1 Voor Brouwer Rallysport bestaat 2014 tot op heden louter nog uit succes! In de ADAC Rallye Sulingerland wisten beide auto`s weer aan de finish te komen met ook nog eens een uitstekend resultaat! Gerben en Niels behaalden een uitstekende 10e plek algemeen en de 1st plaats in de West Euro Rally Cup en Pierre en Marc waren de snelste Volvo Turbo op een fraaie 21e plaats in de algemene rangschikking!

Gerben Brouwer/Niels Kroeze (Audi S2 Quattro)

Na fraaie resultaten in de Tank S Rally en de Belgische TAC Rally mochten Gerben Brouwer en Niels Kroeze zich de trotse leiders noemen in zowel de West Euro Rally Cup als het Open Nederlands Rallykampioenschap! Voor het team zaak om in Sulingen voldoende punten te verkrijgen om de eerste plek te behouden!

Gerben kon op de vrijdagavondproeven zijn ritme nog niet helemaal vinden, en startte vervolgens de zaterdagochtend op een 20e plaats in het algemene klassement.
Na de zaterdagochtendetappe waarin 2 maal de 20km lange en unieke proef over het IV-Gelande werd verreden, wist Gerben naar plek 13 algemeen te klimmen. Dit ondanks een verkeerde bandenkeuze. Gerben besloot op intermediates te startten, doordat hij verwachtte dat dit op het gladde IV-gelande wel enig voordeel kon hebben. Achteraf gezien maakte het verschil op deze proef tussen intermediates en slicks niets uit. En had men nadeel op de andere proef “Barre”.
Er ontstond een spannende secondenstrijd tussen een 5-tal teams om plek 10 tot 15, waar op een gegeven moment slechts 10 seconden tussen zat!
Gerben en Niels gingen er goed voor zitten en reden maximaal voor de top 10 klassering.
Uiteindelijk behaalde het team na een fantastische strijd een uitstekende 10e plek algemeen en waren ze de snelste in de West Euro Rally Cup!
Daarmee werden er weer maximale punten gescoord voor de West Euro Rally Cup én voldoende voor het Open Nederlands Rallykampioenschap , waardoor de eerste plek in beide kampioenschappen werd behouden!

Pierre Brouwer / Marc Groeneveld (Volvo 240 Turbo)

10005838_284029485104279_6631509099998463480_oNa de mooie seizoensopener in de Tank S Rally, waar men een sterke 15e plaats in het algemene klassement behaalden, reisde het team rondom de Volvo 240 Turbo af richting Sulingen voor de tweede afspraak op de rallykalender.
Brouwer kreeg deze rally extra concurrentie van 3 andere Volvo 240 Turbo`s. De gehele vrijdag was Pierre al vermoeid , wat ook zijn invloed had op de vrijdagavondproeven. Behoorlijk gehumeurd kwam Pierre terug op de service. Het “liep niet lekker” en hij zat totaal niet in de wedstrijd. Op een tegenvallende 35e plaats en als 2e Volvo Turbo werd daarom vroeg het bed opgezocht.

Zaterdagochtend stond Pierre fris weer op en werd er positief naar de tweede etappe gekeken. En niet zonder reden, want na de eerste 4 klassementsproeven liet hij duidelijk zien nu wel “wakker” te zijn. Wel startte hij achteraf op kp 4 en 5 op het verkeerde schoeisel (intermediates) net zoals senior. Ondanks een foutje op kp 5 en een uitglijder op de IV-gelande proef, waar de Volvo zo`n halve minuut vast kwam te staan, wisten Pierre en Marc op te klimmen naar de 25e plek algemeen en waren ze de snelste Volvo 240 Turbo! Gedurende de middagproeven kwam het duo ook steeds beter in het ritme en werden er leerzame kilometers gemaakt. Dit was ook duidelijk te zien in de progressie van de tijden. Het serviceteam wist de Volvo vakkundig in de strijd te houden. Enkel een kromme stuurstang zorgde even voor wat extra werk. Ook begon de versnellingsbak ratelende geluiden te maken, maar deze wist het tot het einde van de rally vol te houden. Ondanks nog wat uitglijders en foutjes op de resterende proeven werd er op een uitstekende 21e plaats in het algemene klassement en als snelste Volvo 240 Turbo gefinisht!
De doelstelling werd daarmee compleet volbracht! Er zijn weer nuttige kilometers gemaakt, de auto is voor de tweede maal achtereenvolgens gefinisht en het resultaat mag er zijn. Dit bied wederom voldoende perspectief voor de toekomstige rally`s.

Gerben Brouwer verstevigd leiding West Euro Rally Cup / Pierre snelste Volvo Turbo
Getagd op:                
Call Now Button