Opvallend actief in de rallysport!

Sinds begin jaren ’80 is Autobedrijf Gerben Brouwer B.V. actief in de rallysport. Niet alleen op de werkvloer is het bedrijf Volvo-minded, ook de autosport wordt met het merk Volvo beoefend! Tussen de Mitsubishi’s, Subaru’s en Fords zijn de Volvo’s van Brouwer een opvallende verschijning!

De preparatie van de bloedsnelle Volvo’s gebeurt in de werkplaats van autobedrijf Brouwer. Een groep enthousiaste vrienden en kennissen vormen het rallyteam die zorgdragen voor o.a. de preparatie, het onderhoud en de ondersteuning tijdens de rally’s.

 

Henk Brouwer – Volvo 360 2.0 & Volvo 440 Turbo

Na een periode van kaartleesritten zijn Henk Brouwer en zijn vaste navigator Gerard Keuper begin jaren ’80 in de snelheidssport gestapt. Er werd een team gevormd en een Volvo 360 2.0 geprepareerd tot rallyauto. Brouwer & Keuper beleefden prachtige rallyjaren met de 360. Vele nationale, maar ook internationale rally’s werden verreden, waaronder wedstrijden in Zweden en Wales. Enkele wedstrijden werd Henk genavigeerd door zijn neef Henk Bosscha. Eind jaren ’80 prepareerde het team een nieuwe auto, de Volvo 440 Turbo.

Gerben Brouwer – Volvo 440 Turbo , Volvo 850T5 R , Volvo S60 2.0Turbo & Audi S2 Quattro

In 1994 gaf Henk het stokje over aan zijn broer Gerben, die al die jaren al actief was als servicemonteur binnen het team. Gerben debuteerde in 1994 als coureur in de rallysport , hij werd vanaf de eerste wedstrijd genavigeerd door Silvia Eling uit Marknesse. Na een aantal wedstrijden te hebben gereden werd de Volvo 440 Turbo verkocht.

Volvo 440 Turbo

In de daaropvolgende jaren werd drukt gewerkt aan een nieuw en zeer bijzonder rallyproject, namelijk de Volvo 850 T5R. In 1998 werd deze auto gepresenteerd en daarmee zorgde Brouwer voor een heuse wereldprimeur! Nergens ter wereld werd namelijk rally gereden met een Volvo 850.

Jaren werd er met de prachtige 850 gereden en dat viel bijzonder in de smaak bij het publiek. De prachtige 5-cilinder “roffel” werd een herkenbaar geluid op de rallypaden. Wedstrijden in o.a. Duitsland en Frankrijk werden aangedaan en het team behaalde zowel nationaal als internationaal fantastische resultaten!

Eind 2002 vond de Volvo 850 T5R een nieuwe eigenaar en moest Gerben op zoek naar een nieuwe rallywagen. Diverse mogelijkheden werden bekeken, maar voor mensen met een echt Volvo-hart bestaat er toch echt maar 1 merk… Gerben besloot met zijn team een Volvo S60 2.0T te bouwen waarmee hij wederom voor een wereldprimeur zorgde! In 2003 & 2004 werd de S60 2.0 Turbo gerealiseerd. De Zuiderzee Rally in 2005 was het decor voor de presentatie van de 300 PK tellende S60! In het debuutjaar van de S60 kende de auto een aantal technische zwakheden. Aangezien deze S60 de eerste in rallytrim was, moesten diverse zaken opnieuw “uitgevonden” worden. Het team ontwikkelde daar perfecte oplossingen voor, wat uiteindelijk resulteerde in een oersterke en betrouwbare rallyauto! Het S60 Rallyteam reed ijzersterke wedstrijden nationaal, maar ook internationaal (Zweden, Duitsland) liet het team van zich spreken!

 

Volvo 850 T5R

Volvo S60 2.0T

Gerben wist zich in de afgelopen jaren steeds verder naar de subtop in de vaderlandse rallysport te sturen. Tegen het fabrieksmateriaal als de WRC’s en de kitcars is met een eigen gebouwde auto niet op te boksen. Maar tot verbazing van velen weet hij zich wel te nestelen tussen de subtop met Mitsubishi’s en Subaru’s die allen 4×4 zijn (t.o.v. de 2-wielaangedreven S60).

Na ruim 13 jaar een rallyequipe gevormd te hebben met Silvia Eling, besloot Silvia in 2008 te stoppen binnen het S60 Rallyteam. Gerben moest op zoek naar een nieuwe navigator en sindsdien vormt hij een equipe met Simone Smedes uit Rossum (GLD).

In het voorjaar van 2010 werd de Volvo S60 2.0Turbo verkocht aan een ander Nederlands Rallyteam. Brouwer sr. bemachtigde in december 2011 een nieuw wapen…ditmaal geen Volvo , maar een prachtige Audi S2 Quattro! Volvo bood geen “nieuwe” auto`s die gehomologeerd waren voor de autosport, en al helemaal geen 4×4`s. Echter wilde Gerben het ooit nog eens met een 4×4 gaan proberen. Daarmee debuteerde hij in de Tank S Rally op 18-19 Maart 2011.

Na een aantal jaren met Simone Smedes aan zijn zijde te hebben gereden, kreeg Simone in 2012 gezinsuitbreiding en koos daarbij om niet meer in de “hotseat” plaats te nemen. Simone verliet de rallywereld niet en bleef actief in de organisatorische kant.

Niels Kroeze die ervaring had als rijder én navigator volgde Simone met succes op.
Gerben en Niels behaalden diverse klasseoverwinningen en algemene top 10 resultaten. Daarnaast werd een 3e plaats in het sterk bezette Nederlands Rallykampioenschap 2012 behaald.
In 2014 volgde het grootste succes , door de West Euro Rallycup te winnen! De West Euro Rallycup bestond uit een 7-tal wedstrijden in Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Belgie en Nederland.
In 2016 wonnen Gerben en Niels wederom de West Euro Rallycup, de titel in het Nederlands Rallykampioenschap klasse RC1 en een 3e plaats in het algemeen Nederlands Rallykampioenschap.

Diverse successen in de rallysport

Pierre Brouwer – Volvo 240 Original & Volvo 242 Turbo Full.Groep A

Dat de rallysport in de genen blijkt te zitten bleek al snel. In 2004 debuteerde de zoon van Gerben, Pierre, met een achterwiel aangedreven Volvo 240 in de nationale Volvo Cup.

De in 2003 opgezette Volvo Original Cup Holland was destijds een nieuwe instapklasse in de Nederlandse rallysport naar een voorbeeld van de Zweedse, Noorse en Duitse original cup. Pierre en zijn vaste co-driver Marc Groeneveld uit Hoogeveen zochten in korte tijd een compleet team om hen heen en reden met name wedstrijden in het Nederlands rallykampioenschap. De successen volgden al snel, diverse wedstrijden leverden klasseoverwinningen op. In 2005 werd de stijgende lijn doorgezet en behaalde men een keurige 2e plaats in zowel de Nationale Volvo Original Cup als het Nederlands Rallykampioenschap Groep H!

Voor aanvang van seizoen 2006 werd Pierre Brouwer al gezien als dé titelkandidaat! Dit moest natuurlijk nog wel bewezen worden. Maar men maakte alle verwachtingen waar en won met grote overmacht de Nationale Volvo Original Cup titel!

Na het behalen van de titel in 2006 , werden er in 2007 nog een aantal wedstrijden gereden met de Volvo 240 Original. Daarna werd al gauw gekeken naar een “nieuwe” , maar vooral snelle rallyauto. Diverse opties werden bekeken , maar uiteindelijk besloot men toch het merk Volvo trouw te blijven.

In 2008 werd er nog een 5-tal wedstrijden met een Chevrolet Kalos van het Deltion College Rally Team gereden in de Nationale Chevrolet Kalos Challenge. Ondanks veel technische problemen met de auto en minder ervaring met een Kalos ten opzichte van de rest van de cupdeelnemers , wist Brouwer en zijn co- Groeneveld in 3 wedstrijden op het podium te eindigen!
Ook in 2011 volgde nog een optreden voor het Deltion Rallyteam uit Zwolle. Met een nieuw geprepareerde Nissan 350Z wisten Brouwer en Groeneveld tijdens de Euregio Short Rally zeer verrassend een 1e plek in de klasse en 3e plaats in het algemene klassement te behalen!

In zowel 2009 als 2010 werd er tussen de drukke dagelijkse bezigheden door gewerkt aan hun nieuwe aanwinst, een prachtige achterwielaangedreven Volvo 242 Turbo in groep A specs. Deze auto is dan ook compleet vanaf de kale carrosserie door het team opgebouwd.

Het team van Brouwer jr. heeft in 2010 hun nieuwe aanwinst gerealiseerd! En heeft de auto laten debuteren tijdens de Tank S Rally.

Door een combinatie van drukke werkzaamheden en diverse technische kinderziektes werden er in de eerste jaren met de Volvo 240 Turbo niet veel rally`s verreden .
In de rally`s waar het team aan deelnam zette men, ondanks een terkort aan wedstrijdritme, vaak wel prima resultaten neer. Vaak was men de snelste equipe in het merk Volvo!

Seizoen 2015 werd aangevangen in een andere samenstelling dan de 10 voorgaande rallyjaren. Navigator Groeneveld verliet het “toneel” , en zijn plaats werd ingenomen door Paul Helmink. Die als navigator ook al enkele succesvolle rallyjaren kende. Een nieuwe rallyequipe, die in de toekomst wederom tot leuke resultaten in staat moet zijn!

 

Van 2015 t/m 2018 bleek de samenstelling Brouwer / Helmink een goede combinatie te zijn. Met diverse klassenoverwinningen, klasseringen binnen de top 15 van het algemene klassement en in principe altijd als snelste Volvo team liet men van zich spreken. 
In 2019 zal het team met een nieuwe en zeer potente auto op de rallypaden verschijnen! 

Seizoen 2015 werd aangevangen in een andere samenstelling dan de 10 voorgaande rallyjaren. Navigator Groeneveld verliet het “toneel” , en zijn plaats werd ingenomen door Paul Helmink. Die als navigator ook al enkele succesvolle rallyjaren kende. Een nieuwe rallyequipe, die in de toekomst wederom tot leuke resultaten in staat moet zijn!

Na vele jaren met de snelle Volvo 240 Turbo te hebben gereden en daarin diverse successen als klassenoverwinningen en algemene top 15 resulaten te hebben behaald is de auto in December 2019 verkocht naar Spanje.

In Februari 2019 presenteerde het team van Brouwer Rallysport de nieuwe rallywagen voor equipe Pierre Brouwer en Paul Helmink. Vanaf heden zal met met een potente Mitsubishi Lancer EVO X R4 op de rallypaden verschijnen! Daarmee hoopt het team weer een stap te kunnen maken!

Rally nieuws

Brouwer wil seizoen positief afsluiten in Twente Rally

Brouwer wil seizoen positief afsluiten in Twente Rally

De herfst doet zijn intrede en rally rijdend Nederland maakt zich weer klaar voor de laatste rally van het rallyseizoen. Traditioneel is dat de Twente Rally in de omgeving van Hengelo (ov). Sinds vorig jaar is de rally weer “terug” naar een twee dagelijks spektakel.  Dit jaar staan er maar liefst  110 deelnemers (!) aan de start van de Twente Rally, Twente Historics Rally én Twente Short Rall[lees verder]
P7 en P9 voor Brouwer Rallysport in Achterhoek

P7 en P9 voor Brouwer Rallysport in Achterhoek

Op 5 oktober jl. werd in Eibergen en omgeving voor de eerste maal de Achterhoek Berkelland Rally georganiseerd.  Ondanks dat de wedstrijd amper 2 weken na de Hellendoorn Rally werd verreden, wist de organisatie toch bijna 60 deelnemers te trekken. Een puike prestatie voor een splinternieuwe rally! De rally werd verreden over 3 verschillende klassementsproeven met een zeer snel karakter over di[lees verder]
Brouwer Rallysport op volle sterkte naar achterhoek

Brouwer Rallysport op volle sterkte naar achterhoek

Op 5 oktober aanstaande vindt voor de eerste maal de Achterhoek Berkelland Rally plaats in de omgeving van Eibergen. Organisator en rallyfan Marijn Visser heeft van zijn ideeën werkelijkheid gemaakt en zo lijkt, een prachtig evenement neergezet, waarvoor hulde! Zijn doorzettingsvermogen en interessante affiche zorgen in deze eerste editie direct voor een mooi gevuld deelnemersveld van bijna 6[lees verder]
Uitstekende prestatie Gerben in Hellendoorn Rally

Uitstekende prestatie Gerben in Hellendoorn Rally

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 September jl. vond in de omgeving van Hellendoorn de Hellendoorn Rally plaats. Dé grootste en bekendste rally van ons land, waar jaarlijks circa 50.000 tot 75.000 toeschouwers op af komen! Dit jaar stonden er aan de rally, historics en short rally circa 100 deelnemers aan de start. De rally kende een bijzonder sterk startveld met een record van 13 auto`s uit de R5 [lees verder]
Brouwer Rallysport gemotiveerd voor tweede seizoenshelft!

Brouwer Rallysport gemotiveerd voor tweede seizoenshelft!

De teams van Brouwer Rallysport hebben de Mitsubishi Lancer EVO X en Audi S2 Quattro in de afgelopen maanden geprepareerd voor de tweede seizoenshelft. Van een rustige zomerstop was echter geen sprake… De Audi S2 viel in de GTC Rally (Juli jl.) uit met koelingsproblemen,  waardoor het serviceteam een motorrevisie moest uitvoeren. De Mitsubishi haalde de finish van de Vechtdal Rally (Juni jl.[lees verder]
Airconditioning onderhoud aan uw Volvo

Airconditioning onderhoud aan uw Volvo

Een goed werkende airco  in uw Volvo is wel zo aangenaam tijdens het rijden! Naast het aangename is het ook veiligheidsverhogend , aangezien u fitter blijft tijdens de autorit. Naast comfort in de zomer, voorkomt de airconditioning in de winter dat uw ramen beslaan. U kunt uw airconditioning dus in alle jaargetijden gebruiken. Het systeem conditioneert namelijk de lucht in uw auto. U reg[lees verder]
Versnellingsbakdrama in Vechtdal Rally

Versnellingsbakdrama in Vechtdal Rally

Op zaterdag 15 Juni jl. werd de Vechtdal Rally in de omgeving van Hardenberg verreden . Dit evenement werd voor de 15e maal georganiseerd en kan jaarlijks rekenen op een goed gevuld startveld.  Ook dit jaar kwamen er bijna 90 deelnemers aan de start verdeeld over 3 wedstrijden! Vader (Gerben) en zoon (Pierre) Brouwer kwamen  met de Audi en Mitsubishi aan de start van de rally. Vooraf was de do[lees verder]
Ook in de zomer staan wij voor u klaar!

Ook in de zomer staan wij voor u klaar!

In de zomerperiode staan wij net zoals in de rest van het jaar “gewoon” 5 dagen per week voor u klaar! Een aantal weken zal de bezetting iets kleiner zijn, waardoor iets langere wachttijden mogelijk zijn. Momenteel loopt de planning al iets verder vooruit dan normaal gesproken . Wilt u nog een vakantiecheck, onderhoudsbeurt of aircobeurt inplannen voordat u op reis gaat? Maak dan tijdig[lees verder]
Brouwer gaat voor 2x top 10 in Hardenberg

Brouwer gaat voor 2x top 10 in Hardenberg

Aankomende zaterdag vindt in Hardenberg en omgeving voor de 15e editie van de Vechtdal Rally plaats. Deze rally is sinds de oprichting al bijzonder populair bij de deelnemers.  De compactheid van het evenement waarin toch behoorlijke kilometers worden gemaakt over uitdagende klassementsproeven zorgt ook dit jaar weer voor een goed gevuld deelnemersveld! Ook Brouwer Rallysport uit het Drentse [lees verder]
Tevredenheid met progressie in ELE Rally

Tevredenheid met progressie in ELE Rally

Na de finish van de zware ELE Rally rondom Eindhoven was de sfeer bij het team rondom equipe Pierre Brouwer & Paul Helmink opperbest. In hun 2e volledige rally met de Mitsubishi Lancer EVO X wist het duo beslag te leggen op een uitstekende 12e plaats in de algemene eindrangschikking.  Dit resultaat kwam echter niet zonder “slag of stoot” . De motivatie en het doorzettingsvermogen van het team[lees verder]
Alle ingredienten in ELE Rally

Alle ingredienten in ELE Rally

De eerste rallykilometers met de Mitsubishi Lancer EVO X is de equipe Pierre Brouwer en Paul Helmink goed bevallen! Het team behaalde in hun eerste rally met de EVO (Zuiderzee Rally , Maart jl.) een verdienstelijke 10e plaats in het algemene klassement! Helaas moest men in de Visual Art Rally, die halverwege April jl. werd verreden, op de 3e klassementsproef opgeven door een ongelukkige confr[lees verder]
Brouwer tóch met beide auto`s naar Barneveld!

Brouwer tóch met beide auto`s naar Barneveld!

In de jaren `80 en begin `90 werd in de omgeving van Barneveld de bekende Tulpenrally verreden met onder andere de befaamde proef “ de Vlasakkers”.  Anno 2019 heet de rally de Visual Art Rally en keert een klassementsproef uit de jaren`80 weer terug in de rally, de proef “Kallenbroek”.  Naast deze proef heeft de organisatie nog twee zo goed als nieuwe klassementsproeven weten te c[lees verder]
Uitstekende prestatie Brouwer Rallysport

Uitstekende prestatie Brouwer Rallysport

Regen, wind en modder waren de kenmerken van de Zuiderzee Rally editie 2019! De in totaal 90 deelnemende equipes in de Zuiderzee Rally, short rally en historics kregen niet de makkelijkste omstandigheden voorgeschoteld om het seizoen mee aan te vangen.  Dit werd tijdens de wedstrijd ook duidelijk door de diverse uitvallers. Voor de equipes van Brouwer Rallysport verliep de seizoensopener naa[lees verder]
Download onze nieuwe app!

Download onze nieuwe app!

Wij waarderen dat u een klant van ons bent en willen het u daarom zo aangenaam mogelijk maken. Om ervoor te zorgen dat we zo goed mogelijk contact met u kunnen onderhouden, hebben wij onze eigen mobiele applicatie ontwikkeld. Dankzij deze app kunnen wij u nu nog beter helpen! Onze app kunt u downloaden in de app store en is te vinden onder http://bit.ly/abbrouwer . Het enige wat u hoeft [lees verder]
Brouwer met 2 vierwielaandrijvers in thuisrally

Brouwer met 2 vierwielaandrijvers in thuisrally

Aankomende vrijdag en zaterdag (15/16 Maart) staat de eerste rally van seizoen 2019 weer op de agenda. Traditioneel opent het Nederlands Rallykampioenschap met de Zuiderzee Rally in die in  Emmeloord en omgeving wordt  verreden. op één dag te hebben georganiseerd, is het dit jaar weer een tweedaagse rally! Maar liefst 18 klassementsproeven over ruim 160km krijgt men voor de wie[lees verder]
Inkoop eerste klas Volvo occasions

Inkoop eerste klas Volvo occasions

Wij zijn doorlopend op zoek naar eerste klas Volvo occasions. Naast onze diverse inkoopkanalen hebben wij ook altijd belang bij uitstekende particulier of zakelijk bereden auto`s. Voldoet uw Volvo aan de onderstaande criteria, en wilt u uw Volvo verkopen? Of heeft u als autobedrijf een keurige Volvo ingeruild?  Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op: * Verzorgd ex- en interieur * Correc[lees verder]
Pierre Brouwer met Mitsubishi in Nederlands Rallykampioenschap

Pierre Brouwer met Mitsubishi in Nederlands Rallykampioenschap

Zaterdagavond 16 Februari jl. onthulde Pierre Brouwer met navigator Paul Helmink hun nieuwe rallywapen voor de komende jaren. Na jarenlang met het merk Volvo te hebben gereden, en daarin vele successen kende maakt het duo nu de overstap naar een zeer potente en vierwiel aangedreven Mitsubishi Lancer EVO X R4! Daarmee hoopt het team weer een mooie stap te kunnen zetten! Pierre begon zijn r[lees verder]
Aangepaste openingstijden feestdagen

Aangepaste openingstijden feestdagen

In verband met de feestdagen hebben wij op enkele dagen aangepaste openingstijden: Vrijdag 21 December a.s. geopend van 8.00u tot 15.00uMaandag 24 December a.s. geopend van 8.00u tot 17.00uDinsdag 25 December a.s. geslotenWoensdag 26 December a.s. geslotenMaandag 31 December a.s. geopend van 8.00u tot 15.00uDinsdag 1 Januari 2019 gesloten Wij wensen iedereen hele gezellige feestdagen!  [lees verder]
Stof en mist zorgen voor crashes in Twente Rally

Stof en mist zorgen voor crashes in Twente Rally

Op zaterdag 20 en zondag 21 Oktober jl. vond in de omgeving van het Overijsselse Hengelo de Twente Rally plaats. Inmiddels traditioneel de afsluiter van het Nederlands Rallykampioenschap. Naast de Twente Rally, werd er ook een Historic Rally, een Short Rally en een Legends Rally georganiseerd. In totaal leverde dit ruim 120 deelnemende equipes op! De deelnemers in de rally kregen in totaal 16 kl[lees verder]
Seizoensafsluiter in Hengelo (ov)

Seizoensafsluiter in Hengelo (ov)

Het Nederlandse rallyseizoen 2018 is alweer bijna ten einde. Traditioneel gezien is de Twente Rally rondom Hengelo (ov) de afsluiter van de jaarlijkse rallykalender. Een verraderlijke rally die zich kenmerkt door vaak natte en herfstachtige weeromstandigheden. Na vele jaren wordt de rally weer over 2 etappes verreden! Na de verkenningen en keuring op de zaterdagmiddag wordt er rond de klo[lees verder]

Rogat

Autobedrijf Brouwer Rogat VOF
Hessenweg 3
7949 AC Rogat (Meppel)

Tel: 0522-442022
Fax: 0522-443025

E-mail:
info@brouwerrogat.nl

Onze partner in Kuinre

Autobedrijf Kuinre V.O.F.
Burchtstraat 11
8374 KC Kuinre

Tel: 0527-231444
Fax: 0527-231434

E-mail:
info@autobedrijfkuinre.nl

Openingstijden Showroom

Maandag t/m Vrijdag
08.00u – 18.00u

Zaterdag
09.30u – 16.00u

Zondag Gesloten

Rogat

Autobedrijf Brouwer Rogat VOF
Hessenweg 3
7949 AC Rogat (Meppel)

Tel: 0522-442022
Fax: 0522-443025

E-mail:
info@brouwerrogat.nl

Onze partner in Kuinre

Autobedrijf Kuinre V.O.F.
Burchtstraat 11
8374 KC Kuinre

Tel: 0527-231444
Fax: 0527-231434

E-mail:
info@autobedrijfkuinre.nl

Openingstijden Showroom

Maandag t/m Vrijdag
08.00u – 18.00u

Zaterdag
09.30u – 16.00u

Zondag Gesloten

Call Now Button