Ongekend sterk deelnemersveld 40e Hellendoorn Rally

14-09-2022 11:34
Ongekend sterk deelnemersveld 40e Hellendoorn Rally-2022-09-14 11:34:57

Vrijdag 16 en zaterdag 17 September aanstaande staat Hellendoorn en omgeving in het teken van de 40e editie van de Hellendoorn Rally.

Vrijdag 16 en zaterdag 17 September aanstaande staat Hellendoorn en omgeving in het teken van de 40e editie van de Hellendoorn Rally.
In tegenstelling tot de voorgaande jaren, waarin de Hellendoorn Rally over 1 dag werd verreden, wordt deze jubileum editie weer “ouderwets” over twee etappes verreden.
De organisatie heeft 16 uitdagende klassementsproeven (8 verschillende) voor de deelnemers ontwikkeld over in totaal 170 km op snelheid! Asfalt, klinkers, onverhard, in zowel het donker als het licht rijden, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spectaculaire en uitdagende rally.
Het centrale rallycentrum en servicepark is dit jaar gevestigd bij het attractiepark in Hellendoorn. 

Door dit mooie affiche staat er in Hellendoorn een ongekend sterk deelnemersveld aan de start! Maarliefst 126 equipes staan er op de startlijst, waaronder 15 (!) auto`s uit de snelste R5 klasse.
Naast de Nederlandse rallytop komt ook de franse wereldtopper Stephane Levebvre aan de start, die onlangs tijdens een WK ronde zijn klasse nog wist te winnen, en in Belgie dit jaar elke wedstrijd met overmacht al wist te winnen.  Ook voormalig formule 1 coureur, en vader van Max , Jos Verstappen maakt zijn Nederlandse rallydebuut in Hellendoorn.
Al met al zal naar verwachting Hellendoorn en omgeving komend weekend “overspoelt” worden met rally- en autosport liefhebbers!

Pierre Brouwer & Paul Helmink – Mitsubishi Lancer EVO X (sn. 18)

Vlak achter het “R5 geweld” startten Pierre en Paul met de Mitsubishi (startnummer 18). Dit jaar neemt het team niet deel aan een kampioenschap, maar rijdt men enkele “losse” wedstrijden in Noord-Oost Nederland.
Door een blessure van Pierre , moest het team op het laatst forfait geven voor de Drenthe Rally (maart jl.) in de omgeving van Assen.
De eerste, en tot op heden enige, rally waarin het team aan de start verscheen, is de Vechtdal Rally, die op 18 Juni jl. in de regio Hardenberg werd verreden.

Ondanks een gebrek aan wedstrijdritme wist het team in tropische temperaturen (33/34 graden) een uitstekend resultaat neer te zetten door zich als snelste Mitsubishi, en op een keurige 9e plaats algemeen te finishen.

In Hellendoorn zal een dergelijke klassering met dit startveld niet haalbaar zijn. De weersomstandigheden en dus afstelling en bandenkeuze zal naar verwachting een belangrijke factor gaan worden. Daarbij is het ook alweer een jaar geleden dat Pierre en Paul proeven in het donker hebben gereden, en zal met name het bepalen van de rempunten weer even “wennen” worden.

Het serviceteam heeft de EVO in ieder geval weer in optimale staat klaar staan. De mannen zijn gemotiveerd en gaan er alles aan doen om de auto zaterdagavond rond de klok van 21.15/21.30u het finishpodium in het centrum van Hellendoorn te halen. Als men daarbij ook nog eens een resultaat bij de eerste 15 / 20 in het algemene klassement weten te behalen is het weekend meer dan geslaagd!


Gerben Brouwer & Hans van Goor – Audi S1 Quattro (sn.24)

Waarschijnlijk het meest ervaren duo in het deelnemersveld! Gerben en Hans zijn als sinds de jaren `80 actief in de rallysport en kennen daarbij inmiddels alle “valkuilen” wel.
Vorig jaar gaf het team de wendbare en 300PK  Audi S1 Quattro voor het eerst de sporen, en hebben inmiddels vele (test) kilometers verreden. Kinderziektes, een nieuwe motor, de juiste afstellingen vinden….alles kwam voorbij.

Inmiddels is het rappe vierwielaangedreven “bommetje” betrouwbaar en weet het duo Brouwer/van Goor de auto goed te presteren met deze zelf ontwikkelde rallyauto! 
In de zomerperiode is de S1 nog voorzien van nieuwe remmen aan de achterzijde van de auto, waardoor er nog meer remkracht is ontwikkeld!
Voor dit team is de Hellendoorn Rally de 4e rally van 2022. Na de Drenthe Rally (waar het team uitviel met achteraf een inwendig motorprobleem) , reed met een goede Rally in Sulingen (17e algemeen) en Vechtdal Rally (13e algemeen).

De S1 staat in optima-forma en voorzien van meer krachtkracht klaar voor de Hellendoorn Rally. Het ervaren team gaat in Hellendoorn voor een probleemloze finish , waarbij een resultaat bij de eerste 15/20 algemeen een prachtig resultaat zal zijn. Maar zoals Gerben altijd zegt: “We gaan genieten. En dan zien we zaterdagavond wel hoe het is vergaan. Dat biertje na de finish smaakt ongeacht het resultaat altijd goed! “ En dat is volgens de ervaring dan ook net de insteek voor een mooi resultaat….

40e Hellendoorn Rally

Start vrijdag 16 september 19.01u (eerste deelnemer)
Finish vrijdag 16 september 23.18u.

Start zaterdag 17 september 09.21u (eerste deelnemer)
Finish zaterdag 16 september 21.03u

Klassementsproeven: 16 (2x 8 unieke)
Totaal km: 452km
KP kilometers: 168km

Meer informatie, tijdschema`s , overzichtskaarten en proevenkaarten vindt u op

www.eurolhellendoornrally.com

 

BROUWER RALLYSPORT WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

-VDT LELYSTAD
-MACHWORX B.V.
-KLINKHAMER RECLAME
-DIJKMAN AUTOSCHADE
-TRITEX BEDRIJFSKLEDING
-CASTROL
-AUTOBEDRIJF BROUWER ROGAT

En diverse subsponsoren! 
Wilt u uw bedrijf ook promoten via Brouwer Rallysport? 
Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!