Regen, wind en modder waren de kenmerken van de Zuiderzee Rally editie 2019!
De in totaal 90 deelnemende equipes in de Zuiderzee Rally, short rally en historics kregen niet de makkelijkste omstandigheden voorgeschoteld om het seizoen mee aan te vangen.  Dit werd tijdens de wedstrijd ook duidelijk door de diverse uitvallers. Voor de equipes van Brouwer Rallysport verliep de seizoensopener naar volle tevredenheid. Beide teams wisten in de algemene top 10 te finishen!

Gerben Brouwer & Niels Kroeze – Audi S2 Quattro

De vrijdagavondetappe bestond uit de publieksproef op het industrieterrein in Marknesse en de listige proef over de dijk bij Moespot.

De start van de rally verliep voor Gerben en Niels met enige frustratie.
Op de rondkoers in Marknesse werden ze opgehouden door twee auto`s, wat de nodige tijd kostte. Gelukkig heeft de organisatie die verloren tijd achteraf gecompenseerd en sloot men de eerste etappe af op plek 12 in het algemene klassement.

Foto/Bron: GS Autosport.nl

Gerben gaf aan de eerste proeven van de vrijdagavond en zaterdagochtend nog wat “roestig” te zijn, maar wist de gedurende de rally de roestrandjes eraf te rijden en klokte nette tijden!

Na eerste boucle met proeven op de zaterdagmiddag wisten Gerben en Niels te klimmen naar een nette 10e plaats in het algemene klassement. Gezien de sterke auto`s die de eerste 9 plekken bezetten zou een veel beter resultaat niet makkelijk worden.

Op de tweede boucle aan proeven sloeg het team toe op de proef bij Kuinre (waar Gerben geboren en getogen is) en wist ook de proef Oldemarkt maarliefst 12 seconden sneller af te leggen dan tijdens de eerste omloop! Daarmee wisten ze op te klimmen naar de 9e plaats algemeen!

Foto/Bron: GS Autosport.nl

De Audi hield zich uitstekend op de listige wegen rondom Kuinre, Oldemarkt en de Basse en het duo gaf die 9e plek dan ook niet meer weg.

Een mooi begin van het 9e seizoen met de Audi S2 Quattro!

Gerben en Niels zullen op 13 April deelnemen aan de TAC Rally in het Belgische Tielt. Door een eerdere goede ervaring in deze rally heeft het team besloten om nog een keer deel te nemen.

Pierre Brouwer & Paul Helmink – Mitsubishi Lancer EVO X

Met gezonde spanning kwam het duo Brouwer/Helmink aan de start van de Zuiderzee Rally .

Sinds 2004 is Pierre actief in de rallysport en op een uitstapje met een Chevrolet Kalos en Nissan 350Z na heeft hij altijd met een achterwielaangedreven historische Volvo 240 gereden. De overstap naar een moderne en 4-wielaangedreven Mitsubishi Lancer EVO X is dan ook behoorlijk.

Kilometers maken en de auto leren kennen was dan ook de wijze raad voor de eerste rally`s van dit seizoen. De weersomstandigheden zorgden ervoor dat het duo gelijk “voor de leeuwen” werd gegooid.

Foto/Bron: Rallymedia.nl

Verrassend voor het team was het resultaat na de vrijdagavondetappe.  Met name op de publieksproef in Marknesse werden er direct al competitieve tijden op de klokken gezet. Daardoor kon men gaan rusten op een prachtige 13e plaats in het algemene klassement op slechts 2 seconden van Brouwer senior!

Tijdens de zaterdagetappe is het team verder gaan experimenteren met de afstelling en het leerproces van de EVO.

Ondanks dat het resultaat in de eerste wedstrijden voor hen van ondergeschikt belang is, werd er met een schuin oog toch naar de tijden gekeken.  En deze waren voor een eerste rally met een nieuwe en 4wiel aangedreven auto al verrassend! Gedurende de rally was de groeicurve goed te zien.

Bij het leertraject hoorde helaas ook een klein uitstapje op een spekglad gedeelte van de proef de Basse. Gelukkig  hield Pierre het gas erop, en kon men de auto via een paaltje en wat takken langs een sloot op de proef houden.  Een scheurtje in de oliekoeler en de voorbumper was het resultaat van dit uitstapje.
Bij een ander team kon het serviceteam gelukkig een andere oliekoeler lenen, en die werd dan ook vakkundig vervangen, zodat de EVO veilig door kon.

De rally werd afgesloten met twee maal de fraaie 21km lange industrieproef op de Nagelerweg in Emmeloord.   Equipe Brouwer/Helmink sloot hun eerste rally met de Mitsubishi af met 2 maal een uitstekende 8e tijd in het  algemene klassement!

Foto/Bron: Roy Veneman

Uiteindelijk  kwam men daarmee op een prachtige 10e plaats algemeen terecht! Een resultaat waar vooraf absoluut voor getekend zou zijn!

De volgende rally voor equipe Brouwer – Helmink is de Visual Art Rally in Barneveld die op 13 April a.s. wordt verreden.

-VERSLAG OMROEP FLEVOLAND-

Omroep Flevoland heeft ook uitgebreid aandacht besteed aan Brouwer Rallysport.
Klik op onderstaande links voor enkele publicaties (filmpjes):

https://www.omroepflevoland.nl/sport/168953/rallyteam-test-in-duitsland-voor-zuiderzeerally

https://www.omroepflevoland.nl/sport/169179/zuiderzeerally-terug-op-vrijdagavond

https://www.omroepflevoland.nl/sport/169194/zuiderzeerally-is-begonne

Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Flevo Engineers, Dijkman Autoschade, Klinkhamer Reclame, Tritex bedrijfskleding, Luimes AV, Interemm, Castrol en Autobedrijf Brouwer Rogat en van Wieren Transport .

Uitstekende prestatie Brouwer Rallysport
Call Now Button