Op vrijdag 4 en zaterdag 5 Mei jongstleden werd rondom de Duitse stad Sulingen de ADAC Rallye Sulingerland georganiseerd.
Deze fraaie en goed georganiseerde rally staat al ruim 10 jaar vast op de rallykalender van Brouwer Rallysport!

Gerben Brouwer / Lisette Bakker – Audi S2 Quattro


Aangezien Niels Kroeze ditmaal zelf het rallystuur van zijn BMW M3 weer eens in handen nam, werd zijn zitje voor de gelegenheid bezet door Lisette Bakker . Normaliter is Lisette de vaste navigatrice van Jasper van den Heuvel, echter kwam hij tijdens deze rally niet in actie en was Lisette zodoende “vrij”. De samenwerking tussen Gerben en Lisette vond vorig jaar tijdens de Hellendoorn Short Rally voor het eerst plaats en was direct succesvol.

Gezien de sterkte van de deelnemerslijst was de doelstelling voor het team om voor een plek bij de eerste 20 in het algemene klassement te gaan.

De opening op de zonovergoten vrijdagavond was boven verwachting! Op de eerste proef noteerde het duo direct een 12e plaats in het algemene klassement!! Op de tweede proef, de showproef op het industrieterrein van Sulingen, werd zelfs een 9e plek algemeen behaald!

Op de afsluitende proef van de vrijdagavond , die uit 60% uit onverharde ondergrond bestond, had men zeer veel last van stof wat bleef hangen. Gerben nam logischerwijs niet te veel risico`s maar konden na de eerste etappe uiterst tevreden terugkijken en gaan rusten met een prachtige 12e plaats algemeen!

Zaterdagochtend was het weer vroeg dag voor de rallyteams. Om 07.45u vertrok de eerste auto uit het parc-fermé en moest men na een service en een bakje koffie direct bij de les zijn. Na de proef Borsel stond de beruchte 23km lange klassementsproef over militair terrein IVG gelande op het programma. Een proef over smalle hobbelige wegen door bosrijk gebied, waar een foutje direct afgestraft wordt.

Gerben en Lisette wisten hun 12e plek in handen te houden, en er ontstond gedurende de 2e etappe een leuke strijd met Nederlander Jan de Winkel (Renault Clio R3).

De prachtige en snelle proeven rondom Sulingen in combinatie met het uitstekende weer en goede organisatie zorgden voor een fantastisch evenement!De Audi hield zich uitstekend en de samenwerking tussen Gerben en Lisette verliep subliem.
Dit resulteerde uiteindelijk is een fraaie 11e plaats algemeen in het bijzonder sterke startveld! Ook wist het team beslag te leggen op de 1e plek in de klasse CAL.

Al met al kon men terugkijken op een uitermate geslaagd weekend! Op naar de ELE Rally, begin Juni rondom Eindhoven.

 

Pierre Brouwer / Paul Helmink – Volvo 240 Turbo

Na een geslaagde verkenning, keek het duo uit naar de vrijdagavondetappe. Voor het gevoel moesten ze hier een goede uitgangspositie voor de zaterdag kunnen creëren.

Uiteindelijk bleek deze voorspelling niet helemaal op te gaan. De snelle Volvo kon moeilijk grip krijgen op het vele onverhard, en de tijden vielen voor het duo dan ook wat tegen.

Ondanks deze teleurstelling gingen de heren er op de zaterdagochtend goed voor zitten. Deze proeven waren beter geschikt voor de Volvo, en dit was ook direct terug te zien in de tijden.
Het ritme kwam al snel weer terug, en ondanks een foutje op het militair terrein IVG steeg men vlot in de algemene rangschikking.

Het plezier en ritme was weer als vanouds, en het duo had zichtbaar plezier! Op proef 9 sloeg het noodlot echter toe. Na een aanvaring met een baakschild liep de motor ineens op 3 cilinders. Men dacht in eerste instantie dat er wellicht een onderdeel was losgeschoten.
Na de finish bleek uit inspectie dat er toch meer aan de hand was en was het voor het team helaas einde rally.
Een bijzonder grote domper voor het gehele team…..

Eenmaal in Rogat bleek er een schade aan de motor te zijn, waardoor deze gereviseerd moet worden.
Door tijdgebrek is deelname aan de ELE Rally , begin Juni, helaas niet haalbaar.
De volgende rally waarin het team zal deelnemen wordt waarschijnlijk de Vechtdal Rally rondom Hardenberg (16 Juni a.s.).

Niels Kroeze / Line Lykke Jensen

 Niels nam ditmaal zelf het stuur weer eens in handen. Samen met Line Lykke Jensen uit Denemarken beleefde het duo een prachtige rally.
Helaas moesten ze de BMW na 8 klassementsproeven aan de kant zetten in verband met ontstekingsproblemen.

 

Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Klinkhamer Reclame, Dijkman Autoschade, Tritex Bedrijfskleding, Flevo Engineers, Luimes AV, Interemm, Castrol, Los en Nuvelstijn auto`s, Tentverhuur Ommen en Autobedrijf Brouwer Rogat.

 

 

Rallye Sulingerland : Gerben wint klasse / Uitval Pierre