Aanstaande zaterdag vindt in Emmeloord en omgeving de openingswedstrijd van het Nederlands Rallykampioenschap plaats. De Zuiderzee rally is dit jaar niet enkel onderdeel van het nationale kampioenschap, maar ook van de internationale West Euro Rally Cup en de officiële FIA Benelux Trophy! Dit zorgt voor een kwalitatief zeer sterk deelnemersveld met maar liefst 9 nationaliteiten. Naast de Zuiderzee Rally worden ook 2 short rally`s georganiseerd . In totaal staan er zo`n 70 deelnemende equipes op de startlijsten, waaronder beide equipes van Brouwer Rallysport uit Rogat.

Gerben Brouwer / Niels Kroeze – Audi S2 Quattro (sn.14)

Na het meest succesvolle seizoen uit de rally carrière van Gerben , komt het team ook in 2017 weer aan de start met de bloedsnelle en fantastisch klinkende Audi S2 Quattro. De Volvo-man in hart-en-nieren komt nu voor het 7e seizoen met de Audi aan de start. Een combinatie die in al die jaren bijzonder succesvol bleek. Twee maal de titel in de West Euro Rallycup, een Nederlandse titel in de klasse RC1 (2016) en twee maal een 3e plaats in het Nederlands Rallykampioenschap heeft duo Brouwer/Kroeze met deze auto aan hun palmares kunnen bijschrijven.

Dit jaar zal het team wederom aan het Nederlands Rallykampioenschap gaan deelnemen. De Audi is in de winterperiode helemaal nagekeken en op punt gezet voor het nieuwe rallyseizoen. De grootste verandering is een nieuw midden-differentieel . Dit zal voor Gerben de eerste proeven wel even wennen zijn.
Ook is de Audi voorzien van een nieuwe LED-lampenbar, die in de nachtelijke klassementsproeven een stuk meer licht geven.

Dit jaar worden in de Zuiderzee rally de proeven over de listige dijkjes bij Blokzijl en Kuinre onder andere weer verreden. Voor Gerben is de proef bij Kuinre extra bijzonder, aangezien hij in dat dorp geboren en getogen is. Vorig jaar wisten de heren de bijna 30 jaar oude Audi naar een uitstekende 10 plaats in het algemene klassement te rijden. Daarmee behaalden ze tevens gelijk de maximale punten voor de West Euro Cup. Het begin van wat een succesvol jaar zou gaan worden. Dit jaar is dat wellicht te hoog gegrepen gezien het nóg sterkere deelnemersveld. Maar de heren zijn bijzonder gemotiveerd om er weer een goede en succesvolle rally van te maken.

Pierre Brouwer / Paul Helmink – Volvo 240 Turbo (sn.22)

Sinds het vernieuwde serviceteam in de vorige winterperiode werd gevormd, werd de snelle Volvo 240 Turbo in het afgelopen seizoen continu verbeterd en betrouwbaarder gemaakt. Dit resulteerde onder andere al in een uitstekende 11e plaats algemeen in de Vechtdal Rally en een 14e plaats algemeen in de Hellendoorn Rally. In beide rally`s won met tevens de divisie 5!

In de afgelopen winterstop is de Volvo weer behoorlijk onder handen genomen door het team. Naast kleine verbeterpunten en aanpassingen is de koppakking en een klep vernieuwd. De versnellingsbak is gereviseerd , evenals de Proflex schokbrekers en de auto is voorzien van een kortere eindoverbrenging. Dit laatste zal resulteren is meer trekkracht.
Nadeel is daarmee wel dat de topsnelheid lager zal liggen. Echter het voordeel van de trekkracht zal op de meeste proeven toch groter zijn. Het karakter van de auto is daarmee aanzienlijk veranderd.

Daarnaast is ook de Volvo voorzien van een nieuwe LED-lampenbar!

Door drukte heeft Pierre de auto eigenlijk niet meer kunnen testen. De eerste klassementsproeven zullen dus tevens als test fungeren.
Al met al staat er door het doorzettingsvermogen van het bijzonder gemotiveerde serviceteam nu een auto aan de start die beter is dan ooit tevoren!

Ook dit team zal dit jaar deelnemen aan het Nederlands Rallykampioenschap.

Vorig jaar vielen de heren al snel uit in de Zuiderzee Rally. Het serviceteam wist de auto weer rallyklaar te krijgen, waardoor men toch nog kon startten in de Zeebodem Short Rally. Hierin wisten de heren de dag toch nog glans te geven door 2e algemeen te worden en de klasse S21 te winnen!

Over de Zuiderzee rally van 2017 maakt het team zich in dit sterke deelnemersveld geen illusies. De finish bereiken met een grote glimlach heeft absoluut prioriteit. Pierre hoopt snel aan de “vernieuwde” auto te wennen en daarmee een mooie basis te leggen voor het lange seizoen wat gaat volgen. Daarnaast hoopt het team op een top 3 klassering in de RGT klasse.

Brouwer Rallysport heeft in de winterperiode ook een nieuwe servicetruck weten te bemachtigen. Deze is door Gerard en Arie ingericht en geschikt gemaakt voor de service. Klinkhamer Reclame heeft de auto deze week voorzien van een fraai design

18 Maart – Start rallyseizoen in Emmeloord
Call Now Button