Op zaterdag 17 Juni jongstleden stond Hardenberg en omgeving in het teken van de Vechtdal Rally. De 4e ronde van het Nederlands Rallykampioenschap. De rally kende in totaal 8 klassementsproeven en werd verreden onder droge omstandigheden en een buitentemperatuur van circa 22 graden celcius. De proeven kenmerkten zich door vele lange stukken, waardoor de gemiddelde snelheden bijzonder hoog lag. Aan de start van het populaire eendagsevenement verschenen slechts 36 deelnemers . Brouwer Rallysport uit Rogat was met beide auto`s vertegenwoordigd.

Gerben Brouwer & Niels Kroeze – Audi S2 Quattro

Met startnummer 4 op de ramen van de Audi S2 Quattro werd er toch wel het één en ander verwacht van buitenstaanders. Vorig jaar wisten Gerben en Niels hier keurig op een 6e plaats in het algemene klassement te finishen en daarmee belangrijke zaken te doen voor het Nederlands Rallykampioenschap .

Doordat het team vanwege een versnellingsbakprobleem de ELE Rally aan zich voorbij moest laten gaan, was het inmiddels bijna 1,5 maand geleden dat de laatste rallykilometers gemaakt werden. Toch ging het duo vanaf de eerste meter voortvarend van start en klokten direct een 5e tijd algemeen!
Na de eerste boucle van drie proeven kwamen de heren dan ook als 5e in de tussenstand binnen voor de eerste service. Met tweemaal een vijfde tijd en éénmaal een 4e tijd algemeen, werd die 5e plek tijdens de tweede boucle nog een verstevigd.

Met 24 seconden voorsprong op Altena (P6) en 13,5 seconden achterstand op Parren (P4), kon Brouwer “rustig” beginnen aan de laatste proeven van de rally. Tijdens de Vechtdal Rally van 2016 ontstond er nog een zeer spannende secondenstrijd met Leemans, die Brouwer uiteindelijk in zijn voordeel beslechtte. De snelle fabrieksauto en Mitsubishi`s die voor de Audi op plek 1 t/m 4 stonden, waren voor de “bejaarde” Audi toch een maatje te snel.

En zo finishte duo Brouwer/Kroeze op de plek waarop ze na de eerste proef al gefinisht waren. De 5e plek algemeen en de winst in de klasse HA8 waren gezien de deelnemers die voor het team zijn gefinisht het hoogt haalbare voor dit weekend. Men kon dan ook bijzonder tevreden terugkijken op deze rally!

 

Pierre Brouwer & Paul Helmink – Volvo 240 Turbo

Door de afwezigheid van Ger Haverkate (BMW M3) waren Pierre en Paul de eerste starters bij de zogenaamde Youngtimers. Vooraf maakte het duo zich geen illusies , door de aanwezigheid van een aantal zeer snelle concurrenten in de klasse.
Nadat de proeven goed op pacenotes stonden hadden beide heren een goed gevoel over de mogelijkheden tot een podiumplaats in de klasse RGT. Enthousiast ging het duo dan ook van start op de eerste klassementsproef. Helaas was de rally na amper 3 kilometer al voorbij.
Nadat men op een lang recht stuk op maximale snelheid een stukje in de toerenbegrenzer reed, ging het bij het afremmen voor de bocht mis. De motor gaf de geest..

Direct is besloten om naar de werkplaats in Rogat te gaan, en de motor nog dezelfde dag te demonteren om te zien hoe groot de schade was. Dit bleek helaas groter dan gehoopt, aangezien de motor aan zijn einde is gekomen. Na bestudering van de zuigers en cilinders werd duidelijk dat de motor inwendig heel heet is geworden. Over de precieze oorzaak hiervan wordt momenteel nog onderzoek gedaan.

De geplande GTC Rally komt voor het team rondom de Volvo te vroeg , aangezien er een compleet nieuwe motor zal moeten worden opgebouwd. Ook Gerben en Niels komen niet aan de start in West Brabant in verband met andere verplichtingen.

Aangezien de teams van Brouwer Rallysport hierdoor geen kans meer hebben op een podiumplaats in het Nederlands kampioenschap zal de tweede helft van het seizoen een andere invulling qua wedstrijden gaan krijgen. Doel is om dan nog 3 á 4 rally`s te gaan rijden. Binnenkort meer over de plannen voor de tweede seizoenshelft.

Maximaal resultaat Audi – Defecte motor Volvo
Call Now Button