Opvallend actief in de rallysport!

Sinds begin jaren ’80 is Autobedrijf Gerben Brouwer B.V. actief in de rallysport. Niet alleen op de werkvloer is het bedrijf Volvo-minded, ook de autosport wordt met het merk Volvo beoefend! Tussen de Mitsubishi’s, Subaru’s en Fords zijn de Volvo’s van Brouwer een opvallende verschijning!

De preparatie van de bloedsnelle Volvo’s gebeurt in de werkplaats van autobedrijf Brouwer. Een groep enthousiaste vrienden en kennissen vormen het rallyteam die zorgdragen voor o.a. de preparatie, het onderhoud en de ondersteuning tijdens de rally’s.

 

Henk Brouwer – Volvo 360 2.0 & Volvo 440 Turbo

Na een periode van kaartleesritten zijn Henk Brouwer en zijn vaste navigator Gerard Keuper begin jaren ’80 in de snelheidssport gestapt. Er werd een team gevormd en een Volvo 360 2.0 geprepareerd tot rallyauto. Brouwer & Keuper beleefden prachtige rallyjaren met de 360. Vele nationale, maar ook internationale rally’s werden verreden, waaronder wedstrijden in Zweden en Wales. Enkele wedstrijden werd Henk genavigeerd door zijn neef Henk Bosscha. Eind jaren ’80 prepareerde het team een nieuwe auto, de Volvo 440 Turbo.

Gerben Brouwer – Volvo 440 Turbo , Volvo 850T5 R , Volvo S60 2.0Turbo & Audi S2 Quattro

In 1994 gaf Henk het stokje over aan zijn broer Gerben, die al die jaren al actief was als servicemonteur binnen het team. Gerben debuteerde in 1994 als coureur in de rallysport , hij werd vanaf de eerste wedstrijd genavigeerd door Silvia Eling uit Marknesse. Na een aantal wedstrijden te hebben gereden werd de Volvo 440 Turbo verkocht.

Volvo 440 Turbo

In de daaropvolgende jaren werd drukt gewerkt aan een nieuw en zeer bijzonder rallyproject, namelijk de Volvo 850 T5R. In 1998 werd deze auto gepresenteerd en daarmee zorgde Brouwer voor een heuse wereldprimeur! Nergens ter wereld werd namelijk rally gereden met een Volvo 850.

Jaren werd er met de prachtige 850 gereden en dat viel bijzonder in de smaak bij het publiek. De prachtige 5-cilinder “roffel” werd een herkenbaar geluid op de rallypaden. Wedstrijden in o.a. Duitsland en Frankrijk werden aangedaan en het team behaalde zowel nationaal als internationaal fantastische resultaten!

Eind 2002 vond de Volvo 850 T5R een nieuwe eigenaar en moest Gerben op zoek naar een nieuwe rallywagen. Diverse mogelijkheden werden bekeken, maar voor mensen met een echt Volvo-hart bestaat er toch echt maar 1 merk… Gerben besloot met zijn team een Volvo S60 2.0T te bouwen waarmee hij wederom voor een wereldprimeur zorgde! In 2003 & 2004 werd de S60 2.0 Turbo gerealiseerd. De Zuiderzee Rally in 2005 was het decor voor de presentatie van de 300 PK tellende S60! In het debuutjaar van de S60 kende de auto een aantal technische zwakheden. Aangezien deze S60 de eerste in rallytrim was, moesten diverse zaken opnieuw “uitgevonden” worden. Het team ontwikkelde daar perfecte oplossingen voor, wat uiteindelijk resulteerde in een oersterke en betrouwbare rallyauto! Het S60 Rallyteam reed ijzersterke wedstrijden nationaal, maar ook internationaal (Zweden, Duitsland) liet het team van zich spreken!

 

Volvo 850 T5R

Volvo S60 2.0T

Gerben wist zich in de afgelopen jaren steeds verder naar de subtop in de vaderlandse rallysport te sturen. Tegen het fabrieksmateriaal als de WRC’s en de kitcars is met een eigen gebouwde auto niet op te boksen. Maar tot verbazing van velen weet hij zich wel te nestelen tussen de subtop met Mitsubishi’s en Subaru’s die allen 4×4 zijn (t.o.v. de 2-wielaangedreven S60).

Na ruim 13 jaar een rallyequipe gevormd te hebben met Silvia Eling, besloot Silvia in 2008 te stoppen binnen het S60 Rallyteam. Gerben moest op zoek naar een nieuwe navigator en sindsdien vormt hij een equipe met Simone Smedes uit Rossum (GLD).

In het voorjaar van 2010 werd de Volvo S60 2.0Turbo verkocht aan een ander Nederlands Rallyteam. Brouwer sr. bemachtigde in december 2011 een nieuw wapen…ditmaal geen Volvo , maar een prachtige Audi S2 Quattro! Volvo bood geen “nieuwe” auto`s die gehomologeerd waren voor de autosport, en al helemaal geen 4×4`s. Echter wilde Gerben het ooit nog eens met een 4×4 gaan proberen. Daarmee debuteerde hij in de Tank S Rally op 18-19 Maart 2011.

Na een aantal jaren met Simone Smedes aan zijn zijde te hebben gereden, kreeg Simone in 2012 gezinsuitbreiding en koos daarbij om niet meer in de “hotseat” plaats te nemen. Simone verliet de rallywereld niet en bleef actief in de organisatorische kant.

Niels Kroeze die ervaring had als rijder én navigator volgde Simone met succes op.
Gerben en Niels behaalden diverse klasseoverwinningen en algemene top 10 resultaten. Daarnaast werd een 3e plaats in het sterk bezette Nederlands Rallykampioenschap 2012 behaald.
In 2014 volgde het grootste succes , door de West Euro Rallycup te winnen! De West Euro Rallycup bestond uit een 7-tal wedstrijden in Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Belgie en Nederland.
In 2016 wonnen Gerben en Niels wederom de West Euro Rallycup, de titel in het Nederlands Rallykampioenschap klasse RC1 en een 3e plaats in het algemeen Nederlands Rallykampioenschap.

Diverse successen in de rallysport

Pierre Brouwer – Volvo 240 Original & Volvo 242 Turbo Full.Groep A

Dat de rallysport in de genen blijkt te zitten bleek al snel. In 2004 debuteerde de zoon van Gerben, Pierre, met een achterwiel aangedreven Volvo 240 in de nationale Volvo Cup.

De in 2003 opgezette Volvo Original Cup Holland was destijds een nieuwe instapklasse in de Nederlandse rallysport naar een voorbeeld van de Zweedse, Noorse en Duitse original cup. Pierre en zijn vaste co-driver Marc Groeneveld uit Hoogeveen zochten in korte tijd een compleet team om hen heen en reden met name wedstrijden in het Nederlands rallykampioenschap. De successen volgden al snel, diverse wedstrijden leverden klasseoverwinningen op. In 2005 werd de stijgende lijn doorgezet en behaalde men een keurige 2e plaats in zowel de Nationale Volvo Original Cup als het Nederlands Rallykampioenschap Groep H!

Voor aanvang van seizoen 2006 werd Pierre Brouwer al gezien als dé titelkandidaat! Dit moest natuurlijk nog wel bewezen worden. Maar men maakte alle verwachtingen waar en won met grote overmacht de Nationale Volvo Original Cup titel!

Na het behalen van de titel in 2006 , werden er in 2007 nog een aantal wedstrijden gereden met de Volvo 240 Original. Daarna werd al gauw gekeken naar een “nieuwe” , maar vooral snelle rallyauto. Diverse opties werden bekeken , maar uiteindelijk besloot men toch het merk Volvo trouw te blijven.

In 2008 werd er nog een 5-tal wedstrijden met een Chevrolet Kalos van het Deltion College Rally Team gereden in de Nationale Chevrolet Kalos Challenge. Ondanks veel technische problemen met de auto en minder ervaring met een Kalos ten opzichte van de rest van de cupdeelnemers , wist Brouwer en zijn co- Groeneveld in 3 wedstrijden op het podium te eindigen!
Ook in 2011 volgde nog een optreden voor het Deltion Rallyteam uit Zwolle. Met een nieuw geprepareerde Nissan 350Z wisten Brouwer en Groeneveld tijdens de Euregio Short Rally zeer verrassend een 1e plek in de klasse en 3e plaats in het algemene klassement te behalen!

In zowel 2009 als 2010 werd er tussen de drukke dagelijkse bezigheden door gewerkt aan hun nieuwe aanwinst, een prachtige achterwielaangedreven Volvo 242 Turbo in groep A specs. Deze auto is dan ook compleet vanaf de kale carrosserie door het team opgebouwd.

Het team van Brouwer jr. heeft in 2010 hun nieuwe aanwinst gerealiseerd! En heeft de auto laten debuteren tijdens de Tank S Rally.

Door een combinatie van drukke werkzaamheden en diverse technische kinderziektes werden er in de eerste jaren met de Volvo 240 Turbo niet veel rally`s verreden .
In de rally`s waar het team aan deelnam zette men, ondanks een terkort aan wedstrijdritme, vaak wel prima resultaten neer. Vaak was men de snelste equipe in het merk Volvo!

Seizoen 2015 werd aangevangen in een andere samenstelling dan de 10 voorgaande rallyjaren. Navigator Groeneveld verliet het “toneel” , en zijn plaats werd ingenomen door Paul Helmink. Die als navigator ook al enkele succesvolle rallyjaren kende. Een nieuwe rallyequipe, die in de toekomst wederom tot leuke resultaten in staat moet zijn!

 

Van 2015 t/m 2018 bleek de samenstelling Brouwer / Helmink een goede combinatie te zijn. Met diverse klassenoverwinningen, klasseringen binnen de top 15 van het algemene klassement en in principe altijd als snelste Volvo team liet men van zich spreken. 
In 2019 zal het team met een nieuwe en zeer potente auto op de rallypaden verschijnen! 

Seizoen 2015 werd aangevangen in een andere samenstelling dan de 10 voorgaande rallyjaren. Navigator Groeneveld verliet het “toneel” , en zijn plaats werd ingenomen door Paul Helmink. Die als navigator ook al enkele succesvolle rallyjaren kende. Een nieuwe rallyequipe, die in de toekomst wederom tot leuke resultaten in staat moet zijn!

Na vele jaren met de snelle Volvo 240 Turbo te hebben gereden en daarin diverse successen als klassenoverwinningen en algemene top 15 resulaten te hebben behaald is de auto in December 2019 verkocht naar Spanje.

In Februari 2019 presenteerde het team van Brouwer Rallysport de nieuwe rallywagen voor equipe Pierre Brouwer en Paul Helmink. Vanaf heden zal met met een potente Mitsubishi Lancer EVO X R4 op de rallypaden verschijnen! Daarmee hoopt het team weer een stap te kunnen maken!

Rally nieuws

Inkoop eerste klas Volvo occasions

Inkoop eerste klas Volvo occasions

Wij zijn doorlopend op zoek naar eerste klas Volvo occasions. Naast onze diverse inkoopkanalen hebben wij ook altijd belang bij uitstekende particulier of zakelijk bereden auto`s. Voldoet uw Volvo aan de onderstaande criteria, en wilt u uw Volvo verkopen? Of heeft u als autobedrijf een keurige Volvo ingeruild?  Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op: * Verzorgd ex- en interieur * Correc[lees verder]
Pierre Brouwer met Mitsubishi in Nederlands Rallykampioenschap

Pierre Brouwer met Mitsubishi in Nederlands Rallykampioenschap

Zaterdagavond 16 Februari jl. onthulde Pierre Brouwer met navigator Paul Helmink hun nieuwe rallywapen voor de komende jaren. Na jarenlang met het merk Volvo te hebben gereden, en daarin vele successen kende maakt het duo nu de overstap naar een zeer potente en vierwiel aangedreven Mitsubishi Lancer EVO X R4! Daarmee hoopt het team weer een mooie stap te kunnen zetten! Pierre begon zijn r[lees verder]
Aangepaste openingstijden feestdagen

Aangepaste openingstijden feestdagen

In verband met de feestdagen hebben wij op enkele dagen aangepaste openingstijden: Vrijdag 21 December a.s. geopend van 8.00u tot 15.00uMaandag 24 December a.s. geopend van 8.00u tot 17.00uDinsdag 25 December a.s. geslotenWoensdag 26 December a.s. geslotenMaandag 31 December a.s. geopend van 8.00u tot 15.00uDinsdag 1 Januari 2019 gesloten Wij wensen iedereen hele gezellige feestdagen!  [lees verder]
Download onze nieuwe app!

Download onze nieuwe app!

Wij waarderen dat u een klant van ons bent en willen het u daarom zo aangenaam mogelijk maken. Om ervoor te zorgen dat we zo goed mogelijk contact met u kunnen onderhouden, hebben wij onze eigen mobiele applicatie ontwikkeld. Dankzij deze app kunnen wij u nu nog beter helpen! Onze app kunt u downloaden in de app store en is te vinden onder http://bit.ly/abbrouwer . Het enige wat u hoeft te do[lees verder]
Stof en mist zorgen voor crashes in Twente Rally

Stof en mist zorgen voor crashes in Twente Rally

Op zaterdag 20 en zondag 21 Oktober jl. vond in de omgeving van het Overijsselse Hengelo de Twente Rally plaats. Inmiddels traditioneel de afsluiter van het Nederlands Rallykampioenschap. Naast de Twente Rally, werd er ook een Historic Rally, een Short Rally en een Legends Rally georganiseerd. In totaal leverde dit ruim 120 deelnemende equipes op! De deelnemers in de rally kregen in totaal 16 kl[lees verder]
Seizoensafsluiter in Hengelo (ov)

Seizoensafsluiter in Hengelo (ov)

Het Nederlandse rallyseizoen 2018 is alweer bijna ten einde. Traditioneel gezien is de Twente Rally rondom Hengelo (ov) de afsluiter van de jaarlijkse rallykalender. Een verraderlijke rally die zich kenmerkt door vaak natte en herfstachtige weeromstandigheden. Na vele jaren wordt de rally weer over 2 etappes verreden! Na de verkenningen en keuring op de zaterdagmiddag wordt er rond de klo[lees verder]
Brouwer Rallysport presteert maximaal in Hellendoorn

Brouwer Rallysport presteert maximaal in Hellendoorn

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 September jl. vond de 37e Eurol Hellendoorn Rally plaats in de omgeving van Hellendoorn/Nijverdal. Een behoorlijk sterk deelnemersveld van in totaal 117 equipes verdeeld over 3 wedstrijden stonden aan de start van Nederlands bekendste rally. Brouwer Rallysport kwam met zowel de Audi S2 Quattro als de Volvo 240 Turbo aan de start. Het team uit Drenthe ging voor revan[lees verder]
Op jacht naar eerherstel in Hellendoorn Rally

Op jacht naar eerherstel in Hellendoorn Rally

Tot op heden is rallyseizoen 2018 nog niet één van de gelukkigste voor de equipes van Brouwer Rallysport. Zowel de Audi als de Volvo kende dit jaar diverse technische tegenslagen. Dit resulteerde in een drukke zomer voor de serviceteams van beide auto`s. Inmiddels staan de snelle bolides in Rogat te wachten om weer over de rallypaden te mogen “knallen”. De Hellendoorn Rally is misschien wel[lees verder]
Autobedrijf Brouwer breidt werkplaats uit

Autobedrijf Brouwer breidt werkplaats uit

Het team van Autobedrijf Brouwer Rogat in de nieuwe werkplaats. © Wilbert Bijzitter Rogat - Autobedrijf Brouwer Rogat heeft de werkplaats uitgebreid. ‘We zijn van vier naar zes werkplekken gegaan, zodat we nog flexibeler zijn’, licht Pierre Brouwer toe. Het gebeurt wel eens dat een autobedrijf tussendoor een klant moet helpen, terwijl het niet gepland is of dat een auto l[lees verder]
Brouwer/Kroeze klaar voor “Nacht van Achtmaal``

Brouwer/Kroeze klaar voor “Nacht van Achtmaal``

Voor de vierde maal in ruim twee maanden tijd verschijnt het team van Brouwer Rallysport aan de start van een rally. Tijdens de Vechtdal Rally, die halverwege Juni verreden werd, kon Gerben al goed merken dat door regelmatig een rally te rijden een goed ritme wordt opgebouwd. In dat juiste ritme komt men nu aan de start van de GTC Rally, ook wel bekend als de “Nacht van Achtmaal”. Normaliter e[lees verder]
Bijzonder sterke prestatie in Vechtdal Rally!

Bijzonder sterke prestatie in Vechtdal Rally!

De Vechtdal Rally rondom Hardenberg is een populair eendagsevenement op de nationale rallykalender. Ondanks de compactheid van de rally zorgen de razendsnelle proeven ervoor dat het toch een zeer uitdagend evenement is. De editie van 2018 telde 8 klassementsproeven over ruim 100 kilometer op snelheid. De rally in Hardenberg ligt Gerben en Niels altijd goed gezien de vele algemene top 10 kl[lees verder]
Gerben en Niels in goed ritme naar Hardenberg

Gerben en Niels in goed ritme naar Hardenberg

Zaterdag 16 Juni a.s. vindt in de omgeving van Hardenberg de Vechtdal Rally plaats. De 4e ronde van het Nederlands Rally kampioenschap. Het compacte eendagsevenement wordt verreden over 8 klassementsproeven en ruim 100km op snelheid. De rally rondom Hardenberg is door zijn fraaie klassementsproeven en compacte programma een rally die normaliter bij velen op de kalender staat! Naast de “gew[lees verder]
Uitstekend resultaat Brouwer/Kroeze in ELE Rally

Uitstekend resultaat Brouwer/Kroeze in ELE Rally

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 Juni jl. vond in de omgeving van Eindhoven de ELE Rally plaats. De 54e editie van de ELE rally kende een sterk startveld met maar liefst 8 auto`s uit de snelste R5 klasse! Nadat wij in Nederland vele weken waren getrakteerd op zomers weer, besloten de weergoden vlak voor het rallyweekend de plannen te wijzigen. Door de vele regenval en het grote percentage onverharde[lees verder]
Brouwer/Kroeze neemt deel aan 54e ELE Rally

Brouwer/Kroeze neemt deel aan 54e ELE Rally

Na een jaar afwezigheid nemen Gerben en Niels weer deel aan s `lands oudste rally! De ELE Rally beleefd dit jaar alweer haar 54e editie. In de omgeving van Eindhoven en Helmond heeft de organisatie 7 mooie klassementsproeven gecreëerd die elk 2 maal op het programma staan. Het publiek zal worden getrakteerd op een bijzonder sterk en gevarieerd deelnemersveld! In de rally staan maarliefst 8 R5[lees verder]
Rallye Sulingerland : Gerben wint klasse / Uitval Pierre

Rallye Sulingerland : Gerben wint klasse / Uitval Pierre

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 Mei jongstleden werd rondom de Duitse stad Sulingen de ADAC Rallye Sulingerland georganiseerd. Deze fraaie en goed georganiseerde rally staat al ruim 10 jaar vast op de rallykalender van Brouwer Rallysport! Gerben Brouwer / Lisette Bakker – Audi S2 Quattro Aangezien Niels Kroeze ditmaal zelf het rallystuur van zijn BMW M3 weer eens in handen nam, werd zijn zit[lees verder]
Brouwer Rallysport met 3 auto`s naar Sulingen!

Brouwer Rallysport met 3 auto`s naar Sulingen!

Sinds 2005 reist het team van Brouwer Rallysport bijna jaarlijks af naar de duitse plaats Sulingen. Daar vindt in het eerste weekend van Mei de ADAC Rallye "Rund um die Sulinger Bärenklaue”plaats. Aanstaande vrijdag en zaterdag is alweer de 31e editie van deze rally, en de deelnemerslijst is dit jaar bijzonder sterk te noemen! De 72 deelnemende equipes krijgen in totaal 14 klassementsproeve[lees verder]
Gemengde gevoelens na Centraal NL Rally

Gemengde gevoelens na Centraal NL Rally

Op 14 April jl. vond in de omgeving van Barneveld de Centraal Nederland Rally plaats. De tweede ronde van het Nederlands Rallykampioenschap. De equipes van Brouwer Rallysport wilden zich revancheren voor de uitvalbeurten in de Zuiderzee Rally. De organisatie had 3 zeer snelle klassementsproeven voor de deelnemers weten te creëren, die elk 3 maal op het programma stonden. Gerben Brouwer & N[lees verder]
Vacature: 1e autotechnicus
We gaan de lucht in...

We gaan de lucht in...

De afgelopen weken is er al hard gewerkt aan de uitbreiding van onze werkplaats. Vandaag (donderdag 12 April 2018) gaan we de lucht in! De spanten worden geplaatst.  [lees verder]
Revanche voor Brouwer Rallysport

Revanche voor Brouwer Rallysport

Voor de teams van Brouwer Rallysport begon rallyseizoen 2018 voortvarend! Tijdens de in Maart verreden Zuiderzee Rally vonden beide equipes zich op een uitstekende klassering terug in de tussenstand. Helaas sloeg voor zowel de Volvo als de Audi het noodlot even later toe. De 240 Turbo moest met een defecte koppelingsgaffel de strijd staken, en bij de Audi was de homokineet de boosdoener. Dezelfd[lees verder]

Rogat

Autobedrijf Brouwer Rogat VOF
Hessenweg 3
7949 AC Rogat (Meppel)

Tel: 0522-442022
Fax: 0522-443025

E-mail:
info@brouwerrogat.nl

Onze partner in Kuinre

Autobedrijf Kuinre V.O.F.
Burchtstraat 11
8374 KC Kuinre

Tel: 0527-231444
Fax: 0527-231434

E-mail:
info@autobedrijfkuinre.nl

Openingstijden Showroom

Maandag t/m Vrijdag
08.00u – 18.00u

Zaterdag
09.30u – 16.00u

Zondag Gesloten

Rogat

Autobedrijf Brouwer Rogat VOF
Hessenweg 3
7949 AC Rogat (Meppel)

Tel: 0522-442022
Fax: 0522-443025

E-mail:
info@brouwerrogat.nl

Onze partner in Kuinre

Autobedrijf Kuinre V.O.F.
Burchtstraat 11
8374 KC Kuinre

Tel: 0527-231444
Fax: 0527-231434

E-mail:
info@autobedrijfkuinre.nl

Openingstijden Showroom

Maandag t/m Vrijdag
08.00u – 18.00u

Zaterdag
09.30u – 16.00u

Zondag Gesloten