foto-aslotman
Vechtdal Rally 2013 – Brouwer/Kroeze

 

Aanstaande zaterdag vindt de elfde editie van de Vechtdal rally plaats in de omgeving van Hardenberg. Het compacte ééndagsevenement is al jaren zeer geliefd bij deelnemers en publiek. Ook dit jaar prijken er circa 80 deelnemers op de startlijst. Aanvankelijk zou Brouwer Rallysport 2 auto`s ten tonele brengen, maar door een blessure bij navigator Paul Helmink hebben ze forfait moeten geven voor de equipe in de Volvo. De Audi S2 Quattro staat weer in optimale conditie klaar voor de 86 km tegen de klok! Gerben en Niels gaan voor het podium in de klasse H16.

De Vechtdal Rally is één van de rally`s die steevast op de jaarlijkse rallykalender van Brouwer Rallysport staat. Op amper een half uurtje van de thuisbasis in Rogat-Meppel zijn er vaak vele lokale bekenden te vinden langs het parcours. Daarnaast was Niels één van de grondleggers van het succesvolle evenement in Hardenberg en is Kroeze senior de wedstrijdleider. Ook de tijdspanne van de rally, de sympathieke organisatie én de uitdagende klassementsproeven vormen het tot een niet-te-missen rally.

De huidige Audi S2 Quattro is een aantal maanden geleden in slechts 21 dagen met man-en-macht weer opgebouwd voor deelname aan de Tank S Rally in Emmeloord. Door de crash in de Sokndal Rally (Noorwegen) 2014 moest het team een compleet nieuwe carrosserie prepareren. De 30 jaren rallysport ervaring van het team liet zijn waarde zien, en leverde een auto af die geen “slag” verkeerd gaf! Desondanks werd de finish in Emmeloord niet gehaald, door een mankement aan de versnellingsbak. Nadat dit euvel werd verholpen stond het team aan de start van de Rallye Sulingerland (D). Hier werd vlot weer ritme gevonden en stevende het team af naar een 18e plek algemeen en 3e Nederlander in het sterke deelnemersveld. Echter ontstond er op de eerste kilometers van de laatste 20km lange klassementsproef een turboprobleem, waardoor 4 minuten en 5 plaatsen in het klassement ingeleverd moesten worden. Desondanks werd toch de finish behaald als 3e Nederlander.

In de afgelopen 1,5 maand heeft het team de Audi S2 weer voorzien van een fonkelnieuwe turbo, en de auto weer in optimale conditie gebracht voor de rally in Hardenberg. In het verleden wist Gerben regelmatig een algemene top 10 klassering te behalen, echter zal dat met het huidige deelnemersveld wat te hoog gegrepen zijn. Voor een finish binnen de top 15 en een podiumplaats in de klasse H16 zal direct worden getekend.

Deze editie van de Vechtdal rally bestaat uit 5 klassementsproeven over 86 snelheidkilometers. De koningsproef zal maarliefst 27km lang zijn, een unicum voor Nederland! Een uitstekende test voor de concentratie van de equipe en de betrouwbaarheid van de auto! De heerlijk klinkende Audi zal met startnummer 17 op de klassementsproeven te zien zijn.

Aanvankelijk stonden Pierre en Paul ook op de startlijst met de snelle Volvo 240 Turbo. Echter kreeg Paul afgelopen weekend thuis een ongeval, waardoor hij nu zijn arm in het gips heeft. Pierre heeft nog enkele “reserve navigatoren” benaderd, maar door diverse omstandigheden kon geen van deze personen aankomend weekend plaatsnemen in de rechterstoel. Daarop heeft het team besloten forfait te geven voor deze rally.

Tijdens de Rallye Sulingerland (D) had het team de handen vol aan motorische problemen van de Volvo 240 Turbo. Vanaf het moment dat de auto goed warm was op de eerste proef kampte de Volvo de volledige rally continu met een haperende motor. Elke seconde servicetijd werd geïnvesteerd in zoekwerk, metingen en uitwisselen van onderdelen. Uiteindelijk moest men twee proeven voor de finish toch opgeven, toen de motor ook nog eens op 3-cilinders begon te lopen.

IMG_4150
Na thuiskomst heeft het team een testmiddag op een afgesloten terrein afgewerkt, waarbij men in alle rust heeft kunnen meten , testen en uitproberen. Een zeer geslaagde middag doordat het euvel werd gevonden, en er daarna vele succesvolle testrondjes volgden.

Door het forfait in Hardenberg heeft het team besloten in de tweede seizoenshelft een extra wedstrijd op de kalender te zetten. De Hellendoorn Rally en GTC Rally stonden al op de kalender, en de derde wedstrijd wordt in de komende weken vastgelegd.

 

 

 

 

Brouwer Rallysport met 1 auto in Vechtdal Rally
Call Now Button