De teams van Brouwer Rallysport hebben de Mitsubishi Lancer EVO X en Audi S2 Quattro in de afgelopen maanden geprepareerd voor de tweede seizoenshelft.
Van een rustige zomerstop was echter geen sprake… De Audi S2 viel in de GTC Rally (Juli jl.) uit met koelingsproblemen,  waardoor het serviceteam een motorrevisie moest uitvoeren.
De Mitsubishi haalde de finish van de Vechtdal Rally (Juni jl.) niet door een defecte versnellingsbak.  Met dank aan Drenth Gearboxes uit Enter is de EVO inmiddels voorzien van een splinternieuwe dogbox! Daarnaast heeft het serviceteam het reguliere onderhoud uitgevoerd.

In de Hellendoorn Rally van aankomend weekend komen beide auto`s weer “fris” aan de start! De drie evenementen (rally, historics en short rally) kennen een prachtig deelnemersveld van ruim 100 equipes! De rally kent een bijzonder sterk deelnemersveld en heeft maarliefst 13 auto`s uit de koningsklasse R5 aan de start!

Pierre Brouwer / Paul Helmink – Mitsubishi Lancer EVO X (startnummer 18)

Tijdens de Zuiderzee Rally, die in Maart van dit jaar werd verreden, “debuteerde” de equipe Brouwer / Helmink met de Mitsubishi Lancer EVO X. Het duo had vele jaren ervaring in met name oudere achterwiel aangedreven Volvo`s en maakten een behoorlijke overstap naar de moderne vierwiel aangedreven Japanner!

De rally in Emmeloord finishte het team op een zeer verdienstelijke 10e plek in het algemene klassement. Enkele weken later, in de Visual Art Rally, moest het team na een aanvaring met een andere deelnemer al op de 3e klassementproef opgeven.

De ELE Rally kende nogal wat technische uitdagingen voor het serviceteam. Een aanzienlijk deel van de rally leverde de EVO “slechts” 0,8 bar turbodruk, wat de nodige paardenkrachten scheelde. Het team wist dit op vakkundige wijze op te lossen waardoor alsnog een uitstekende 12e plek in de eindrangschikking opleverde.

Tijdens de Vechtdal Rally in Hardenberg ging de leercurve gestaag door, echter gooide een defecte versnellingsbak op proef 5 roet in het eten, terwijl het team op een 7e plaats algemeen lag!

Dit jaar staat in het teken van leren en kilometers maken met de EVO en elke rally weer progressie boeken.  Terugkijkend naar de eerste wedstrijden heeft men naast de pech ook veel geleerd en een paar mooie prestaties neergezet!

Er is met de Mitsubishi zoveel meer mogelijk dan met de oudere Volvo, en die mogelijkheden probeert de equipe elke rally meer op te zoeken door er steeds een “tandje bij te doen” en “netter” te gaan rijden.
Dat geeft motivatie voor de laatste 3 wedstrijden van dit kalenderjaar! Te beginnen met s `lands “grootste” rally, de Hellendoorn Rally.
Een rally met veel variëteit, waarin ook veel leerzame kilometers gemaakt kunnen gaan worden!

Na ruim 4 maanden “stil” te hebben gezeten qua rally`s, zal het de eerste klassementsproeven weer zoeken worden naar gevoel en ritme. Uiteindelijk hoopt het team zaterdagavond met een tevreden gevoel terug te mogen kijken naar een mooie rally!


Gerben Brouwer / Erik de Wild – Audi S2 Quattro (startnummer 19)

De navigator van Brouwer Senior, Niels Kroeze, is afgelopen zomer naar Amerika verhuisd en zal na 8 mooie jaren voorlopig niet meer plaatsnemen in de hotseat naast Gerben.
Zijn plek wordt voor deze gelegenheid ingenomen door Erik de Wild uit Dalfsen.

Erik en Gerben hebben in 2001 al eens  samen gereden met de Volvo 850 T5R. Dit was voor Erik destijds zijn 3e rally in zijn toen nog prille rally carrière! Inmiddels mag de Wild zich tot één van de beste navigatoren van ons land rekenen, en heeft diverse binnen- en buitenlandse rally`s gereden en gewonnen!  Afgelopen jaar was hij met Hermen Kobus in de Skoda Fabia R5 iedereen te snel af  en wist nagenoeg elke Nederlandse rally te winnen, wat hen ook de titel opleverde.  Erik stond ook op de hoogste trede van het finishpodium in de Hellendoorn Rally van 2018…dit jaar zal hij dát podium waarschijnlijk niet beklimmen 😉 .

De zo betrouwbare Audi S2 heeft het dit jaar ietsje moeilijker, waardoor er in de eerste seizoenshelft enkel in de Zuiderzee Rally werd gefinisht.
Voorzien van een frisse gereviseerde motor hoopt het team de laatste drie rally`s van dit seizoen aan de finish te komen en nog een paar mooie resultaten te mogen behalen.

Als alles volgens plan verloopt , zullen dit ook de laatste kilometers worden met de S2.  Het team wil nog één maal een nieuw rallykanon op gaan bouwen!

De Hellendoorn wordt verreden over 14 klassementproeven en ruim 170km op snelheid! Vrijdagavond start de rally voor de eerste deelnemer rond de klok van 18.00u en zullen er 4 klassementsproeven op het programma staan.
Zaterdagochtend herstart de rally omstreeks 8.15u en krijgen de deelnemers nog een 10 mooie klassementsproeven voor de wielen waarna omstreeks 18.00u de eerste deelnemer over het finishpodium zal gaan.
Meer informatie over de rally en lokaties vindt je op www.hellendoornrally.eu

Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Flevo Engineers, Dijkman Autoschade, Klinkhamer Reclame, Tritex bedrijfskleding, Luimes AV, Interemm, Castrol en Autobedrijf Brouwer Rogat.

Brouwer Rallysport gemotiveerd voor tweede seizoenshelft!
Call Now Button