Op 14 April jl. vond in de omgeving van Barneveld de Centraal Nederland Rally plaats. De tweede ronde van het Nederlands Rallykampioenschap.
De equipes van Brouwer Rallysport wilden zich revancheren voor de uitvalbeurten in de Zuiderzee Rally. De organisatie had 3 zeer snelle klassementsproeven voor de deelnemers weten te creëren, die elk 3 maal op het programma stonden.

Gerben Brouwer & Niels Kroeze – Audi S2 Quattro

Gerben en Niels begonnen voortvarend aan de rally met een 8e en 6e tijd in het algemene klassement! Helaas werd de tweede proef geneutraliseerd aangezien de veiligheidscommissies de proef op dat moment niet goedkeurde.Bij terugkomst op de service stonden de heren keurig als 8e geklasseerd. De strijd om de plekken 5 t/m 10 in het algemene klassement leek spannend te gaan worden.

Foto: 67JOJO99

Op de 4e proef noteerden Gerben en Niels een uitstekende 6e tijd en klommen naar plek 7! Helaas vond de equipe op de 5e proef hun waterloo….Wederom gaf de aandrijving de geest, waardoor men moest opgeven. Een flinke domper aan het begin van rallyseizoen 2018.

Het is al heel wat jaren geleden dat Gerben twee maal achtereen moest opgeven met technische problemen.
Na de rally is het serviceteam direct gaan zoeken naar de oorzaak van de problemen en zijn de noodzakelijke onderdelen besteld.

 

Pierre Brouwer & Paul Helmink – Volvo 240 Turbo

Met flink vertrouwen stond het team rondom de Volvo 240 Turbo aan de start in Barneveld. Ondanks dat men in Emmeloord moest opgeven met een defecte koppeling waren de geklokte tijden reden tot optimisme.

Een goed eindresultaat in Barneveld werd echter na circa 6 kilometer al teniet gedaan…
Alle proeven waren zogenoemde rondkoersen. Hier rijdt men meerdere rondjes over dezelfde wegen en kan het voorkomen dat je andere deelnemers “tegenkomt”.
En iets wat beide heren in de afgelopen 14 jaar nog niet is overkomen , gebeurde vandaag. Op de splitsing van de rondkoers moest men in een chicane de eerste ronde linksaf (normaliter ongebruikelijk), en de tweede ronde rechtdoor naar de finish. Een zeldzaam misverstand tussen beide heren zorgde ervoor dat Pierre direct rechtdoor reed…. Dit betekende een rondje te weinig en als “straf” de normtijd. Dit resulteerde meteen al voor een onoverbrugbaar tijdverlies van bijna 5 minuten…

Foto: Whilms Photography

Desondanks gingen de heren verder om de Volvo te optimaliseren en keken puur naar de geklokte tijden in het resterende deel van de rally.

Dat het uiteindelijk een uitstekende testrally zou gaan worden bleek gedurende de wedstrijd eens te meer. Problemen met de remdruk en teruglopende turbodruk zorgde voor nieuw huiswerk voor het serviceteam. Desondanks waren de geklokte tijden wederom aanleiding voor optimisme! De gehele rally noteerde men resultaten tussen de 9e en 12e plek in het algemene klassement!

“Als” de fout op de eerste klassementsproef niet was gemaakt waren de heren op een uitmuntende 9e plaats algemeen in het eindklassement geëindigd!

Het team kan uiteindelijk redelijk tevreden terugkijken naar deze rally, en zal na het voltooien van het huiswerk vol vertrouwen van start gaan in Sulingen!

Foto: 67JOJO99

Op 4 en 5 Mei aanstaande komt Brouwer Rallysport met 3 auto`s aan de start van de ADAC Rallye Sulingen in Duitsland.
Gerben zal voor de gelegenheid genavigeerd worden door Lisette Bakker aangezien Niels de BMW M3 uit de winterstalling haalt. Niels zal gaan rijden met de Deense navigatrice Line Lykke Jensen.

 Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Klinkhamer Reclame, Dijkman Autoschade, Tritex Bedrijfskleding, Flevo Engineers, Luimes AV, Interemm, Castrol, Los en Nuvelstijn auto`s, Tentverhuur Ommen en Autobedrijf Brouwer Rogat.

Gemengde gevoelens na Centraal NL Rally
Call Now Button