De Vechtdal Rally rondom Hardenberg is een populair eendagsevenement op de nationale rallykalender. Ondanks de compactheid van de rally zorgen de razendsnelle proeven ervoor dat het toch een zeer uitdagend evenement is.
De editie van 2018 telde 8 klassementsproeven over ruim 100 kilometer op snelheid.

De rally in Hardenberg ligt Gerben en Niels altijd goed gezien de vele algemene top 10 klasseringen in de afgelopen jaren.
Vorig jaar behaalde het duo een magnifieke 5e plaats algemeen. Een vergelijkbaar resultaat is ook deze editie weer het uitgangspunt.

Vanaf de eerste meters had het duo direct het juiste ritme te pakken en klokten de eerste boucle van drie proeven tijden bij de eerste 5 in het algemene klassement.
De tweede boucle van dezelfde drie proeven verliepen ook foutloos, en het duo wist elke proef net iets sneller af te leggen als in de eerste omloop.

Met nog twee proeven op het programma stond het duo Brouwer / Kroeze op een nette 4e plaats op 17,9 van P3 (Smits) en 8,5 seconde voor op de zeer snelle Edwin Wolves.

Door een crash van Smits in zijn Mitsubishi op kp7 wisten Gerben en Niels een plek door te schuiven en op het podium te komen! Dit gaven ze in de laatste proef ook niet meer weg, en noteerden hier zelfs een 2e tijd algemeen!

 

In de rally carrière van Gerben de 2e maal dat hij een top 3 klassering in het algemene eindklassement wist te behalen! Al met al een onverwachte en bijzonder sterke prestatie van het team met 30 jaar jonge Audi S2 Quattro!

Eindklassement Vechtdal Rally 2018

1. Vd. Heuvel / Bakker – Ford Fiesta R5
2. Andersen / Johansen – Mitsubishi Lancer EVO10
3. Brouwer / Kroeze –    Audi S2 Quatro
4.Wolves / ter Maat – Opel Kadett E Rally
5. Parren / Coumans – Mitsubishi Lancer

Uitslag Vechtdal Rally: https://www.vechtdalrally.nl/autosoft-vechtdalrally-2018-resultaten/

Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Klinkhamer Reclame, Dijkman Autoschade, Tritex Bedrijfskleding, Flevo Engineers, Luimes AV, Interemm, Castrol, Los en Nuvelstijn auto`s, Tentverhuur Ommen en Autobedrijf Brouwer Rogat.

Bijzonder sterke prestatie in Vechtdal Rally!
Call Now Button