Gerben Brouwer en navigator Niels Kroeze zijn rallyseizoen 2017 gestart zoals ze 2016 zijn geëindigd. In de Zuiderzee Rally werd het seizoen ijzersterk geopend met een fraaie 7e plaats in de algemene rangschikking en de winst in de klasse HA16! Het enige smetje op de wedstijd in Emmeloord was de schade aan de voorzijde na aanraking met een zandzak in een hairpin en een kromme draagarm op de laatste klassementsproef. Ondanks de korte tijd tussen de Zuiderzee Rally en de Centraal Nederland Rally heeft het serviceteam dit weer vakkundig weten te repareren en is de snelle Audi Quattro in topvorm voor komende zaterdag!

De Centraal Nederland Rally vindt plaats in de gemeente Putten en beleefd haar première. Na een aantal jaren niet meer in deze omgeving te hebben gereden, heeft een nieuw bestuur de wedstrijd een nieuw leven ingeblazen. De rally wordt verreden over 8 (3 verschillende) klassementsproeven met een totaal van 110km op snelheid. 80% van de ondergrond is verhard.

Opvallend is het kwalitatief sterke deelnemersveld met onder andere 2 World Rally Cars. In totaal staan er 42 equipes op de startlijst, waaronder teams uit Denemarken, Engeland en een equipe uit Finland. Gerben en Niels hebben door hun sterke optredens van het laatste jaar het fraaie startnummer 5 toebedeeld gekregen.

De heren hopen in ieder geval weer een plaats bij de beste 10 in het algemene klassement te behalen en daarmee veel punten voor de strijd om het Nederlands Rallykampioenschap.

De andere equipe van Brouwer Rallysport, Pierre Brouwer en Paul Helmink, moesten deze rally helaas aan hen voorbij laten gaan door andere verplichtingen. Dit duo zal begin mei weer aan de start staan aan de ADAC Rally Sulingerland in het Duitse Sulingen.

Brouwer wil sterke seizoenstart in Putten goed vervolg geven
Call Now Button