niels was uitstekend, en de Audi bleek zeer betrouwbaar! Al met al heeft dat tot een podiumplaats in het Nederlands Kampioenschap geleid.” vat Gerben samen.

De Audi en het team zijn nu toe aan een welverdiende winterstop, maar volgend jaar zal de “dikke” 5-cilinder zijn gegrom weer laten horen!

Einduitslag top 5 Nationaal Nederlands rallykampioenschap 2012:
1) Adwin Hoondert / Ruud Koole Mitsubishi Lancer EVO10
2) Tonnie v. Deijne / – Mitsubishi Lancer EVO 10 R4
3) Gerben Brouwer / Niels Kroeze Audi S2 Quattro
4) Wouter Ploeg / Harm v. Koppen BMW 1M Coupe
5) Kevin Kooijman / Hans v. Goor Nissan 350Z

Gerben Brouwer behaalt 3e positie in Nationaal Rallykampioenschap
Getagd op:                
Call Now Button