Bron: Patsunfotografie.nl

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 Juni jl. vond in de omgeving van Eindhoven de ELE Rally plaats.
De 54e editie van de ELE rally kende een sterk startveld met maar liefst 8 auto`s uit de snelste R5 klasse! Nadat wij in Nederland vele weken waren getrakteerd op zomers weer, besloten de weergoden vlak voor het rallyweekend de plannen te wijzigen.

Door de vele regenval en het grote percentage onverharde wegen in de rally, lagen de proeven er spekglad bij en werd het een ware “overlevingstocht” met vele uitvallers tot gevolg! Met name de proef Wintelre, die voor 60% uit onverharde ongegrond bestond, zou volgens insiders een scherprechter worden.

Tijdens de verkenningen op donderdagavond en vrijdag viel de regen met grote hoeveelheden uit de hemel . Voor de start van de eerste etappe op de vrijdagavond was de juiste bandenkeuze dan ook een grote gok.Gerben koos voor de Michelin WK slicks, en dit pakte uitstekend uit. Ondanks de dreiging van regen, bleef het de gehele avond droog!

De 6 klassementsproeven die vrijdagavond op het programma stonden werden zonder noemenswaardige problemen verreden en men vond zich dan ook terug op een uitstekende 11e plaats in het algemene klassement!

Bron: Rallyworld.nl

De start van de tweede etappe vond zaterdag rond het middaguur plaats. Een warme zaterdag met droog weer maakten het aangenaam voor teams en publiek. Acht klassementsproeven waaronder de “klassiekers” St.Oedenrode , Ekkersrijt en Wintelre stonden op het programma.
Gerben en Niels gingen er goed voor zitten met als doel een algemene top 10 klassering!

De heren waren direct goed wakker en noteerden uitstekende tijden op de openingsproeven van de zaterdag.
In de tweede boucle begon de versnellingsbak kuren te vertonen, en schakelde een versnelling over. Dit koste de nodige tijd, maar tijdens de eervolgende service wist het serviceteam dit gelukkig weer te repareren.

Nadat dit was opgelost kreeg de motor van de Audi het bloedheet, de motortemperatuur liep behoorlijk op. Na het vervangen van de lamdasonde bleef de verhoogde motortemperatuur parten spelen en werd er besloten geen overbodige risico`s meer te nemen en te consolideren.

Na 14 klassementsproeven en 175km op snelheid wist het team rond de klok van 23.15u uiteindelijk te finishen op een fraaie 9e plaats in het algemene klassement, en kon men terugkijken op een geslaagd evenement!

Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Klinkhamer Reclame, Dijkman Autoschade, Tritex Bedrijfskleding, Flevo Engineers, Luimes AV, Interemm, Castrol, Los en Nuvelstijn auto`s, Tentverhuur Ommen en Autobedrijf Brouwer Rogat.

Uitstekend resultaat Brouwer/Kroeze in ELE Rally
Call Now Button