fotobeelenOp zaterdag 22 Juni jl. vond rondom het Overijsselse Hardenberg de 9e editie van de Vechtdal Rally plaats. De ruim 90 deelnemers kregen drie fraaie klassementsproeven voorgeschoteld , die allen 3 maal op het programma stonden. Het compacte evenement, waarin alles in één dag wordt afgewerkt, kende een zonnige start van de dag. Nadat de verplichte keuringen waren afgerond en de equipes de klassementsproeven om hadden gezet in “pacenotes” werd de blauwe lucht gevuld met een wolkendek. Vele teams kwamen voor een belangrijke bandenkeuze te staan. Zou het droog blijven of gaat het regenen? Kiezen we voor slicks, intermediates of regenbanden?

Gerben maakte de keuze om op slicks (droogweer banden) weg te gaan voor de eerste boucle, wat achteraf de juiste keuze bleek. Met constante tijden tussen plek 10 en 15 werd de eerste boucle afgesloten op plek 12 in het algemene klassement en een 2e plek in de klasse HA16.

Inmiddels waren de eerste druppeltjes regen ook uit de hemel komen vallen, en besloot het team tijdens de service om “op zeker” te gaan en intermediates onder de Audi te monteren. Wederom bleek deze keuze weer de enige juiste ,en werd de regenval heftiger.
De tweede boucle van drie proeven werden dan ook allemaal in regenachtige omstandigheden afgewerkt, en was het op diverse plekken verraderlijk glad geworden. Diverse equipes belanden op deze proeven dan ook naast de weg en moesten opgeven, maar Gerben wist de Audi op de weg te houden en wederom constante tijden te klokken.

Tijdens de service voor de laatste boucle kwam Hans Weijs jr. nog met een zeer welkome tip over de afstelling van de auto. Hij had bij een klassementsproef iets waargenomen, en vertaalde dit naar Gerben in een wijziging in de schokbrekerafstelling. Een mooi gebaar van een rally-collega! Ondanks het “kleine” verschil in de afstelling werd het gedrag van de Audi aanzienlijk beter! Tijdens de laatste boucle van drie klassementsproeven werd het weerbeeld wisselvalliger.

foto-aslotmanHet duo in de witte Audi ging er nog eens goed voor zitten en beleefden op de laatste klassementsproef nog een spannend moment… Op een lang stuk onverhard was, doordat er al vele deelnemers overheen waren gekomen, een behoorlijk gat onstaan. Bij de vorige 2 doorgangen was hier nog geen sprake van waardoor Gerben besloot om “vol” door te gaan op het onverhard. Dit resulteerde uiteindelijk in een behoorlijke sprong waarbij de auto hard terechtkwam..gelukkig kon men verder en bleef het bij een afgebroken intercooler ophanging. Ondanks het compacte evenement kende de rally maarliefst 22 uitvallers! Gerben en Niels finishten uiteindelijk op een uitstekende 12e plaats in het algemene klassement en als 2e in de klasse HA16, en konden daarmee terugkijken op een geslaagd evenement.

Brouwer Rallysport bedankt hun sponsoren:

– VDT Automotive Products – Lelystad
– Autobedrijf Brouwer Rogat / Kuinre – Gespecialiseerd in Volvo
– Dijkman Autoschade – Meppel/Hasselt
– Klinkhamer Reclame – Meppel
– Massalt Banden Meppel
– Castrol

Constante Vechtdal Rally voor Brouwer/Kroeze
Getagd op:                
Call Now Button