De eerste rallykilometers met de Mitsubishi Lancer EVO X is de equipe Pierre Brouwer en Paul Helmink goed bevallen! Het team behaalde in hun eerste rally met de EVO (Zuiderzee Rally , Maart jl.) een verdienstelijke 10e plaats in het algemene klassement!

Helaas moest men in de Visual Art Rally, die halverwege April jl. werd verreden, op de 3e klassementsproef opgeven door een ongelukkige confrontatie met een andere deelnemer.  De schade is inmiddels hersteld en het serviceteam heeft de auto gereed gemaakt voor de beproeving in Brabant.

De overstap van de “historische” achterwiel aangedreven Volvo naar de moderne vierwiel aangedreven auto vergt een aanzienlijke gewenning .
Dit rallyjaar staat daarom voor het team in het teken van kilometers maken en daarmee de Mitsubishi naar hun hand te zetten.  `S lands oudste rally, de ELE Rally rondom Eindhoven, heeft alle ingrediënten om de nodige progressie te kunnen maken.

De ELE rally wordt verreden over twee etappes en telt 183 snelheidskilometers over 16 klassementsproeven. 19% van het parcours wordt over onverharde wegen verreden.  Het is een “ouderwets” zware rally die vrijdagavond tot in de nachtelijke uurtjes doorgaat en waarin de rally zaterdag rond het middaguur wordt herstart .   

Alle ingrediënten, van verhard tot onverhard en van licht tot donker zijn aanwezig in deze klassieker!
Een uitstekende rally om de Mitsubishi beter te leren kennen!

Waar in het verleden door het team vaak op resultaat werd gereden , moet die knop voorlopig even om.  “Eerst maar eens zorgen dat we ervaring opdoen met de EVO en stap bij stap het tempo verhogen. Het is niet reëel te denken ons nu al te kunnen meten met  equipes die meerdere jaren en/of wedstrijden ervaring hebben met vergelijkbare auto`s” aldus Pierre.
En in het té snel té veel willen heeft de jongeman uit Drenthe in het verleden wel geleerd.

Foto: Joris van Esch

Bovenal staat het plezier om met deze geweldige auto rally`s te kúnnen rijden. Optimaal gemotiveerd reist het team af naar Eindhoven om er een mooi rallyweekend van te maken!

De organisatie stemt zich zeer tevreden met een totaal van ruim 100 deelnemers in de ELE Rally, historics, short rally én cross country. Voor de toeschouwers veel variatie aan rallywagens!
De ELE Rally kent een bijzonder sterk deelnemersveld met maarliefst 9 auto`s uit de R5 klasse.
De Mitsubishi van Brouwer Rallysport zal met startnummer 18 aan de start verschijnen.

-RALLY LIVE VOLGEN-

De prestaties van de teams zijn LIVE te volgen via de Rallysafe app (downloaden in app store) of de website www.rallyresults.nl .

Ook op de website www.elerally.nl is de rally te volgen.

-KROEZE / DE GRAAF IN ELE SHORT RALLY-

Gerben zal met de Audi niet aan de start verschijnen in Eindhoven. Het team wacht nog op onderdelen voor de S2.  Dat gaf Niels Kroeze de gelegenheid om zelf weer eens achter het stuur te kruipen van zijn machtige BMW M3!  Extra bijzonder maakt het feit dat Robert de Graaf naast Niels zijn debuut als navigator gaat maken. Robert is normaliter monteur aan de Audi bij Brouwer Rallysport en heeft een tijdje geleden zijn licentie behaald.
Niels kan met zijn ruime ervaring Robert de eerste kneepjes van het vak bijbrengen. Het duo is te zien met startnummer 106 in de ELE Short Rally.


Brouwer Rallysport wordt mede mogelijk gemaakt door: VDT Lelystad, Flevo Engineers, Dijkman Autoschade, Klinkhamer Reclame, Tritex bedrijfskleding, Luimes AV, Interemm, Castrol en Autobedrijf Brouwer Rogat.

Alle ingredienten in ELE Rally
Call Now Button