Vechtdalrally-2016-schild-300x164
Op vrijdag 18 Juni a.s. wordt in Hardenberg en omgeving voor de 12e keer de Vechtdal Rally georganiseerd. Dit evenement telt mee voor o.a. het Nederlands Rallykampioenschap, de West Euro Rally Cup en diverse merkencups. Veel teams komen graag naar Hardenberg aangezien de organisatie al vele jaren achtereen een mooie en goed georganiseerde rally weet te organiseren. Op de aantrekkelijke en gevarieerde deelnemerslijst van 70 equipes staan ook beide equipes van Brouwer Rallysport.

Gerben Brouwer & Niels Kroeze / Audi S2 Quattro (sn.9)

Op dit moment staan Gerben en Niels op een 1ste plaats in de West Euro Rally Cup. In zowel de Zuiderzee Rally (Maart jl.) als de ADAC Rallye Sulingerland (Mei jl.) wist het duo de winst in de WERC te behalen.

Doel voor de wedstrijd in Hardenberg is hun voorsprong op de concurrentie te vergroten om zodoende al een voorschot te nemen op een nieuwe titel (het duo won de West Euro Rally Cup al in 2014). De rally in Hardenberg is daarvoor zeer geschikt, aangezien deze rally Gerben goed ligt. De diverse klasseringen binnen de algemene top 12 in de voorgaande edities vormen daarvoor het bewijs. Aan het begin van deze maand heeft het team mee gedaan aan de ELE Rally rondom Eindhoven, waar een keurige 14e plaats algemeen werd behaald.

Het team zit daardoor nog goed in het ritme, en zal zaterdag gaan trachtten de bekers voor de winst in de WERC mee naar Rogat te nemen!

 

Pierre Brouwer & Paul Helmink / Volvo 240 Turbo (sn.22)

 De start van rallyseizoen 2016 verliep voor Pierre en Paul heel wisselend. Na de uitval op de tweede klassementsproef in de Zuiderzee Rally, wisten de heren in de Zeebodem Short Rally een onverwachte 2e plaats algemeen, en een 1e plaats in de klasse S21 te behalen!

Begin Mei jl. namen ze deel aan de ADAC Rallye Sulingerland, en wisten ondanks gebrek aan ritme, direct de leiding te pakken bij de Volvo`s. De vreugde was echter van korte duur, aangezien er in deze rally opgegeven moest worden door fapor lock (te heet geworden brandstof) in het brandstofsysteem. Nadien heeft het team de auto op diverse punten aangepast, om de motor en het brandstofsysteem meer koeling te kunnen geven bij warme weersomstandigheden.

In Hardenberg kon het duo vorig jaar niet startten, aangezien Paul een aantal dagen voor de rally in het ziekenhuis belande. Aankomende zaterdag is de belangrijkste doelstelling om het huidige seizoen een goed vervolg te gaan geven door de Volvo zonder problemen aan de finish te brengen. Daarnaast hoopt men wederom een leuke strijd te kunnen gaan voeren met Thom de Jong en Kurt Mejer (DK) die beide ook met een Volvo 240 Turbo aan de start verschijnen.

 

Rallyfacts:

Datum:                                Zaterdag 18 Juni 2016
Klassementsproeven:       9 (3×3)
Totaal km:                          155.8km
Klassementsproef:            88,3km (95% verhard)

Startnummer 9 – Gerben & Niels
Startnummer 22 – Pierre & Paul

Meer informatie over de rally : www.vechtdalrally.nl

Beide equipes Brouwer naar Hardenberg
Call Now Button