Sinds 2005 reist het team van Brouwer Rallysport bijna jaarlijks af naar de duitse plaats Sulingen.
Daar vindt in het eerste weekend van Mei de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”plaats.
Aanstaande vrijdag en zaterdag is alweer de 31e editie van deze rally, en de deelnemerslijst is dit jaar bijzonder sterk te noemen!
De 72 deelnemende equipes krijgen in totaal 14 klassementsproeven (7 verschillende) voor de wielen met als scherprechter de 23km lange proef over militair terrein IVG! Een unieke verraderlijke klassementsproef over smalle kronkelige wegen door bosrijk gebied. De start van de rally is vrijdagavond even na 18.00u, waarna de eerste deelnemer finisht rond 22.00u.
De zaterdagetappe begint voor de snelste deelnemer om 07.46u en zal de rally finishen om 18.24u. Het totaal aantal kilometers van de rally bedraagt 447km waarvan 149km op snelheid!

Brouwer Rallysport komt dit jaar met 3 auto`s aan de start in Sulingen! Gerben zal voor de gelegenheid rijden met Lisette Bakker. Pierre en Paul bemannen uiteraard de rappe Volvo 240 Turbo! En Niels haalt voor deze rally zijn BMW M3 uit de winterstalling en zal zelf weer eens achter het stuur kruipen. Navigator van dienst is de Deense Line Lykke Jensen.

 

Gerben Brouwer & Lisette Bakker – Audi S2 Quattro (sn.21)

Net als vorig jaar in de Hellendoorn Short Rally zal de ervaren Lisette Bakker plaatsnemen naast Gerben in de Audi S2 Quattro. Het duo hoopt een goed resultaat te gaan behalen, en bovenal een mooie rally te ervaren.
In de editie van 2017 leken Gerben en Niels naar een prachtige klassering in de top 12 van het algemene klassement te rijden. Helaas moest het duo op de 6e klassementsproef opgeven door een gebroken prise-as.
Ook Lisette is niet onbekend in Sulingen, waar ze onder andere met Jasper van den Heuvel al eens voor de algemene overwinning heeft gestreden.

Het belangrijkste doel naast het genieten is om de finish te gaan halen. Dat is in de eerste twee rally`s van 2018 niet gelukt. Het serviceteam heeft de Audi inmiddels weer gereed staan, en hopen de pechduivel achter zich te laten.
Qua klassering is er gezien de sterke van het deelnemersveld nog niet veel te voorspellen, echter zal een plek bij de eerste 20 in het algemene klassement een reëel doel moeten zijn.

 

Pierre Brouwer & Paul Helmink – Volvo 240 Turbo (sn.37)

Brouwer en Helmink hopen de sterke seizoensopening met betrekking tot de gereden tijden voort te kunnen zetten in Sulingen. Helaas zat het qua eindklassering dit jaar nog niet helemaal mee. In Emmeloord viel men uit met een defecte koppeling en in Barneveld werd een zeldzame fout van de equipe afgestraft met een onoverbrugbare tijdstraf. Anders had er in beide gevallen een algemene top 10 klassering ingezeten!

Het verlies van turbodruk en problemen met de remdruk wat in Barneveld parten speelde heeft het team inmiddels vakkundig aangepakt. De rally van Sulingen is een uitstekende test voor deze componenten.

Vorig jaar reden Pierre en Paul , na een moeilijke vrijdagavond , tijdens de zaterdagetappe naar een keurige 26e plek algemeen. Met een vergelijkbaar resultaat zal het team dit jaar meer dan tevreden zijn! Bovenal is het genieten van deze prachtige sport het allerbelangrijkste !

 

Niels Kroeze & Line Lykke Jensen – BMW M3 (sn.39)

Naast het navigeren haalt Niels af-en-toe zijn handschoenen eens uit de kast en neemt hij zelf achter het stuur van een rallyauto plaats. Sinds een aantal jaren bezit hij een prachtige BMW M3 en heeft hij hiermee al enkele wedstrijden gereden.

Vorig jaar nam hij aan deel aan de Hellendoorn Short Rally en de 48. ADAC Rallye Atlantis 2017 in Noord Duitsland. In die wedstrijden werd hij genavigeerd door de Deense Line Lykke Jensen. Dat beviel beide zo goed dat het duo nu voor het eerst samen aan de start staat van een grotere rally.

De BMW is in de afgelopen weken onder handen genomen door Robert Rozema van Old Man Motorsport, en klaar voor de strijd in Sulingen.
Plezier en “dwars gaan” zijn Niels niet onbekend en dus de hoofdingrediënten voor aankomend weekend!

 

Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Klinkhamer Reclame, Dijkman Autoschade, Tritex Bedrijfskleding, Flevo Engineers, Luimes AV, Interemm, Castrol, Los en Nuvelstijn auto`s, Tentverhuur Ommen en Autobedrijf Brouwer Rogat.

 

Brouwer Rallysport met 3 auto`s naar Sulingen!
Call Now Button