rallypladeans2016

Brouwer Rallysport kan rallyseizoen 2016 in de aankomende twee weken bekronen met twee titels! Vandaag reist het team rondom de equipe Gerben Brouwer en Niels Kroeze af richting Denemarken. Daar vindt aankomend weekend de laatste ronde van het Deense rallykampioenschap én de West Euro Cup plaats. De rally Denmark wordt verreden in de omgeving van Ans ,ten noorden van Silkeborg.

Gerben en Niels wisten in 2014 al beslag te leggen op de titel in de West Euro Rally Cup. Na een flinke crash tijdens de rally Sokndal in Noorwegen raakte de Audi S2 onherstelbaar beschadigd en leken de titelkansen in “rook” op te gaan. Gelukkig heeft Brouwer Rallysport ook nog een snelle groep A Volvo 240 Turbo, waarmee Brouwer uiteindelijk toch de titel kon pakken in de West Euro Cup. Destijds was de finalewedstrijd ook de Rally Denmark. Aankomend weekend komt het team met de “oude vertrouwde” en zeer snelle Audi S2 Quattro aan de start. Fraaie, zeer snelle en technisch moeilijke proeven met divers hoogteverschil bieden genoeg uitdaging voor de bemanning in de auto.

Als Brouwer aan de finish komt én voor de Duitser Axel Schutt weet te finishen dan is de tweede West Euro Cup titel een feit!

Het internationale startveld kent uiteraard vele Denen , maar ook diverse equipes uit Noorwegen zijn goed vertegenwoordigd. Gezien het materiaal waar deze teams mee aan de start verschijnen en hun ervaringen met proeven met divers hoogteverschil zal een klassering binnen de top 20 al een uitstekend resultaat zijn.

De belangrijkste doelstelling zal echter het binnenhalen van de West Euro Cup titel zijn. Daarnaast zal de Audi ook “heel” aan de finish moeten komen aangezien over ruim een week in Hengelo de volgende missie op de agenda staat… De titel in het Nederlands Rallykampioenschap klasse RC1…

14720592_1111032149018397_8009655055293883301_n
In actie tijdens de GTC Rally – 2 weken geleden.

Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Klinkhamer Reclame, Dijkman Autoschade, Tritex bedrijfskleding, Flevo Engineers, Autobedrijf Brouwer Rogat,  Castrol & Jan Los en Leon Nuvelsteijn Auto`s.

 

Eerste missie in twee weken: De West Euro Cup titel!
Call Now Button