10999893_940394715991611_7151599153584478754_n
Aankomende zaterdag vindt de tweede ronde van het Nederlands Rallykampioenschap plaats in de omgeving van Putten. De Rally van Putten werd vorig jaar voor het eerst verreden in bijzonder natte omstandigheden. De tweede editie van de rally zal er een stuk zonniger uitzien! De circa 90 deelnemers die op de startlijst van de rally en shortrally staan zullen snelle ,technische en bijzonder mooie klassementsproeven voor de wielen krijgen in omgeving waar vroeger de bekende Tulpen Rally werd verreden! Brouwer Rallysport brengt de Volvo 240 Turbo in actie met als rijder Pierre Brouwer en navigator Paul Helmink (startnummer 16).

 De rally van Putten wordt de tweede rally voor de “nieuwe” equipe. In de Tank S Rally reed het duo voor het eerst samen en bekroonden dit met een finish op een 29e plaats algemeen! Een prima seizoensstart voor de heren, waarin weer ritme opgedaan moest worden, en waarin Pierre en Paul uiteraard op elkaar ingespeeld moesten raken. Pierre was inmiddels zo`n driekwart jaar niet meer actief geweest en Paul zijn laatste rally dateerde alweer uit het jaar 2010. De rally van Putten belooft een mooie rally te worden. De weersvoorspellingen zijn zonnig en de klassementsproeven zijn tussen de 10 en 20 km lang en worden verreden over diverse soorten wegdek. Zowel asfalt en klinkers als zand zijn de ingrediënten op technische en snelle wegen!

Vorig jaar hebben de teams van Brouwer Rallysport niet deelgenomen aan de eerste editie van deze rally en weten dus ook niet wat ze kunnen verwachten. In het verleden hebben zowel Pierre als Paul wel deelnomen aan de rally rondom Barneveld , die in dezelfde omgeving werd verreden, en dit waren altijd uitdagende klassementsproeven!

Doordat er , voor Nederlandse begrippen, lange klassementsproeven worden verreden zal de betrouwbaarheid van de auto optimaal getest kunnen worden. Ondanks de compactheid van het evenement worden er in amper 8 uur tijd toch 270km afgelegd , waarvan 141km op snelheid!

Na de Tank S Rally hebben de heren rondom de Volvo de wedstrijd geëvalueerd, en hebben een nieuw slakkenhuis op de turbo gemonteerd. Dit moet in de haakse situaties een stuk voordeel op gaan leveren. Verder is de Volvo nagelopen en weer op punt gezet voor de 2e rallyafspraak van 2015.

Voor het gehele team staat deze rally weer in het teken van genieten en met plezier de finish halen. Over twee weken staat immers de rally rondom het Duitse Sulingen weer op de kalender, en daar wil het team dan ook niet ontbreken!

De oranje Volvo 240 Turbo is in Putten te zien met startnummer 16 op de portieren!

Rallyfacts:

Datum:  18 April 2015
Aantal proeven: 8 (4×2)
Totaal km: 270km
Km.klassementsproef: 141km
Verhard/onverhard: 90% / 10%
Start 1e deelnemer: 12.45u
Finish 1e deelnemer: 21.34u
Meer informatie www.rallyvanputten.nl

header

-Audi wordt klaargemaakt voor Rallye Sulingerland-

 

De Audi S2 wordt momenteel klaargemaakt voor de ADAC Rallye Sulingerland, die op 1&2 Mei a.s. verreden zal worden. Het probleem met de versnellingsbak wordt momenteel opgelost/gerepareerd.

 

Navigator Kroeze met BMW M3 van start in Putten-

 

Normaalgesproken is Niels Kroeze navigator bij Gerben in de Audi S2 Quattro. In het verleden reed hij zelf in de Volvo Original Cup. Na jarenlang op de rechterstoel te hebben gezeten neemt Niels in Putten het stuur zelf weer eens in handen. Kroeze heeft in de afgelopen jaren een BMW M3 op laten bouwen, en zal daarmee nu zijn eerste meters gaan maken. Kroeze zal rijden met navigator Wietske vd Koogh. Wietske is een ervaren navigator, maar is ook al sinds 2007 niet meer actief geweest. Een spannend avontuur voor beide “herintreders”. Niels en Wietske zullen te zien zijn met startnummer 42 op de portieren.

Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:

– VDT Automotive Products – Lelystad
– Autobedrijf Brouwer – Rogat-Meppel / Kuinre
Klinkhamer Reclame – Meppel
Dijkman Autoschade Meppel
Jan Los & Leon Nuvelstijn Auto`s
Flevo Engineers – Emmeloord
AES Bedrijfskleding – Emmeloord Castrol

18 April: Rally van Putten
Call Now Button