7_0_Deckblatt_Internet-730x1024

De rallye Sulingerland rondom Sulingen (D) is al circa 10 jaar een vaste afspraak op de rallykalender van Brouwer Rallysport. Ook dit jaar reist het team weer met twee auto`s af richting onze oosterburen. Zowel de Volvo als de Audi zijn weer hersteld na het mechanische uitvallen van de vorige rally`s , en de teams zijn klaar voor de prachtige klassementsproeven in Sulingerland!

Na vele rally`s zonder uitval moest het team rondom de Audi tijdens de Tank S Rally (maart jl.) een zeldzame “DNF” achter het resultaat vermelden. Een probleem met de versnellingsbak bleek de oorzaak voor de opgave. Desondanks was Gerben bijzonder tevreden over het verloop van de rally en trots op zijn serviceteam! In slechts 21 dagen (!!)is de Audi vanaf een kale carrosserie weer opgebouwd, en het is bewonderingswaardig dat de auto zich uitstekend hield tijdens zijn eerste testrally. Het versnellingsbakprobleem had ook niets met de opbouw van doen, dit was pure pech.

In April had het team in principe de TAC Rally in Belgie op de agenda staan, maar dit werd door de reparatieduur van de versnellingsbak niet gehaald. Alle pijlen werden gericht op de rally in Sulingen. Afgelopen jaar behaalden Gerben en Niels daar een 10e plaats in het algemene klassement en de winst in het klassement om de West Euro Rally Cup. Dit waren belangrijke punten voor het uiteindelijk behaalde kampioenschap! Gerben en Niels gaan er alles aan doen om de “nieuwe” S2 zijn eerste finish te bezorgen. Gezien het sterke startveld en de voorgaande goede klasseringen in Sulingen, zal een plek bij de eerste 15 een mooie doelstelling zijn! Maar bovenal zal het plezier en genieten van de fraaie klassementsproeven de belangrijkste doelstelling zijn.

1
G.Brouwer/N.Kroeze – ADAC Rallye Sulingerland 2014

Ook de groep A Volvo 240 Turbo is weer gereed na de opgave in de rally van Putten (18 april jl.). Na amper een kilometer op de eerste klassementsproef begon de Volvo al motorische problemen te krijgen. Continu schoot het motormanagement in de noodloop, waardoor de motor inhield. Op de verbindingsroute naar de 2e klassementsproef werd er het één en ander geprobeerd, om het euvel op te lossen. Helaas bleek dit niet te helpen, en om grote motorschade te voorkomen is men direct teruggekeerd naar de service waardoor de wedstrijd over was voor Pierre en Paul.

Bij terugkeer in Rogat bleek de wastegate van de turbo de veroorzaker van het probleem. Dit probleem werd vlot verholpen, waardoor het team zich kon richten op de rally in Sulingen.

10005838_284029485104279_6631509099998463480_o
P.Brouwer/M.Groeneveld – ADAC Rallye Sulingerland 2014

Pierre heeft al meerdere malen deelgenomen in Sulingen, en vindt dit één van de hoogtepunten van de jaarlijkse rallyagenda. Vorig jaar wist hij hier als snelste Volvo te finishen, op een 21e plaats in het algemene klassement! Paul heeft in 2004 éénmaal deelgenomen aan deze wedstrijd. Het meeste zal voor hem dus nieuw zijn.

De doelstelling voor dit team is het verstevigen van hun samenwerking en daarnaast te genieten!

De Rallye Sulingerland is meetellend voor diverse kampioenschappen waaronder de ADAC rally masters en de West Euro Rallycup en bestaat uit 12 klassementsproeven over 360km, waarvan 135km op snelheid. Op de deelnemerslijst staan precies 100 deelnemers uit diverse landen. Één van de unieke eigenschappen van de rally is de 19km lange proef over militair terrein IVG gelande, een uitdaging voor rijder,navigator én de auto!

Rallyfacts:
Datum: 1 en 2 Mei a.s.
Verkenningen en keuring: vrijdag 1 mei (gehele dag)
Start 1e deelnemer: zaterdag 2 mei omstreeks 08.00u
Finish 1e deelnemer: zaterdag 2 mei omstreeks 19.00u.

Startnummer 17 Gerben Brouwer/Niels Kroeze – Audi S2 Quattro
Startnummer 22 Pierre Brouwer / Paul Helmink – Volvo 240 Turbo

Meer informatie over de rally vindt je op www.msg-sulingen.de

Revanche in ADAC Rallye Sulingerland
Call Now Button