header-logo

Na een lange zomerstop hervat het Nederlands rallykampioenschap het seizoen in Hellendoorn. Vrijdag 16 en zaterdag 17 September aanstaande staat Hellendoorn en omgeving in het teken van de Eurol Hellendoorn Rally! De Hellendoorn Rally is de bekendste rally van ons land en trekt elk jaar vele tienduizenden toeschouwers. Ook de teams van Brouwer Rallysport zijn weer van de partij en hopen in deze editie de teleurstelling van vorig jaar weg te kunnen spoelen. De laatst verreden Vechtdal Rally rondom Hardenberg (Juni jl.)pakte voor het gehele Brouwer Rallysport team bijzonder succesvol uit! Gerben en Niels werden 6e algemeen en behaalden de winst in de klasse H16. Pierre en Paul werden 11e algemeen en eerste in de klasse S21! Een goede generale voor de Hellendoorn Rally!

Startnummer 19 : Gerben Brouwer & Niels Kroeze – Audi S2 Quattro

Gerben en Niels kenden vorig jaar een Hellendoorn Rally met technisch maleur. Versnellingsbakproblemen hield het serviceteam continu bezig. Tegen het einde van de rally leek dit probleem te zijn opgelost en steeg men snel richting de top 15 in het algemene klassement, tot groot enthousiasme van Gerben…. Die iets te overmoedig werd op de laatste proef en 3 kilometer voor de finish de Audi in een sloot gleed….(einde rally).

12036679_10152976798465670_8255369190537872927_n
3 km voor de finish van de rally (Hellendoorn Rally 2016)

Dit rallyseizoen is voor de heren louter succesvol. Tot op heden wist men in de vier gereden rally`s altijd de finish te behalen inclusief een goede klassering. Door een 10e plek in de Zuiderzee Rally, 14e in de ELE Rally en een 6e plaats algemeen in de Vechtdal Rally staat het team momenteel aan de leiding in de West Euro Rally Cup en in het Nederlands Rallykampioenschap klasse RC1. Ook de 4e plek in de rangschikking van het Nederlands Rallykampioenschap bied nog perspectief op een podiumplek!

Gerben en Niels gaan proberen een goed resultaat te behalen in Hellendoorn, zodat men een goede stap zet naar een uitstekende klassering in de diverse kampioenschappen

Startnummer 27: Pierre Brouwer & Paul Helmink – Volvo 240 Turbo Gr.S

Na beide successen te hebben gekend in de Volvo Original Cup (2003-2007) besloten beide heren in 2015 samen een equipe te gaan vormen. Hun eerste jaar samen was er één om snel te vergeten. Naast technische problemen met de Volvo , moest er ook twee maal forfait worden gegeven bij een rally door ziekte van Pierre en een blessure van Paul. Vorig jaar ging Pierre ondanks griep toch van start in de Hellendoorn rally, maar moest men na de eerste proef de auto toch aan de kant zetten uit veiligheidsoverwegingen. In de winterperiode is het complete team op de “schop” gegaan en werden er twee fantastische aanwinsten met rallyervaring binnengehaald in het serviceteam. De Volvo is het afgelopen half jaar behoorlijk verbeterd, en de “onbetrouwbaarheden” uit het verleden zijn allemaal weggepoetst. Dit resulteerde al in een 2e plaats algemeen bij de Zuiderzeebodem short rally en een 11e plaats algemeen plus winst in de klasse tijdens de Vechtdal Rally.

Na de rally in Hardenberg werd bij een routinecontrole geconstateerd dat de eerste cilinder aanzienlijk minder compressie had. Nu heeft de motor in de afgelopen jaren ook behoorlijk te lijden gehad en om het zekere voor het onzekere te nemen heeft men in de zomerstop een nieuwe motor geprepareerd en is de motorkabelboom vernieuwd.

Het team hoopt in Hellendoorn de positieve lijn van dit jaar voort te zetten en de oranje Volvo 240 Turbo naar de finish te brengen!

13310461_1191230927574654_2735659558659686883_n

Brouwer gaat voor nieuw succes in Hellendoorn Rally!
Call Now Button