Op zaterdag 15 Juni jl. werd de Vechtdal Rally in de omgeving van Hardenberg verreden .
Dit evenement werd voor de 15e maal georganiseerd en kan jaarlijks rekenen op een goed gevuld startveld.  Ook dit jaar kwamen er bijna 90 deelnemers aan de start verdeeld over 3 wedstrijden!

Vader (Gerben) en zoon (Pierre) Brouwer kwamen  met de Audi en Mitsubishi aan de start van de rally. Vooraf was de doelstelling om met beide auto`s in de top 10 van de algemene eindrangschikking te finishen.
Door late levering en aanpassing van onderdelen aan de versnellingsbak van de Audi S2 Quattro, was de auto een dag voor aanvang van de rally pas gereed.

In de ochtend stonden de keuring en verkenningen op het programma.
In de stromende regen werden de klassementsproeven verkend en de pacenotes op papier gezet.
Volgens diverse weerbronnen zou het rond het middaguur gaan opklaren, en dat deed het ook. Tot het moment dat men vanaf de service naar de eerste klassementsproef reed…  Gelukkig hadden beide equipes rekening gehouden met de onvoorspelbaarheid van het weer, en was men op de juiste banden vertrokken.

Gerben en Niels vonden echter na 5 kilometer op de eerste klassementsproef al hun waterloo, en moesten de Audi weer met een versnellingsbakprobleem aan de kant zetten.  Na inspectie bleek het hart uit de splinternieuwe koppeling te zijn gelopen…productiefoutje…


Op de eerste proef reden Pierre en Paul een uitstekende 7e tijd algemeen, ondanks een keer te zijn rechtdoor geschoten.
Na neutralisatie van kp2, werd er op de 21km lange klassementsproef bij Gramsbergen wederom een keurige 7e tijd algemeen genoteerd.

Op de eerste service kon er tevreden teruggekeken worden op de eerste boucle , en besloten de heren de afstelling van de auto iets aan te passen en een andere compound banden te monteren.
Ondanks dat het team al op een uitstekende 7e plaats algemeen stond, waren er mogelijkheden tot een nog beter resultaat!

Op kp 4 werd maarliefst 16 seconden sneller geklokt dan de in de eerste omloop (in nattere omstandigheden). Ook op de 5e klassementsproef (Radewijk) was het duo weer goed op weg, totdat de versnellingsbak na een zeer lang recht stuk (1400 meter) de geest gaf met flinke versnellingsbakschade tot gevolg.

In de komende periode zal de versnellingsbak weer vakkundig worden hersteld.

De volgende rally en voorlopig laatste rally als duo Gerben Brouwer/ Niels Kroeze is de GTC Rally in West Brabant. Deze wordt op 12 en 13 Juli aanstaande verreden.
Pierre en Paul komen na de “zomerstop” weer in actie tijdens de Hellendoorn Rally. Wellicht wordt er voor die tijd nog een extra rally(sprint) afwerkt.

Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Flevo Engineers, Dijkman Autoschade, Klinkhamer Reclame, Tritex bedrijfskleding, Luimes AV, Interemm, Castrol en Autobedrijf Brouwer Rogat.

Versnellingsbakdrama in Vechtdal Rally
Call Now Button