In de jaren `80 en begin `90 werd in de omgeving van Barneveld de bekende Tulpenrally verreden met onder andere de befaamde proef “ de Vlasakkers”. 

Anno 2019 heet de rally de Visual Art Rally en keert een klassementsproef uit de jaren`80 weer terug in de rally, de proef “Kallenbroek”.  Naast deze proef heeft de organisatie nog twee zo goed als nieuwe klassementsproeven weten te creëren die elk 3 maal wordt verreden.

Aankomende zaterdag staan er in ruim 100 deelnemers aan de start van de rally, shortrally en historics rally!  De equipes in de rally krijgen bijna 290 km voor de wielen waarvan ca. 130km op snelheid over 9 klassementsproeven!

In principe zouden enkel Pierre en Paul met de Mitsubishi Lancer EVO X deelnemen aan deze rally, en zou de equipe Gerben / Niels deelnemen aan de TAC Rally in het Belgische Tielt.
Op het laatste moment heeft deze equipe toch besloten deel te gaan nemen aan de wedstrijd in Barneveld.  Brouwer Rallysport komt dus op volle sterke aan de start van de tweede wedstrijd van het Nederlands Rallykampioenschap!

Pierre Brouwer / Paul Helmink – Mitsubishi Lancer EVO X (startnummer 12)

Voor Pierre en Paul wordt de Visual Art Rally de tweede rally met de Mitsubishi Lancer EVO X.  In de Zuiderzee Rally maakte het team hun eerste échte rallykilometers met de auto en bekroonden deze met een prachtige 10e plaats in het algemene klassement!
In de afgelopen weken heeft het serviceteam de EVO nagelopen, kleine zaken verbeterd en vervangen en daarmee gereed gemaakt voor de tweede rally van 2019.
De doelstelling in Barneveld is, naast het plezier, de bekende kilometers maken en daarmee ervaring en vertrouwen in de EVO X opdoen.

Gerben Brouwer / Niels Kroeze – Audi S2 Quattro (startnummer 16)

Het team had zich al ingeschreven voor de TAC Rally in Tielt (B), echter besloot men op het laatst toch de inschrijving in te trekken en in Barneveld van start te gaan.
Brouwer en Kroeze hopen de lijn van de Zuiderzee Rally in Barneveld te kunnen doortrekken, waar men keurig op 9e plaats algemeen finishte.
De zeer snelle proeven in de Visual Art Rally is de bloedsnelle Audi op het lijf geschreven, en het duo hoopt dit weekend weer een mooie klassering te mogen behalen.

-PROGRAMMA VISUAL ART RALLY – 13 APRIL 2019-

De documentencontrole, verkenningen en techische keuringen vindt op zaterdagochtend vanaf 07.00u plaats.
De eerste deelnemer zal om 11.51u vanaf het startpodium vertrekken. De finish voor de eerste deelnemer staat omstreeks 19.14u gepland op het finishpodium in Nijkerk. 
Het serviceterrein bevindt zich op industrieterrein de Harselaar in Barneveld ( navigatie -> Harselaarseweg 59 Barneveld).

Op de website www.centraalnederlandrally.nl vindt u meer informatie over deze rally. Uitslagen zijn real-time te volgen via Rallysafe en www.rallyresults.nl

Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Flevo Engineers, Dijkman Autoschade, Klinkhamer Reclame, Tritex bedrijfskleding, Luimes AV, Interemm, Castrol en Autobedrijf Brouwer Rogat.

Brouwer tóch met beide auto`s naar Barneveld!
Call Now Button