14572263_10153779876275670_1289651334773997920_n

Amper een week na het binnenhalen van de West Euro Rally Cup stond de tweede missie in twee weken op het programma: de Nederlandse  titel RC1 én een podiumplek in het Algemeen Nederlands Rallykampioenschap was het doel! Na de succesvolle Denmark Rally moest het serviceteam rondom de Audi nog wel even flink aan het werk aangezien de koppeling vernieuwd moest worden.

Traditiegetrouw is de Conrad Twente Rally in de omgeving van Hengelo (ov) de afsluiter in het Nederlands Rallykampioenschap.
Het in grote getale aanwezige publiek kreeg een enorme diversiteit aan rallybolides voorgeschoteld en ondanks het ontbreken van topteams, of wellicht wel dankzij het ontbreken van diezelfde topteams, een geweldig spannende wedstrijd.

Er stonden 3 razendsnelle  klassementsproeven op  het programma die elk 3 keer moesten worden verreden.
Door de rally in Denemarken zaten Gerben en Niels nog in het ritme en waren vanaf de eerste meters direct bij de les. In de eerste boucle noteerde het duo een 4e, 3e en 2e tijd algemeen en stonden boven verwachting op plek 3 algemeen, op 2,5 seconde van Jan de Winkel.

14908263_1131743940280551_1353422396358271153_n

De aanval op plek 2 werd ingezet. En door een bijzonder snelle tijd op kp 5 (op 1 seconde na geen scratch) nam men de tweede plek in het algemene klassement over!
De laatste boucle beloofde een spannende strijd te worden om plek 2 tussen Brouwer en de Winkel. Het verschil was voor aanvang van de laatste 3 proeven slechts 2,1 seconden in het voordeel van Brouwer.

Op de 7e klassementsproef verloor Brouwer echter 7 seconden op de Winkel, waardoor de strijd gestreden leek.
Gerben en Niels zetten in de laatste 2 proeven nog een keer goed aan, waardoor men nog 5,3 seconden wist in de lopen. Dit was echter net niet voldoende om de tweede plaats weer over te nemen. Aan de streep kwam met net 1,1 seconde te kort.
Desondanks was de vreugde er niet minder om. Want aan een 3e plaats algemeen in de Conrad Twente Rally was vooraf niet eens gedacht.

_gs_0847

Met dit uitstekende resultaat sluiten Gerben en Niels een bijzonder succesvol rallyseizoen volledig in stijl af!  Naast het winnen van de West Euro Cup werd in Hengelo ook de Nederlandse titel RC1 behaald. Daarnaast werd Gerben 3e in het Algemeen Nederlands Rallykampioenschap (rijders) en Niels 2e in het Algemeen Nederlands Rallykampioenschap (navigatoren).
Uiteraard is dit succes niet alleen toe te schrijven aan Gerben en Niels maar ook zeker aan het gehele team bestaande uit Gerard, Niels, Henry, Robert en Arie.
Daarnaast wil het team de bijzonder gewaardeerde sponsoren van Brouwer Rallysport hartelijk danken voor hun geweldige steun. Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest!

Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Dijkman Autoschade, Klinkhamer Reclame, Tritex bedrijfskleding, Flevo Engineers, Autobedrijf Brouwer Rogat en Castrol.
 

 

 

 

Brouwer/Kroeze sluit succesvol seizoen in stijl af!
Call Now Button