Het Nederlandse rallyseizoen 2018 is alweer bijna ten einde. Traditioneel gezien is de Twente Rally rondom Hengelo (ov) de afsluiter van de jaarlijkse rallykalender.
Een verraderlijke rally die zich kenmerkt door vaak natte en herfstachtige weeromstandigheden.
Na vele jaren wordt de rally weer over 2 etappes verreden!

Na de verkenningen en keuring op de zaterdagmiddag wordt er rond de klok van 19.36u gestart vanaf het startpodium in Hengelo . De zaterdagavond kent in totaal 4 klassementsproeven die in het donker verreden worden.
Op zondagmorgen vangt de rally weer aan omstreeks 9.36u en krijgen de deelnemers nog eens 12 klassementsproeven en ruim 100km op snelheid voor de wielen!  Omstreeks 18.00u zal de eerste deelnemer finishen.

Naast de rally wordt ook een historic, short en legends rally georganiseerd. Ruim 120 equipes maken hun opwachting in Hengelo!

Brouwer Rallysport komt met beide auto`s wederom in actie. Na een zeer succesvol verlopen Hellendoorn Rally wil men het seizoen in stijl afsluiten.

 

Gerben Brouwer & Niels Kroeze – Audi S2 Quattro (sn.10)

Na een prachtige 10e plaats algemeen in de Hellendoorn Rally zijn de heren in het juiste ritme om het seizoen stijlvol af te sluiten.

De vorige editie van de Twente rally was voor Gerben en Niels ééntje die snel vergeten kon worden. Een lekke band, haperende intercom en een motor die uitviel door een relais waren zaken die ze in de rally voor de kiezen kregen. Uiteindelijk finishte men op een 15e plaats algemeen.

De rally rondom Hengelo ligt het duo normaliter goed gezien de uitstekende resultaten van de voorgaande jaren.

Ook dit jaar hoopt men in ieder geval het gegeven startnummer waar te gaan maken!

 

Pierre Brouwer & Paul Helmink – Volvo 240 Turbo (sn.20)

 Een probleemloos verlopen rally en een uitstekend resultaat zorgden na de Hellendoorn Rally voor veel enthousiasme bij het team rondom de Volvo 240 Turbo!

Voor de heren zal de Twente Rally een bijzonder uitstapje worden. Na jarenlang te hebben gestreden met de machtige Volvo 240 Turbo zal dit voorlopig de laatste rally met deze auto worden.
Het team is bezig met een nieuw rallywapen voor het komende rallyseizoen!

Pierre en Paul kijken tevreden terug op de Twente rally van 2017. Hier werd een uitstekende 4e plaats algemeen bij de Youngtimers behaald!
Dit jaar is het klassement weer samengevoegd met de “moderne” auto`s en hoopt men op een resultaat bij de eerste 20 in het algemene klassement.

Het team is zeer gemotiveerd om de Volvo nog één keer naar de finish te brengen, en daarmee het jaar 2018 positief af te sluiten.

 Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Klinkhamer Reclame, Dijkman Autoschade, Tritex Bedrijfskleding, Flevo Engineers, Luimes AV, Interemm, Castrol, Los en Nuvelstijn auto`s, Tentverhuur Ommen en Autobedrijf Brouwer Rogat.

Seizoensafsluiter in Hengelo (ov)
Call Now Button