Bron: GS autosport.nl

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 September jl. vond de 37e Eurol Hellendoorn Rally plaats in de omgeving van Hellendoorn/Nijverdal.
Een behoorlijk sterk deelnemersveld van in totaal 117 equipes verdeeld over 3 wedstrijden stonden aan de start van Nederlands bekendste rally.
Brouwer Rallysport kwam met zowel de Audi S2 Quattro als de Volvo 240 Turbo aan de start.
Het team uit Drenthe ging voor revanche op een tot op heden teleurstellend rallyseizoen!

Het beloofde een mooi rallyweekend te worden in droge omstandigheden, met een buitentemperatuur van circa 20 graden en zeer veel publiek!

Gerben Brouwer & Niels Kroeze – Audi S2 Quattro

Bron: GS autosport.nl

De vrijdagavondetappe verliep voor Gerben en Niels niet geheel naar wens. Naar eigen zeggen begon Gerben te behouden aan de rally.
Desondanks kon men toch redelijk tevreden zijn met een 19e plek algemeen na de eerste etappe.

Zaterdagochtend gingen de heren meteen goed van start, en wisten na de eerste boucle al op te klimmen naar plek 15 in het algemene klassement!

Op de algemene controles en het richten van een draagarm na , had het serviceteam een relaxte rally. De Audi gedroeg zich als vanouds betrouwbaar!

Bron: Robbin Bruins

De tweede maal de klassementsproeven bij Lemele, Hellendoorn en den Ham werd elke proef een aantal seconden sneller afgelegd dan tijdens de eerste omloop! Met als uitschieter een formidabele 8e tijd algemeen op de 14,5km lange proef Hellendoorn!
Na proef 11 vonden de heren zich terug op plek 13 algemeen en was een eventuele top 10 klassering binnen handbereik.

Gerben en Niels gingen er nog eens goed voor zitten en klokten uitstekende tijden. Enkel de industrieproef was voor Gerben geen favoriet. ` Die proeven op het industrieterrein brengt de auto net zoveel slijtage als 2 rallys met normale proeven` aldus Gerben

Bron: GS Autosport

Uiteindelijk wist het team het weekend te bekronen met een fraaie 10e plaats in het algemene klassement!

Pierre Brouwer & Paul Helmink – Volvo 240 Turbo

Bron: GS Autosport

 Nadat de Volvo begin Mei in de Rallye Sulingerland behoorlijk motorschade opliep is de auto in de afgelopen maanden voorzien van een nieuwe motor. En met behulp van een bekende tuner is de auto helemaal op punt gezet voor de laatste wedstrijden van rallyseizoen 2018.

Het team rondom de Volvo was dan ook optimaal gemotiveerd om er een mooie en succesvolle rally van te maken! Doordat er geen tijd was om uitvoerig te testen, waren de eerste rallykilometers dan ook een test voor de nieuwe motor. Deze reageerde iets anders dan men gewend was, maar al snel voelde dit bijzonder vertrouwd aan.

De vrijdagavondetappe bestond uit 3 maal de proef bij Notter en 2 maal de razendsnelle en tricky proef Beuseberg.

Bron: Lambers fotografie

Vanaf de 2e boucle op de vrijdagavond begonnen de heren weer wat in het ritme te komen. Na 5 klassementsproeven konden ze op een nette 25e plaats algemeen en als snelste Volvo (57 seconden voorsprong) de nachtrust opzoeken.

Zaterdagochtend waren Pierre en Paul vanaf de eerste meter goed wakker. Twee maal een boucle van 3 mooie proeven stonden er op het programma, met als scherprechter de 14,5km lange proef Hellendoorn. Uitstekende tijden werden er genoteerd, en de directe concurrent werd al snel op 1,5 minuut achterstand gezet.

Het samenspel tussen rijder, navigator en serviceteam verliep uitmuntend, en de Volvo gaf geen “slag verkeerd”.

De normaliter hectische serviceperiodes tijdens de rally verliepen nu uitermate comfortabel en na alle standaard checks had men vaak nog servicetijd over! Een ongekende luxe!
De tijden waren goed, de sfeer was uitstekend en de auto deed uitmuntend zijn werk.

Bron: Lambers fotografie

In de namiddag en begin van de avond stonden 2 maal de “oude bekende” proef Ypelo en 2 maal de publieksproef over industrieterrein Almelo op de agenda.

Met een zeer voldaan , trots en enthousiast gevoel kwamen de heren rond de klok van 20.00u over het finishpodium.

Een 18e plek in het algemene klassement, en bijna 2,5 minuut voorsprong op de directe concurrent was het resultaat van een vlekkeloos rallyweekend!

Volgende rallyafspraak voor Brouwer Rallysport: 20-21 Oktober Twenterally.

 Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Klinkhamer Reclame, Dijkman Autoschade, Tritex Bedrijfskleding, Flevo Engineers, Luimes AV, Interemm, Castrol, Los en Nuvelstijn auto`s, Tentverhuur Ommen en Autobedrijf Brouwer Rogat.

Brouwer Rallysport presteert maximaal in Hellendoorn
Call Now Button