Gerben_SulingenOp zaterdag 22 Juni aanstaande vindt in de omgeving van Hardenberg de 9e editie van de Vechtdal Rally plaats. Met een behoorlijk gewijzigd parcours ten opzichte van de voorgaande edities, 9 klassementsproeven en ruim 90 deelnemers staat deze editie wederom garant voor een prachtig rally evenement.

Gerben Brouwer is één van de deelnemers die aan bijna elke editie in Hardenberg heeft deelgenomen, en vaak eindigde dat in een top 10 klassering in het algemene klassement. Niels Kroeze is één van de mensen die het succesvolle evenement op de kaart hebben gezet door zijn rol in de organisatie vanaf de eerste editie. Inmiddels heeft Niels zijn organisatorische taken aan een ander overgedragen en is hij deelnemer aan de rally.

Zowel voor Gerben als voor Niels is de Vechtdal Rally dus een bijzonder evenement waar elk jaar, net zoals vele andere deelnemers, weer naar uitgekeken wordt.

Dit jaar bestaat de Short Rally uit 3 verschillende klassementsproeven allen in de omgeving van Hardenberg, die 3 maal verreden gaan worden. In totaal leggen de deelnemers 174km af waarvan 109km op snelheid! De keuringen, verkenning en de wedstrijd vindt allemaal op één dag plaats. Een compact evenement met uitdagende klassementsproeven! Aan de start verschijnen ruim 90 deelnemers (!) met daarin een bijzonder sterke top 20 en een gevarieerd aanbod aan rallywagens.

Om 12.01u zal de eerste deelnemer het startpodium afgaan bij de Evenementenhal in Hardenberg, hier is tevens ook het serviceterrein gevestigd. Na 9 klassementsproeven wordt de eerste deelnemer rond de klok van 17.36u op het finishpodium verwacht.

Gerben en zijn team hebben na een succesvol verlopen Rallye Sulingerland in Duitsland (10e algemeen) de Audi S2 Quattro weer helemaal nagekeken en geprepareerd voor de Vechtdal Rally. Met startnummer 10 op de auto, hoopt het team rond die positie ook weer te kunnen eindigen. Gezien het sterke deelnemersveld zal dit geen eenvoudige opdracht worden, en veel zal afhangen van de weersomstandigheden en mate van geluk. Door de compactheid van het evenement zal een foutje of “trage start” direct een aantal plekken in de eindklassering betekenen. Vanaf de eerste meter zal je bij de “les” moeten zijn.

Zaterdagavond zal duidelijk zijn wie deze taken het succesvolste heeft volbracht in combinatie met de meeste snelheid!

Op de website www.vechtdalrally.nl vindt je meer informatie omtrent de rally.

VOLVO 242 TURBO “TEGENSLAG”

242 Turbo 006

Na de enorme crash van Pierre en Marc, in de Tank S Rally, is de zwaar gehavende Volvo 242 Turbo weggebracht voor herstel.

Uiteindelijk bleek de schade nog heftiger te zijn, dan in eerste instantie gedacht werd. Niet alleen de achterzijde bleek krom, ook de voorkant heeft een behoorlijke “tik” gehad.

De voorzijde kon “gemakkelijk” gericht worden, maar op de achterzijde heeft men al 3 staalkabels (!!) kapot getrokken, en heeft men moeten concluderen dat deze niet meer te richten is. Daardoor zal de herstelperiode van de 242 nog iets langer in beslag nemen. Men gaat de complete achterzijde van de auto nu vervangen.

Het team rond Brouwer en Groeneveld heeft nog steeds de Hellendoorn Rally als richtpunt in de agenda. Maar of men dit gaat redden, zal de komende tijd duidelijk worden.

 

Brouwer Rallysport klaar voor Vechtdal Rally
Call Now Button