Na een jaar afwezigheid nemen Gerben en Niels weer deel aan s `lands oudste rally! De ELE Rally beleefd dit jaar alweer haar 54e editie. In de omgeving van Eindhoven en Helmond heeft de organisatie 7 mooie klassementsproeven gecreëerd die elk 2 maal op het programma staan.
Het publiek zal worden getrakteerd op een bijzonder sterk en gevarieerd deelnemersveld! In de rally staan maarliefst 8 R5`s (koningsklasse in de rallysport) op de deelnemerslijst. Ook zijn er meerdere serieuze kanshebbers op de algemene overwinning.
Naast de ELE Rally wordt ook de ELE short Rally, ELE legends rally en de ELE cross country rally georganiseerd. Zo`n 100 equipes maken zich op voor een mooi evenement!

Brouwer Rallysport komt deze rally enkel met de Audi S2 Quattro aan de start. Het jaar verloopt tot dusver wisselvallig voor het team. In de eerste 2 wedstrijden (Zuiderzee Rally + Centraal Nederland Rally) moest men opgeven met een defecte aandrijving.
In de ADAC Rallye Sulingerland , waar Gerben voor de gelegenheid door Lisette Bakker werd genavigeerd, behaalde het team een uitstekende 11e plek algemeen en de winst in de klasse!

Van alle Nederlandse wedstrijden is de ELE Rally het minst bekend bij Gerben. In 2016 reed hij hier samen met Niels naar een verdienstelijke 14e plaats in het algemene klassement. Daarna moeten we terug naar 2005…destijds nog met de Volvo S60 2.0T.

Gerben en Niels hopen zich in het sterke startveld een plekje bij de eerste 15 in het algemene klassement te mogen toe eigenen. Het betreft één van de langste rally`s van Nederland. De totale rally wordt verreden over ca. 480km, waarvan 175km klassementsproef bedraagt.
De start vindt vrijdagavond plaats, waarbij de eerste etappe rond middernacht wordt afgesloten.
Zaterdagmiddag herstart de rally weer , en wordt er o.a. de bekende proef met veel onverhard “Wintelre” aangedaan en uiteraard de proef op industrieterrein Ekkersrijt. Rond 23.00u zal de winnaar de champagne ontkurken op het finishpodium.

Het team rondom de Volvo 240 Turbo kan niet aan de start verschijnen doordat de motor van de Volvo in Sulingen schade had opgelopen. Deze wordt momenteel gereviseerd en zal naar verwachting tijdens de Vechtdal Rally weer zijn opwachting maken.

Brouwer/Kroeze neemt deel aan 54e ELE Rally
Call Now Button