1 Een relaxte sfeer, 20 graden buitentemperatuur, een brandende zon en 14 fraaie klassementsproeven waren afgelopen zaterdag de ingrediënten van een geslaagde ADAC Rallye Sulingerland! Duitse, Deense, Zweedse en Nederlandse teams zorgden voor een fraai internationaal startveld. Gerben Brouwer en Niels Kroeze wisten de witte Audi S2 Quattro naar een zeer verdienstelijke en fraaie 10e plaats algemeen te sturen in een startveld van bijna 140 deelnemers!

Voorafgaand aan de rally , die dit jaar meetelt voor het Nationaal Nederlands Rallykampioenschap, gingen Brouwer en Kroeze voor een plek bij de eerste 20 in het algemene klassement. Een reële doelinstelling gezien de sterkte van het deelnemersveld. Het team begon de rally voortvarend door op de eerste klassementsproef een 12e tijd algemeen te klokken, en maarliefst 14 seconden sneller te zijn dan directe concurrent Alexy in zijn Audi S2 Quattro. Helaas verdween Alexy na kp 1 al van het toneel. Op de tweede , en de befaamde 3e proef van maarliefst 20 km lang op het IVG-gelande, sloot Brouwer de eerste boucle af op een verrassende 11e plaats algemeen!

2 De tweede boucle van de rally reed het team redelijk constant ten opzichte van de eerste omloop, en zakte één plaatsje naar plek 12. Na 6 klassementsproeven was het team rondom de Audi S2 Quattro zeer tevreden over het verloop van de rally, en was de klassering boven verwachting. Dit terwijl Gerben aangaf soms nog iets te slordig te hebben gereden , waarmee enkele seconden tijdverlies werd geleden. Met deze gedachten in het achterhoofd , werd de volgende boucle , van ditmaal 4 proeven, aangevangen. Het tempo werd weer iets opgeschroefd wat resulteerde in zeer nette tijden , waaronder een 7e tijd algemeen op klassementsproef 8! Door deze resultaten steeg equipe Brouwer/Kroeze naar plek 10 algemeen!

Als 10e in de algemene rangschikking werd de Audi op het servicepark vakkundig klaargestoomd voor de laatste boucle. Ook Gerben en Niels brachten hun energieniveau op pijl, hetgeen wel nodig bij temperaturen boven de 20 graden celcius. Op de allerlaatste klassementsproef van de rally werd het nog even heel benauwd in de cockpit van de Audi , aangezien Brouwer met een te hoge snelheid op onverhard/verhard op een bocht aankwam…te laat remde…een dikke boom op hen af zag komen…., maar doordat Gerben in een reflex zijn handrem aantrok kwam men gelukkig in de zachte berm tot stilstand. Bijna kon de Audi naast de Volvo van zoon Pierre in het schadeherstelbedrijf plaatsnemen! Gelukkig liep het goed af , en kon de equipe hun weg vervolgen.

Met drie maal een 11e en éénmaal een 12e tijd algemeen werd de 10e plek in de eindrangschikking vastgehouden en werd er met trots zelfs nog een beker ontvangen! Brouwer kreeg bij de prijsuitreiking 3complimenten over het feit dat hij met een toch wat gedateerde 4- wiel aangedreven auto , de veel modernere Mitubishi`s kon bijbenen! Al met al kon het team met een uitermate tevreden gevoel terugkijken op het weekend in Sulingen!

Einduitslag ADAC Rallye Sulingerland:
1) Gassner / Brock (D/D) Mitsubishi Lancer EVO8
2) v/d Heuvel / Botson (NL/NL) Mitsubishi Lancer EVO10
3) v.Hoof / Jacobs (NL/NL) Mitsubishi Lancer EVO4
10) Brouwer/Kroeze (NL/NL) Audi S2 Quattro

De volgende rally voor Brouwer Rallysport is de Vechtdal Short Rally rondom Hardenberg , die verreden wordt op zaterdag 22 Juni aanstaande.
Aan de start enkel equipe Brouwer / Kroeze met de Audi S2 Quattro , aangezien de Volvo 242 Turbo van Pierre dan nog niet gereed zal zijn.

Fraaie top 10 klassering voor Brouwer/Kroeze in ADAC Rallye Sulingerland !
Call Now Button