Brouwer Rallysport weer met beide auto`s in de strijd

15-06-2022 21:59
Brouwer Rallysport weer met beide auto`s in de strijd-2022-06-15 21:59:23

Brouwer Rallysport komt weer met beide auto`s aan de start van de Vechtdal Rally in Hardenberg.

Aankomend weekend vindt rondom Hardenberg de Vechtdal Rally plaats.
Deze populaire rally had binnen no-time alle beschikbare startplekken ingevuld, waardoor er een wachtlijst ontstond.
De rally telt mee voor zowel het Nationale als het Open Nederlands Rallykampioenschap en diverse merkencups.
Zo`n 100 deelnemers verdeelt over de “moderne” en historische rally krijgen zaterdag 5 verschillende klassementsproeven voor de wielen, die allen 2 keer op het programma staan.

De organisatie heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten en 3 compleet nieuwe klassementsproeven ontwikkeld. Twee van deze proeven worden voor het eerst in de gemeente Ommen verreden.
In totaal telt de rally 230 kilometer, waarvan 125 kilometer klassementsproef.  Een pittig programma wat in 6 uren wordt afgewerkt.
 

Pierre Brouwer / Paul Helmink – Mitsubishi Lancer EVO X (sn.15)

Het team van Pierre en Paul zal dit jaar een beperkt programma afwerken. In verband met zakelijke drukte van zowel Pierre als Paul en het recente vaderschap van teamlid Jetze werd besloten dit jaar geen compleet kampioenschap af te werken.
In de winterperiode zijn er geen grote technische veranderingen aan de Mitsubishi uitgevoerd. Wel zijn er een aanta “cosmetische”  zaken aan de auto veranderd. Naast dat er een aantal delen zijn vervangen , hersteld en opnieuw gespoten heeft Klinkhamer Reclame uit Meppel een mooie nieuwe livery ontworpen!

De Drenthe Rally (maart jl.) moest het team op het laatste moment aan zich voorbij laten gaan in verband met een blessure die Pierre kort voor de rally opliep.

Na de Vechtdal Rally van aankomende zaterdag zal het team in principe dit jaar nog gaan deelnemen aan de Hellendoorn Rally en Twente Rally.

De laatst verreden rally voor de heren was de Twente Rally, die eind oktober 2021 onder bijzonder herfstachtige omstandigheden werd verreden in Hengelo (ov). In die rally kwam het team goed uit de verf, door een fraaie 9e plaats in het algemene klassement te behalen!

De weersomstandigheden voor aankomende zaterdag zien er volgens de voorspellingen geheel anders uit. Temperaturen boven de 30 graden worden voorspelt. Een mooie beproeving voor zowel mens als machine.

Aangezien het duo wat ritme mist ten opzichte van vele andere deelnemers maakt men geen verwachtingen qua resultaat. Na 8 maanden “stil” gezeten te hebben, zal het vinden van het juiste ritme wel een aantal klassementsproeven kostten. Dit zal dan ook de doelstelling zijn tijdens deze rally naast het meest belangrijke van het spelletje, namelijk enorm veel plezier maken!
 

Gerben Brouwer / Hans van Goor – Audi S1 Quattro (sn.18)

Dit jaar vormt Gerben een duo met Hans van Goor uit Aartswoud. Beide 60 plussers hebben hun sporen al wel verdient in hun lange rallysport carrière. Beide heren liepen/reden in de jaren `80 al rond in de rallysport wereld. Alle rallykilometers/jaren bij elkaar opgeteld is dit duo de meest ervaren rallyequipe in het huidige deelnemersveld!

Hans van Goor is meermaals Nederlands Rallykampioen geweest , heeft vele wedstrijden in het Europees- en Wereldkampioenschap genavigeerd en is tot op heden de enige Nederlandse navigator die een podiumplek (2e) wist te behalen in de Dakar (samen met Hans Stacey).

In de winterperiode is de gloednieuwe Audi S1 flink onder handen genomen door het team. Nadat vorig jaar de eerste (test) wedstrijden werden verreden werden in de winter diverse verbeteringen aangebracht.

De eerste wedstrijd voor het “nieuwe” duo was de Drenthe Rally. Na een voortvarend begin van de rally kampte het team de 2e etappe met motorische problemen, die uiteindelijk tot opgave leidde.
Na die wedstrijd is de Audi voorzien van een nieuwe en verbeterde krachtbron en schreef het team zich in voor de Rallye Sulingen in Duitsland.
Hier liet men direct zien wat dit supersnelle 4 wiel aangedreven bommetje in zijn mars heeft en behaalde men een keurige 17e plaats in het algemene klassement.

De Vechtdal Rally is voor dit team de 3e rally van dit jaar, en hopen daarin de progressie en het ritme voort te kunnen zetten.

Zaterdagochtend beginnen de teams vanaf 06.30u met de verkenningen en technische keuringen. Om 13.01u zal de eerste deelnemer van de rally startten vanaf het startpodium op het serviceterrein in Hardenberg. Na 10 klassementsproeven zal de eerste deelnemer rond 19.06u weer verwacht worden bij de finish.
Het rallycentrum en serviceterrein bevindt zich bij Prima Equipment in Hardenberg.

Meer informatie en laatste nieuws vindt je via de website www.vechtdalrally.nl

Zondag 19 Juni a.s. brengt RTL GP Rallyreport op RTL7 al een verslag uit van het evenement.

 

BROUWER RALLYSPORT WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

-VDT LELYSTAD
-MACHWORX B.V.
-KLINKHAMER RECLAME
-DIJKMAN AUTOSCHADE
-TRITEX BEDRIJFSKLEDING
-CASTROL
-AUTOBEDRIJF BROUWER ROGAT

En diverse subsponsoren! 
Wilt u uw bedrijf ook promoten via Brouwer Rallysport? 
Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!