audiGerben Brouwer komt aankomend weekend voor de 5e keer aan de start van de ADAC Rallye Sulingerland , die wordt verreden in de omgeving van het duitse plaatsje Sulingen.

Daarmee is de rally bijna jaarlijks een terugkerend agendapunt op de rallykalender van Brouwer Rallysport. De geweldige sfeer, gemoedelijkheid en fraaie klassementsproeven hebben inmiddels ervoor gezorgd dat de rally vele buitenlandse deelnemers trekt, en dit jaar zelfs meeteld voor het Nationaal Nederlands rallykampioenschap!

De voorgaande 4 edities verliepen zeer wisselend voor Gerben en zijn team. In 2008 reed hij met Simone Smedes naar een verdienstelijke 8e plaats algemeen met de Volvo S60 Turbo. De editie van 2012 was Gerben ook goed gezint. Samen met Niels Kroeze behaalde hij plek 13 in het algemene klassement met de Audi S2 Quattro.

In 2006 viel hij met de S60 uit door technische problemen en in 2011 werd door technisch maleur en een uitstapje slechts gefinisht op plek 66. De vijfde deelname zal het gemiddelde naar de positieve kant moeten gaan brengen.

Na een redelijk verlopen Tank S Rally rondom Emmeloord (Maart jl.) heeft het team rondom de Audi , de auto weer piekfijn klaargezet , en ook de Proflex schokbrekers hebben een grondige revisie gehad. Ook Niels , die tijdens de Tank S Rally te kampen had met griep, lijkt weer helemaal de oude te zijn.Kortom , alle voorbereidingen zijn optimaal om een mooie prestatie neer te gaan zetten!

Kijkend naar de enorme startlijst, met maarliefst 138 ingeschreven equipes, kan het team concluderen dat het geen gemakkelijke opdracht wordt om een top 20 plek te realiseren. Toch is dit wel de doelstelling van het team , om voldoende punten voor het Nationale Rallykampioenschap te gaan verzamelen.

Na dit evenement zal team Brouwer Rallysport besluiten of het de stijd aangaat om de prestatie van afgelopen jaar in het Nationale Kampioenschap te evenaren (3e) ,of dat er een eigen selectie rally`s zal worden verreden.

Gerben en Niels zullen in Sulingen aan de start verschijnen met startnummer 20 op de Audi S2!

Pierre, Marc en de Volvo 242 Turbo herstellen…
240

Vol goede moed en veel enthousiasme begonnen Pierre , Marc en het team aan seizoen 2013. Leuke rally`s werden op de rallykalender gezet, de auto leek bedrijfszeker en het team stond te popelen om weer te beginnen.

Helaas kon het team de rallykalender voor 2013 na 3 klassementsproeven in de Tank S Rally alweer grotendeels schrappen, doordat op de 3e proef de equipe met een snelheid van ver boven de 100km/u zijdelings een boom raakte en daarmee hard van de weg ging.

Gelukkig bleef het voor Pierre bij gebroken ribben en veel spierpijn en Marc had zijn sleutelbeen gebroken. Direct na de crash is het team bijeengekomen en heeft men besloten om na het herstel van Pierre , Marc en de auto zo spoedig als mogelijk weer een rally te gaan rijden. Direct is begonnen met het herstel werk aan de Volvo , en momenteel staat de Volvo bij een schadeherstelbedrijf om weer “de oude te worden”.

De plannen zijn nu gericht op deelname aan de Hellendoorn Rally (September a.s.).

5e deelname Gerben in Rallye Sulingerland
Getagd op:            
Call Now Button