Tot op heden is rallyseizoen 2018 nog niet één van de gelukkigste voor de equipes van Brouwer Rallysport. Zowel de Audi als de Volvo kende dit jaar diverse technische tegenslagen.
Dit resulteerde in een drukke zomer voor de serviceteams van beide auto`s.
Inmiddels staan de snelle bolides in Rogat te wachten om weer over de rallypaden te mogen “knallen”.
De Hellendoorn Rally is misschien wel de bekendste Nederlandse rally, die jaarlijks vele toeschouwers en publiciteit trekt!

Gerben Brouwer & Niels Kroeze – Audi S2 Quattro (sn.18)

Na vele succesvolle jaren met de fantastisch klinkende Audi S2 Quattro, kent de Duitse 5-cilinder dit jaar wat technische pech.
Van de 6 rally`s waaraan is deelgenomen kwam men in de helft daarvan, door domme pech niet aan de finish. Dat zijn we niet van de anders zo betrouwbare Audi gewend.

Desondanks waren de uitslagen van de rally in Sulingen, de ELE Rally en de Vechtdal Rally wel in de top van het klassement!
De heren rondom de Audi gaan er in Hellendoorn alles aan doen om het percentage finish resultaten naar de juiste kant te dirigeren.
Aan de voorbereiding kan het niet liggen. De auto is in de afgelopen maanden weer helemaal gecontroleerd en zijn de delen vernieuwd die aan onderhoud toe waren.
Vorig jaar nam Gerben met Lisette Bakker deel aan de Hellendoorn Short Rally en wisten hier op een uitstekende 2e plek in het algemene klassement te eindigen.

Dit jaar zit Niels weer op zijn vaste stek naast Gerben en neemt men weer deel aan de “lange” Hellendoorn Rally. De heren gaan voor een plek bij de beste 15 in het algemene klassement!

 

Pierre Brouwer & Paul Helmink – Volvo 240 Turbo (sn.36)

De equipe Brouwer / Helmink heeft dit jaar nog niet veel op snelheid kunnen rijden met de snelle Volvo 240 Turbo in groep A trim.
Zowel in de Zuiderzee Rally als in de ADAC Rallye Sulingerland viel men uit met technische problemen. Enkel tijdens de rally van Putten wist men de finish te bereiken.
Na de Rallye Sulingerland bleek de motorschade dusdanig te zijn, dan er tot aan de zomerperiode geen rally meer gereden kon worden.
Inmiddels heeft het serviceteam gezamenlijk met een bekende tuner gekeken naar de oorzaak van de motorschade, en heeft men daarop diverse acties ondernomen.
De Volvo staat nu dan ook in optimale conditie klaar voor de uitdagende Hellendoorn Rally.
Pierre en Paul missen wel wat wedstrijdritme, maar hopen de roestige kantjes er vrijdagavond snel af te hebben. De Volvo aan de finish brengen staat bovenaan de prioriteitenlijst, als dit te combineren is met een mooie prestatie is het weekend meer dan geslaagd!

 

Hellendoorn Rally 2018

De Rally kent dit jaar een behoorlijk deelnemersveld. Maarliefst 117 equipes verdeeld over de Hellendoorn Rally, Hellendoorn Historics en de Hellendoorn Short Rally staan er op de deelnemerslijsten.
Donderdagavond en vrijdag staan de verkenningen op het programma, waarna de rally vrijdagavond rond de klok van 19.00u zal aanvangen.
Vrijdagavond staan er 5 proeven op het programma en zal de eerste deelnemer de auto om 23.39u in het parc ferme parkeren.
Zaterdagochtend start de rally weer om 09.50u voor de snelste deelnemer van de vrijdagetappe. Er staan dan nog 10 klassementsproeven op het programma. De finish staat omstreeks 19.28u gepland.

De totale lengte van de rally bedraagt 423km, waarvan 158km op snelheid wordt verreden.

Meer informatie over de rally is te vinden op www.eurolhellendoornrally.com.

Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Klinkhamer Reclame, Dijkman Autoschade, Tritex Bedrijfskleding, Flevo Engineers, Luimes AV, Interemm, Castrol, Los en Nuvelstijn auto`s, Tentverhuur Ommen en Autobedrijf Brouwer Rogat.

Op jacht naar eerherstel in Hellendoorn Rally
Call Now Button