sokndal1Gerben Brouwer heeft in zijn 20-jarige rallycarriere al menig internationale verreden, maar de Sokndal Rally in Noorwegen was er ééntje van de hoogste moeilijkheidsgraad. De rally voerde over geweldige wegen in een prachtige omgeving ongeveer 100km ten zuiden van Stavanger.

Brouwer en zijn team zijn de trotse koplopers in de West Euro Rallycup. De Rally Sokndal was de 5e ronde voor de WERC.

Na de verkenningen bleek dat deze ronde van de West Euro Rally Cup nog wel eens een van de moeilijkste kon gaan worden. Klassementsproeven ála de Monte Carlo Rally, waar het langste rechte stuk amper 350 meter bedraagt en veelal onoverzichtelijke bochten langs berghellingen met diepe ravijnen naast de wegen…Voor de rallyrijder is dit echt genieten!

De weersomstandigheden waren regenachtig en de klassementsproeven dus spekglad. Brouwer en navigator Kroeze begonnen voorzichtig aan de eerste klassementsproef en voerden daarin gestaag het tempo op. In de loop van de tweede proef hadden de heren het tempo er goed in , wat helaas voor korte duur was.. Na het missen van een bocht werd de Audi gelanceerd via een rots en sloeg daarbij meerdere malen over de kop. Gelukkig kwamen Gerben en Niels er enkel met een gekneusde pols en flinke spierpijn vanaf. De Audi bleek minder geluk te hebben, en kwam flink gehavend uit deze crash. Het Noorse avontuur kwam daarbij helaas vroeg ten einde voor het team uit Rogat.
Dat deze rally een behoorlijke uitdaging bleek werd achteraf duidelijk door de lange lijst van deelnemers die finish uiteindelijk niet gehaald hebben.

Ondanks de uitval blijft het team de leider in de WERC. Met nog 2 rally`s op de kalender van de WERC is het team voornemens om alsnog het kampioenschap te gaan bemachtigen. Inmiddels is er een nieuwe “body” gevonden en zal men binnenkort beginnen met de preparatie van deze auto.

De Saarland Rally in Duitsland, die halverwege September wordt verreden, zal te vroeg gaan komen. Afhankelijk van de resultaten van de concurrentie aldaar, zal het team kijken naar de kansen voor het kampioenschap. Als dit op een reële manier haalbaar is, gaat men op zoek naar een alternatief om alsnog aan de laatste ronde van het WERC deel te gaan nemen. Deze wordt verreden op 31 oktober en 1 november in Denemarken.

crash_sokndal2 crash_sokndal3

 

Brouwer crasht in Sokndal Rally
Getagd op:                
Call Now Button