Zaterdagavond 16 Februari jl. onthulde Pierre Brouwer met navigator Paul Helmink hun nieuwe rallywapen voor de komende jaren. Na jarenlang met het merk Volvo te hebben gereden, en daarin vele successen kende maakt het duo nu de overstap naar een zeer potente en vierwiel aangedreven Mitsubishi Lancer EVO X R4! Daarmee hoopt het team weer een mooie stap te kunnen zetten!

Pierre begon zijn rally carrière in 2003 en reed vele wedstrijden in de Volvo Original Cup. Daarin wist hij altijd mee te doen om de overwinning, en werd in 2006 kampioen in deze klasse.
Na dit tijdperk heeft hij enkele wedstrijden voor het Deltion College team uit Zwolle gereden in de Chevrolet Kalos Challenge en éénmaal met een Nissan 350Z.
In 2011 werd door het team uit Rogat een spectaculaire Volvo 242 Turbo in groep A trim opgebouwd. Hiermee behaalde het team diverse klassenoverwinningen en wisten vaak als snelste Volvo in het algemene klassement te finishen. 
In 2015 werd het serviceteam versterkt en ging Pierre in zee met navigator Paul Helmink uit Emmeloord. Achteraf bleek dit een juiste stap naar verdere professionalisering.  De equipe Brouwer / Helmink bleek een succesvolle te zijn en de samenwerking in het gehele team verliep gesmeerd.

Vorig jaar werden de plannen gesmeed om weer een stap te maken.  Na een zoektocht werd in November de Mitsubishi Lancer EVO X gekocht bij Hans Weijs Motorsport en kort daarna werd ook de Volvo 242 Turbo verkocht aan haar nieuwe eigenaar in Spanje.

De overstap van de “historische” achterwielaangedreven Volvo naar een moderne vierwielaangedreven Mitsubishi is behoorlijk.  De Mitsubishi Lancer EVO X is een volbloed rallyauto die gemaakt is om snel mee te gaan. De nieuwe auto van Brouwer Rallysport betreft een groep N uitvoering dat is uitgebreid met het lichtgewicht body pakket, waardoor de auto als R4 ingeschreven moet worden.  Het onderstel is nog groep N.

Pierre en Paul dit jaar gaan deelnemen aan het Nationaal Nederlands Rallykampioenschap.
De eerste rally`s zal het puur in het teken staan van kilometers maken en de auto goed leren kennen. De overige Mitsubishi rijders hebben inmiddels al wat rallykilometers ervaring met deze auto, dus illusies hoeven ze zich nog niet te maken.  In de toekomst hoopt het team mee te kunnen doen om de prijzen in het nationale kampioenschap.

Op 15 en 16 Maart vindt de eerste wedstrijd voor onder andere het Nederlands kampioenschap plaats rondom Emmeloord. De Zuiderzee Rally kent dit jaar weer een bijzonder sterk internationaal startveld!
Een week voor de eerste wedstrijd zal het team van Brouwer nog een testsessie afwerken op een Duits racecircuit.

Je kunt het team volgens via de website of facebook pagina van Autobedrijf Brouwer Rogat.    Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Flevo Engineers, Dijkman Autoschade, Klinkhamer Reclame, Tritex bedrijfskleding, Luimes AV, Interemm, Castrol en Autobedrijf Brouwer Rogat.

Pierre Brouwer met Mitsubishi in Nederlands Rallykampioenschap
Call Now Button