Aankomende zaterdag wordt de Vechtdal Rally in de omgeving van Hardenberg verreden. Deze compacte rally wordt in één dag afgewerkt en telt mee voor diverse kampioenschappen waaronder het Nederlands Rallykampioenschap. Ook het team van Brouwer Rallysport uit Rogat zal met beide auto`s aan de start verschijnen en hebben zeer goede herinneringen aan de voorgaande edities!

Gerben Brouwer & Niels Kroeze – Audi S2 Quattro

Voor aanvang van de ELE Rally, die drie weken geleden werd verreden, stonden Gerben en Niels op een uitstekende 3e plaats in het Nederlands Rallykampioenschap. Door problemen met een versnellingsbakonderdeel uit Australië moest het duo hun deelname op het laatste moment intrekken. Deze domper betekende dat er geen punten konden worden gehaald en dat een topklassering in het kampioenschap een stuk moeilijker zal gaan worden.
Gelukkig is het probleem met de versnellingsbak in de afgelopen week verholpen en kijkt het team enthousiast uit naar de rally in Hardenberg.
De afgelopen jaren wist het team hier zeer goede resultaten te behalen die een belangrijke rol speelden in kampioenschappen. Vorig jaar werden de heren na een prachtige strijd met Leemans 6e algemeen en wonnen ze de klasse H16!
Doelstelling voor deze editie is de prestatie van vorig jaar te evenaren. De snelle Audi S2 Quattro zal met startnummer 4 te zien zijn.

Pierre Brouwer & Paul Helmink – Volvo 240 Turbo

Amper 3 weken geleden nam het team onder tropische omstandigheden deel aan de ELE Rally rondom Eindhoven. Hier wisten de heren op de vrijdagavond etappe sterke tijden te noteren en mee te strijden om de winst in de klasse RGT. Helaas gooide temperatuurproblemen en daardoor een fors vermogensverlies op de tweede dag “roet in het eten” .

In de afgelopen weken zijn de problemen met de Volvo opgelost en is de auto helemaal klaargestoomd voor de Vechtdal Rally. Het team kent tot op heden een redelijk vlekkeloos en goed seizoen met als hoogtepunt de winst in de klasse RGT tijdens de Zuiderzee Rally!

Aan de Vechtdal Rally van 2016 hebben de heren goede herinneringen. Onder wisselde weersomstandigheden behaalden Pierre en Paul een fraaie 11e plek in het algemene klassement en wisten tevens de klasse S21 te winnen.

Dit jaar heeft de organisatie de rally in twee groepen verdeeld. Vanaf startnummer 1 t/m 24 gaan de moderne rallyauto`s van start. Na een korte tussenpauze zullen vanaf startnummer 31 de spectaculaire youngtimers startten. De rappe Volvo 240 Turbo zal met startnummer 32 als 2e in de youngtimer klasse van start gaan!
Belangrijke info:

Serviceterrein:                 Parkeerterrein Evenementenhal , Energieweg 2 te Hardenberg
Totaal km:                        215km
Klassementsproeven:     8 (3 unieke)
Klassementsproef km:    85km
Wegdek:                             93% verhard
Start rally 1e deeln:          13.01u
Finish rally 1e deeln:        19.18u

Meer informatie:              www.vechtdalrally.nl

**EXTRA** : Via onderstaande link een leuk filmpje in de cockpit bij Pierre en Paul tijdens de proef Wintelre (ELE Rally 2017):

Vechtdal Rally 2017: Goede herinneringen vorige edities!
Call Now Button