Aankomende zaterdag vindt in Hardenberg en omgeving voor de 15e editie van de Vechtdal Rally plaats. Deze rally is sinds de oprichting al bijzonder populair bij de deelnemers.  De compactheid van het evenement waarin toch behoorlijke kilometers worden gemaakt over uitdagende klassementsproeven zorgt ook dit jaar weer voor een goed gevuld deelnemersveld!
Ook Brouwer Rallysport uit het Drentse Rogat verschijnt met beide rallywagens aan de start.

Gerben Brouwer & Niels Kroeze – Audi S2 Quattro (sn.7)

Op moment van dit schrijven wordt er nog flink gesleuteld aan de bijzonder snelle Audi S2 Quattro. Amper een week geleden zijn de onderdelen van de versnellingsbak uit Australië gearriveerd, en moest er nog het één en ander aangepast worden.  De verwachting is dat de S2 tijdig gereed zal zijn.
Gerben Brouwer en Niels Kroeze vormen als sinds 2011 een vaste rallyequipe, en hebben sindsdien al vele algemene top 10 resultaten weten te behalen.  De Vechtdal rally is voor het team vaak een rally die hen goed ligt.
Inmiddels is het alweer ruim 2 maanden geleden dat het duo aan de start kwam van een evenement.
In Barneveld viel men uit met een defecte versnellingsbak.  Het duo hoopt  aankomend weekend snel weer het juiste ritme te krijgen.

Voor de equipe Brouwer / Kroeze is het voorlopig één van de laatste wedstrijden als equipe.
Niels verhuist aankomende zomer naar de USA en zal daar in ieder geval 3 jaar verblijven.
Naast de rally in Hardenberg zal het duo nog in de GTC Rally van start gaan.
Beide hopen op een mooie afsluiting van 9 jaar samenwerking.

Ook zijn er plannen om de S2 Quattro in het najaar te gaan verkopen, en een nieuw rallymonster op te gaan bouwen.  Deze plannen liggen echter nog op de spreekwoordelijke tekentafel.
Eerst gaat het team voor een mooie top 10 klassering in Hardenberg!

 

Pierre Brouwer & Paul Helmink – Mitsubishi Lancer EVO X (sn.12)

Voor Pierre en Paul wordt het de 3e wedstrijd met de “nieuwe” Mitsubishi Lancer EVO X. De flinke overstap van de historische Volvo 240 Turbo naar de moderne Lancer bevalt het team tot dusver uitstekend!  Gedurende de kilometers leert het duo de auto beter kennen en probeert Pierre af te stappen van de “rijstijl” van de Volvo. Er zit nog bijzonder veel rek in de mogelijkheden van de Mitsubishi en die probeert men dit jaar te ontdekken.

Tot dusver is het team tevreden over de eerste wedstrijden (op het smetje in Barneveld na) met de Mitsubishi.
In de Zuiderzee Rally werd een keurige 10e plaats algemeen behaald en in de ELE Rally wist men op een mooie 12e plaats algemeen te finishen!

Nadien is de auto weer volledig nagekeken door het serviceteam (Jetze, Haje en Guido) en kan men in Hardenberg weer beschikken over een “frisse” turbo.

Ook in de Vechtdal Rally zal het leerproces weer worden voortgezet en hoopt men de progressie vanuit de ELE Rally te kunnen voortzetten.

Naast het “kilometers maken” hoopt het team op een klassering bij de beste 10 in het algemene klassement.

 

Naast de Vechtdal Rally wordt ook de historics- en short rally verreden. In totaal staan er ca. 90 deelnemers in deze 3 wedstrijden op de deelnemerslijst. De rally telt 200 totaalkilometers waarvan 127 km op snelheid in 8 klassementsproeven.
De eerste deelnemer start om 12.33u vanuit het servicepark en wordt omstreeks 18.20u aan de finish verwacht.

 

Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Flevo Engineers, Dijkman Autoschade, Klinkhamer Reclame, Tritex bedrijfskleding, Luimes AV, Interemm, Castrol en Autobedrijf Brouwer Rogat.

Brouwer gaat voor 2x top 10 in Hardenberg
Call Now Button