sul16

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 Mei aanstaande wordt rondom het Duitse Sulingen de ADAC Rallye Sulingerland verreden. Deze rally telt mee voor diverse merkencups en het Duits rallykampioenschap. Maarliefst 110 deelnemers en 7 nationaliteiten, waaronder de hoofdrolspelers in het Duits Rallykampioenschap staan op de deelnemerslijst. Door de fraaie klassementsproeven en goede organisatie staat deze rally voor Brouwer Rallysport al ruim 10 jaar steevast op de rallykalender!

Gerben Brouwer & Niels Kroeze – Audi S2 Quattro

Gerben en Niels kenden een ouderwets goede seizoensopening in Emmeloord. Halverwege Maart jl. werd er in de Zuiderzee Rally op een mooie 10e plaats in het algemene klassement gefinisht en pakte men de overwinning in de eerste ronde van de West Euro Rally Cup!

De rally in rondom Sulingen is het team vaak goed gezind, waarin in de loop der jaren al diverse klasseringen binnen de algemene top 15 behaald zijn. Vorig jaar stonden Gerben en Niels op een keurige 17e plek algemeen , echter moest men aan het einde van de rally veel tijd inleveren door turbo problemen.

Voor deze editie is de doelstelling om naast de hoogste prioriteit genieten, bij de eerste 20/25 in het algemene klassement te eindigen en zo veel mogelijk punten voor de West Euro Cup mee te nemen.

Pierre Brouwer & Paul Helmink – Volvo 240 Turbo

Met een vernieuwd serviceteam en een flink verbeterde auto begon deze equipe met goede zin aan rallyseizoen 2016. Helaas moest men in de Zuiderzee rally opgeven door een technisch mankement, maar gaf men de dag toch nog glans door een onverwachte 2e plaats algemeen in de Zeebodem short rally te behalen! Het resultaat van puik werk van het vernieuwde serviceteam, die de auto in enkele uren weer “rallyklaar” wisten te maken!

Vorig jaar moesten Pierre en Paul opgeven in Sulingen. De gehele rally kampte de Volvo met motorproblemen, waardoor er regelmatig op 3 cilinders werd gereden. Desondanks wisten ze toch een leuke strijd te voeren met de andere Volvo 240 Turbo equipes. Met name op de bijzondere proef op IVG gelande wisten de heren bijzonder snelle tijden te klokken ten opzichte van de concurrentie. Dit jaar zal er wederom genoeg uitdaging zijn tussen de diverse Volvo rijders!

Pierre hoopt de Volvo in Sulingen met succes naar de finish te rijden. Drie jaar geleden behaalde hij een prachtige 21e plaats in het algemene klassement. Gezien het bijzonder sterke deelnemersveld van dit jaar zal dat nu wat te hoog gegrepen zijn. Uiteindelijk staat het genieten en finishen in deze fraaie rally met de fantastische oranje bolide bovenaan het opdrachtenlijstje!

De rally

 De rally rondom Sulingen bestaat uit 13 klassementsproeven ( 7 verschillende) over in totaal 447km, waarvan 146km klassementsproef. Vrijdagavond start de rally voor de eerste deelnemer rond de klok van 17.30u. Er staan dan 3 klassementsproeven op het programma, waaronder een speciale publieksproef op het industrieterrein van Sulingen. Zaterdagochtend zal de eerste deelnemer om 07.46u zijn auto weer uit het parc ferme halen voor de resterende 10 klassementsproeven. Hoogtepunt van de rally wordt de bijzonder fraaie en technische proef op IVG gelande die dit jaar maarliefst 23km lang is! Een absolute uitdaging waar de wedstrijd vaak beslist gaat worden. Een foutje op de smalle bospaden is zo gemaakt en betekend vaak einde wedstrijd of veel tijdverlies. Rond 18.36u zal de winnaar als eerste de finish bereiken.

 

G.Brouwer / N. Kroeze startnummer 21 P.Brouwer/P.Helmink startnummer 59

 

Meer informatie over de rally is te vinden op www.msg-sulingen.de

Brouwer Rallysport – ADAC Rallye Sulingerland
Call Now Button