Rallyschild-300x144

Voor het lokale team van Brouwer Rallysport is de Tank S Rally net zoals voor diverse andere merkencups de seizoensopener. Brouwer Rallysport bestaat uit 11 teamleden verdeeld over 2 auto`s. Gerben Brouwer bestuurd de fantastisch klinkende Audi S2 Quattro en zijn zoon Pierre de spectaculaire achterwielaangedreven Volvo 240 Turbo. In het dagelijks leven zijn vader en zoon Brouwer samen eigenaar van Autobedrijf Brouwer (gevestigd in Rogat-Meppel en Kuinre), dat zich specialiseert in Volvo.

Gerben Brouwer & Niels Kroeze – Audi S2 Quattro
333abc

De afgelopen 3 seizoenen werd Gerben genavigeerd door Niels Kroeze. Voorgaande jaren bleek deze equipe een succesvolle. Naast diverse algemene top 10 noteringen, wist het team ook beslag te leggen op een 3e plaats in het Nederlands Rallykampioenschap 2012 én wisten ze afgelopen jaar de West Euro Rally Cup op hun naam te schrijven!

Voor Gerben, zijn navigator Niels Kroeze en het voltallige serviceteam zal deze editie van de Tank S Rally een ander smaakje krijgen ten opzichte van de voorgaande jaren. Tijdens een rally in het zuiden van Noorwegen crashte hij dusdanig, dat hij daarmee zijn Audi afschreef. Gelukkig konden beide heren ongedeerd uitstappen, en werd alsnog het kampioenschap behaald door latere deelname met de Volvo van Pierre. De crash betekende wel dat de winterstop actief moest worden besteed aan de opbouw van een nieuwe auto. Een nieuwe carrosserie werd gevonden en de opbouw werd aangevangen. Het gehele proces nam aanzienlijk meer tijd in dan verwacht, en daarbij was ook de factor vrije tijd gering. In de eerste week van Maart werd de nieuwe carrosserie inclusief rolkooi en in de juist kleur gespoten aangeleverd in Rogat. Amper drie weken heeft men de tijd gehad voor opbouw van deze nieuwe wagen. Dagelijks werd er tot in de late uurtjes aan de auto gesleuteld en afgelopen weekend kon men concluderen dat de missie geslaagd was! De bekende 5-cilindermotor kwam weer tot leven. Slechts een aantal testkilometers heeft het team kunnen rijden en daarmee zal het team zaterdag aan de start verschijnen. De eerste rally zal dus aftasten en afstellen worden. Als het team met de kersverse Audi de finish haalt, heeft het een prestatie van formaat geleverd! Brouwer en Kroeze gaan dit jaar deelnemen aan een combinatie tussen het Nederlands Rallykampioenschap en de West Euro Rallycup.

Pierre Brouwer & Paul Helmink – Volvo 240 Turbo (gr.A)

Pierre_Brouwer__Marc_Groeneveld_TankSRally2014C7D_4562

Na succesvolle jaren in de Volvo Original Cup (waaronder de titel en diverse nationale en internationale dagsuccessen) en een paar succesvolle optredens voor het Deltion Rallyteam verscheen Pierre in 2011 met een groep A geprepareerde Volvo 240 Turbo op de rallypaden. Dit model van Volvo was in de jaren`80 succesvol in zowel de circuit- als rallysport. Vanuit de voorliefde voor Volvo besloten Brouwer en zijn team om met deze auto hun rallycarrière een vervolg te geven. De eerste 3 jaren werd er niet veel gereden vanwege tijdsgebrek, een flinke crash tijdens de Tank S Rally 2013 en de vele kinderziektes die tussendoor opgelost moesten worden. In de tussenliggende periode werd de Volvo voorzien van een sequentiële versnellingsbak ,waardoor de auto in de nieuwe Divisie 5 werd ingedeeld. Ondanks gebrek aan wedstrijdritme begon rallyseizoen 2014 voortvarend. De Tank S Rally werd gefinisht als 15e algemeen en als snelste Volvo. Ook tijdens de ADAC Rallye Sulingerland wist het team als snelste Volvo te finishen op een uitstekende 21e plek! Tijdens de Vechtdal Rally moest het team helaas de strijd staken door een mechanisch probleem, maar lag men ook keurig op een 16e plaats algemeen als snelste Volvo.

In de afgelopen maanden zijn er een aantal zaken veranderd/aangepakt binnen dit team. Het serviceteam kreeg versterking, maar de meest opvallende verandering vindt echter plaats in de rallyauto. Na 10 jaar te hebben gereden met navigator Marc Groeneveld werd besloten deze samenwerking te beëindigen. In de zoektocht naar een nieuwe navigator kwam Pierre al snel in gesprek met een oude bekende. Na een aantal gesprekken bleken beide heren dezelfde doelstellingen na te streven en daarmee was een nieuwe equipe geboren. Paul Helmink , afkomstig uit Steggerda, begon zijn rallycarriere in 2003 naast Emmeloorder Duco Hoekstra. Paul brengt nieuwe energie binnen het team en heeft enorm veel zin om na jaren afwezigheid weer in deze geweldige vorm van autosport actief te kunnen zijn. Het team heeft 6 rally`s op de voorlopige kalender staan. De belangrijkste doelstelling voor 2015 is om op elkaar ingespeeld te raken en veel leerzame kilometers te maken. Uiteraard wordt met een schuin oog gekeken naar de Volvo-concurrentie, want de Volvo Specialist uit Drenthe wil uiteraard als snelste finishen.

Brouwer Rallysport bedankt haar sponsoren: VDT Lelystad, Dijkman Autoschade, Klinkhamer Reclame, Autobedrijf Brouwer, AES bedrijfskleding, Castrol, Jan Los Auto`s en Flevo Engineers

Brouwer Rallysport met 2 auto`s aan de start in Emmeloord!
Call Now Button