Aankomende vrijdag en zaterdag (15/16 Maart) staat de eerste rally van seizoen 2019 weer op de agenda. Traditioneel opent het Nederlands Rallykampioenschap met de Zuiderzee Rally in die in  Emmeloord en omgeving wordt  verreden. op één dag te hebben georganiseerd, is het dit jaar weer een tweedaagse rally!

Maar liefst 18 klassementsproeven over ruim 160km krijgt men voor de wielen.
In totaal staan er bijna 90 deelnemers ingeschreven verdeeld over de rally, historics en short rally!
De rally kent een bijzonder sterk deelnemersveld met maar liefst 8 auto`s uit de R5 categorie en 22 vierwiel aangedreven auto`s!

Brouwer Rallysport zet voor het eerst in haar historie twee vierwielaangedreven auto`s in! Gerben en Niels zullen de zeer snelle Audi S2 Quattro bemannen, en Pierre en Paul gaan hun eerste rallykilometers maken in de Mitsubishi Lancer EVO X.

Pierre Brouwer / Paul Helmink – Mitsubishi Lancer EVO X

In de afgelopen maanden heeft het team rondom equipe Brouwer/Helmink de Mitsubishi eigen gemaakt door een aantal zaken aan te passen.
Op 16 Februari jl. werd de auto dan uiteindelijk onthult tijdens een spectaculaire introductie bij Luimes AV in Emmeloord. Dit resulteerde in vele positieve reacties én media aandacht.
Afgelopen vrijdag heeft het team samen met Hans Weijs een testmiddag gehad, en daarbij zijn de eerste échte kilometers met de Mitsubishi gemaakt. 

In Emmeloord zullen de eerste rallykilometers verreden gaan worden.  De vrijdagavondetappe kent in totaal 4 klassementsproeven. Twee maal het industrieterrein in Marknesse en twee maal de listige dijk tussen Vollenhove en Blokzijl. Met name die laatste proef is in het donker redelijk tricky.
De eerste rallykilometers met een “nieuwe” auto in het donker over de listige dijk… niet het makkelijkste begin.

Brouwer en Helmink hebben in hun thuisrally dan maar ook één doel, en dat is de auto goed leren kennen. Ten opzichte van de andere rijders met een Mitsubishi heeft men totaal geen ervaring hoe de auto zich houd op een klassementsproef, en waar de grenzen liggen.  Dat word in ieder geval de doelstelling voor het eerste deel van het seizoen.

Het duo heeft zich ingeschreven voor het Nationaal Nederlands rallykampioenschap, en zal in Emmeloord met startnummer 18 op de Mitsubishi aan de start verschijnen.

Gerben Brouwer / Niels Kroeze – Audi S2 Quattro

Voor het duo Gerben Brouwer & Niels Kroeze is het alweer seizoen 9 met de uniek klinkende Audi S2 Quattro. Ondanks de leeftijd van de auto doet het team veelal mee bij de beste 12 in het algemene klassement! 

In de winterperiode is de Audi hersteld van de opgelopen schade in de Twente Rally.  Het front van de auto is daarbij vervangen. Ook de motor is deels gereviseerd.

Gerben besloot om tijdens de testmiddag van de Mitsubishi ook een paar rondjes met de Audi te gaan rijden op het circuit. Achteraf een heel zinvol besluit.

Na twee rondjes ontstond een probleem aan de versnellingsbak! Bij thuiskomst heeft Gerben met hulp van Jetze en Haje Vis (team Mitsubishi) de versnellingsbak gedemonteerd en kwam met tot de conclusie dat een klein onderdeeltje á € 0,20 de boosdoener was! 
Tegen middernacht zat de versnellingsbak er weer onder en schakelde de auto weer zoals het hoort.

In 2016 en 2017 wist het duo een 10e en 7e Plaats algemeen te behalen. In het bijzonder sterke startveld van deze editie zal men proberen om een weer zo mooi mogelijk resultaat te behalen.

Gerben en Niels zullen met startnummer 16 aan de start verschijnen.

Dit jaar kent de rally een mooie mix van dijkproeven bij Kuinre, Blankenham en Vollenhove, de zeer snelle proeven bij Oldemarkt en de Basse en de industrieproeven bij Marknesse en de bekende Nagelerweg als afsluiter in de rally!

Vorig jaar vielen beide equipes van Brouwer Rallysport uit met technische problemen.  Dit jaar hoopt het team beide auto`s aan de finish te brengen!

Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Flevo Engineers, Dijkman Autoschade, Klinkhamer Reclame, Tritex bedrijfskleding, Luimes AV, Interemm, Castrol en Autobedrijf Brouwer Rogat. 

Brouwer met 2 vierwielaandrijvers in thuisrally
Call Now Button