Rallyseizoen 2017 is bijna ten einde. Aankomend weekend vindt de laatste ronde van het Nederlands rallykampioenschap plaats, de Conrad Twente Rally, in de omgeving van Hengelo (Overijssel). De teams van Brouwer Rallysport kunnen terugkijken op een geslaagd seizoen, waarin mooie resultaten zijn behaald.
De Twente Rally wordt verreden over 4 klassementsproeven die elk 3 keer zal worden afgelegd. De totale lengte van de rally is 288km, waarvan 146km klassementsproef.
Gezien de herfstachtige omstandigheden en het onvoorspelbare weer liggen de klassementsproeven er elk jaar weer verraderlijk bij.

De organisatie is er wederom in geslaagd een compleet en gevarieerd deelnemersveld te verkrijgen, in 5 verschillende wedstrijden! De rally is opgedeeld in de moderne rally, de youngtimer rally en de historics. Daarnaast zal de Short Rally worden verreden en komen er in de Legends bijzondere exemplaren aan de start.
De verkenningen en technische keuring vindt zaterdag plaats, en op zondag start de rally om 9.51u voor de eerste deelnemer.

Gerben Brouwer / Niels Kroeze – Audi S2 Quattro (sn.15)

Na het succesvolle seizoen 2016 heeft het team dit jaar niet aan een specifiek kampioenschap deelgenomen. Door tijdgebrek heeft het duo enkele wedstrijden moeten missen.
Desondanks hebben ze in de overige rally`s uitstekende prestaties neergezet met diverse klassenwinsten en alle prestaties binnen de top 7 in het algemene klassement!
Het team hoopt het seizoen met glans af te sluiten in Hengelo. Vorig jaar reed het duo hier een bijzonder sterke wedstrijd en werden ze na een spannende secondenstrijd met Jan de Winkel 3e algemeen!
Voor dit jaar zal dat gezien de deelnemerslijst wat te hoog gegrepen zijn. Echter zullen Gerben en Niels er alles aan doen om een mooi resultaat af te dwingen!

De snelle Audi S2 Quattro zal met nummer 15 op de portieren startten in de moderne rally.
Pierre Brouwer / Paul Helmink – Volvo 240 Turbo (sn.105)

 Het seizoen begon zeer voortvarend voor het team met een 11e plek en de winst in de RGT tijdens de Zuiderzee rally. Daarnaast kende het team een sterke wedstrijd in het Duitse Sulingen, waarin men als snelste Volvo finishte.
Helaas strandde de opmars in de extreem warme ELE Rally, waar de Volvo te kampen kreeg met koelingsproblemen en de rally eindigde zonder remmen.

In de Vechtdal Rally gaf al na een aantal kilometer op de eerste klassementsproef de motor de geest. In de zomerperiode is er door het serviceteam een nieuwe motor opgebouwd die vlak voor de Hellendoorn Short Rally gereed was. Helaas was er te kort dag om te testen.
De short rally werd dus gebruikt om de motor te testen. Deze liep uitstekend, echter liep de motortemperatuur nog te hoog op. Om veiligheidsredenen had men de motor al veilig afgesteld, waardoor men vrijwel de gehele short rally met amper 0,5 bar turbodruk reed , en dus veel minder motorvermogen. Desondanks reed men nog wel bij de beste 7 in het algemene klassement!

In de afgelopen weken is dit probleem opgelost, door een aanpassing aan het koelsysteem van de motor.
Het team hoopt het seizoen positief af te sluiten, om zich daarna voor te bereiden op een nieuw seizoen, waarin men aan een kampioenschap wil gaan deelnemen.

Voor Pierre is de laatste deelname in Hengelo alweer 5 jaar geleden. Destijds reed hij met de Nissan 350Z van Deltion Rallysport naar een keurige 3e plaats algemeen in de Short rally. Paul is al sinds 2003 actief als navigator in de rallysport, maar heeft gek genoeg nog nooit deelgenomen aan deze rally.

De oranje Volvo 240 turbo zal als 5e startten in de Youngtimer rally (sn.105)!

Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Klinkhamer Reclame, Dijkman Autoschade, Tritex bedrijfskleding, Flevo Engineers, Autobedrijf Brouwer Rogat, Jan Los & Leon Nuvelsteijn Auto`s, Castrol en BSM.

 

Seizoensafsluiter in Hengelo
Call Now Button