De temperaturen gaan weer omlaag, wij mensen gaan ons daartegen kleden , en uw auto? Ook die moet bestand zijn tegen de koudere en winterse omstandigheden!

In de afgelopen jaren is het gebruik van winterbanden behoorlijk toegenomen. Uiteraard is dit de oorzaak van een aantal heftige winterperiodes ,en het feit dat men vanuit commercieel oogpunt mensen toch alert maakt op de grote verschillen met betrekking tot een zomerband! En dit is geen commercieel verhaal die “uit de lucht gegrepen is”. Een winterband is in de praktijk ook écht een stuk veiliger voor de bestuurder, medepassagiers én medeweggebruikers!

winter001

De rubbersamenstelling zorgt ervoor dat er meer en sneller wrijving ontstaat met het koude wegdek, waardoor de band sneller op temperatuur komt. En temperatuur zorgt juist voor grip op het wegdek! Ook het loopvlak (profiel) van een winterband is aangepast op nog betere waterafvoer en is voorzien van speciale “lamelletjes” die zich “vastbijten” in de sneeuw.

Wij adviseren altijd om een zo smal mogelijke band te nemen die mogelijk is op uw auto! Dit staat natuurlijk minder fraai onder een auto dan brede banden om 19 inch velgen…..maar enkel dan wordt het voordeel van de winterband nog meer benut! Bij een smallere band is de druk per vierkante centimeter het grootst, wat weer een gunstig effect heeft op de snelheid van opwarming én bij sneeuw zal de grip dus ook het grootste zijn.

Als laatste is een winterset het meest ideale! De winterbanden gemonteerd op een set stalen- of lichtmetalen velgen. Dit voorkomt elk najaar en voorjaar veel tijd (de- + montage, balanceren) en ook de band heeft minder te “lijden” van het de- en monteren!

Wij kunnen u scherpe aanbiedingen maken m.b.t. nieuwe winterwielensets of vervanging van uw huidige winterbanden.
Ook hebben wij nog enkele gebruikte winterwielensets op voorraad.

Uit veiligheidsoverweging is dit de belangrijkste winterse aanpassing aan uw auto. Maar zorg er ook voor dat uw ruitenwissers en accu goed werken,dat er anti-vries bij de ruitensproeiervloeistof is toegevoegd en alle vloeistoffen op peil zijn! Pas dan kunt u veilig de winter door!

Wilt u meer informatie over bovenstaande zaken , dan kunt u altijd vrijblijvend langskomen of bellen met ons! Wij hebben door onze autosportactiviteiten bovengemiddelde ervaring en kunde met de eigenschappen van een autoband! U bent van harte welkom!

Telefoon: 0522-442022

Winterband_Michelin

Tijd voor winterbanden – maak een afspraak!
Call Now Button