Het Nederlands Rallykampioenschap is inmiddels 2 wedstrijden op weg. Aankomend weekend staat de eerste” grote” rally van het kampioenschap op de kalender. De 53e ELE Rally rondom Eindhoven is de eerste meerdaagse rally van seizoen 2017 en wordt verreden op vrijdag 26 en zaterdag 27 Mei. De ELE Rally vormt samen met de Short Rally en de Legends een groot rallyspektakel in Brabant. Bijna 90 deelnemers komen in de verschillende evenementen aan de start. Van een jaren vijftig Austin tot aan de moderne World Rally Car!

Onder de deelnemers ook het equipes van Brouwer Rallysport uit het Drentse Rogat (Meppel). Zowel Gerben als zijn zoon Pierre verschijnen aan de start in respectievelijk een bloedsnelle 4 wiel aangedreven Audi S2 Quattro en een 300PK sterke achterwielaangedreven Volvo 240 Turbo! De teams van Brouwer Rallysport kennen tot dusver een bijzonder sterke seizoensopening en willen die lijn in Brabant graag voortzetten.

Gerben Brouwer / Niels Kroeze – Audi S2 Quattro (startnummer 8)

Gerben is inmiddels 60 jaren jong, maar is nog steeds bijzonder snel. Sinds 2012 vormt hij samen met navigator Niels Kroeze een uitstekend team, en kende daarin zijn meest succesvolle rallyjaren in zijn 24-jarige rally carrière. De ELE Rally wordt alweer de derde wedstrijd in dit kalenderjaar. Een uitstekende 7e en 6e plaats in het algemene klassement tijdens de Zuiderzee Rally en de Centraal Nederland Rally zorgen voor een fraaie 3e plaats in het Nationaal Nederlands Rallykampioenschap.

Drie weken geleden startte de equipe Brouwer/Kroeze nog in de ADAC Rallye Sulingerland , en waren op weg naar een algemene top 10 klassering. Helaas gooide een gebroken prise-as roet in het eten , en moest men opgeven. Direct heeft het team actie ondernomen en een nieuwe prise-as besteld in Australië. Het was nog even spannend of de delen tijdig binnenkwamen, maar op moment van schrijven zijn de onderdelen net aangekomen in Rogat.
Het ziet er dus naar uit dat er “gewoon” gestart kan worden in Eindhoven.

ELE Rally 2016 – G.Brouwer / N.Kroeze (14e algemeen)

Na vele jaren afwezigheden verscheen het duo vorig jaar weer aan de start van de ELE Rally en behaalden daar onder extreme weersomstandigheden een verdienstelijke 14e plaats algemeen. De voorspellingen dit jaar zijn bijzonder zonnig!
De doelstelling voor deze ELE Rally is een klassering bij de beste 10 algemeen en de derde plek in het Nederlands Rallykampioenschap vast te houden.

Pierre Brouwer / Paul Helmink – Volvo 240 Turbo (startnummer 27)

De laatste deelname van Pierre in de ELE Rally dateert alweer van 2008. Destijds reed hij enkele wedstrijden voor het Deltion Rallyteam in een Chevrolet Kalos. Voor Paul gaan we nog verder terug in de tijd, in 2005 was zijn laatste optreden in de omgeving van Eindhoven in de Volvo Original Cup.

Het mag duidelijk zijn dat veel klassementsproeven voor het duo dus nieuw zijn. Een goede voorbereiding en verkenning is dus uitermate belangrijk om een goed resultaat te kunnen behalen.

Wat uiteraard mee zal helpen is de positieve start van dit rallyseizoen! Het team werd 12e algemeen in de Zuiderzee Rally en pakte daarmee tevens de winst in de klasse RGT. Helaas kon er door andere verplichtingen deelgenomen worden aan de Centraal Nederland Rally. Drie weken geleden werd er deelgenomen aan de ADAC Rally Sulingerland, voor Brouwer Rallysport een rally die jaarlijks op de rallyagenda staat.

ADAC Rally Sulingen – P.Brouwer / P. Helmink – sterk optreden!

Hier liet het team zien stappen te hebben gemaakt, en bleef de directe concurrentie ruim voor. Ook in het zeer sterk bezette algemene klassement wist men uiteindelijk op een verdienstelijke 26e plek te eindigen.

In de ELE Rally wordt het Nederlands Rally kampioenschap weer opgepakt.
Brouwer en Helmink gaan ondanks de beperkte terreinkennis voor het podium in de klasse RGT !

Belangrijke rallyfacts:

Service:                                      Schippersstop, Habraken 2601-2605, Veldhoven
Verkenning:                             Donderdag 25 Mei 18.30u -23.00u & vrijdag 26 Mei 10.00u – 15.00u
Start Rally:                               Vrijdag 26 Mei 19.39u
Finish etappe 1:                       Zaterdag 27 Mei 00.24u
Start etappe 2:                         Zaterdag 27 Mei 12.35u
Finish rally:                              Zaterdag 27 Mei 23.12u
Klassementsproeven:            17
Totaal km.:                               446,56 km
Klassementsproef:                  156,95km
Verhard/onverhard:              89% / 11%
Meer info: www.elerally.nl

Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Klinkhamer Reclame, Dijkman Autoschade, Tritex bedrijfskleding, Flevo Engineers, Autobedrijf Brouwer Rogat, Jan Los & Leon Nuvelsteijn Auto`s, Castrol en BSM.

Hernieuwde kennismaking met ELE Rally